Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

agatanowa 22:48, 05 lip 2014

zawitka napisał(a)
Agata no i masz odpowiedż ha h Ja dopiero przyjechałam od Zięcia zaprosił na kawkę ----wypiłam i wzięłam się do roboty .Wsadziłam poziomki bo córka nie zdążyła przed wyjazdem iiiiiiizgadnijcie ?????Poprałam i poprasowałam Zięciowi koszule ha ha i jestem ugotowana odpoczywam z Wami

Halinko, cud teściowa! A mój mąż sam sobie koszule prasuje, ja od wielkiego dzwona, jak już nie ma na nic czasu i w delegację wyjeżdża. Jego koszule są taaakie przepastne, jak namioty. Zwłaszcza, gdy się je prasuje po dziecięcych drobnych łaszkach Teściowa tak samo mojego teścia nauczyła i syn ma chyba to we krwi. Poza tym sporo sam mieszkał i co dzień w garniturze do pracy, więc musiał się nauczyć i prać, i prasować. Piorę ja, ale już z tym prasowaniem, to tak jw.

A ten wątek przypomina mi opowieść mojej pierwszej szefowej, jak to jej mąż prasował koszule swoje (zresztą wzięty i wybitny adwokat warszawski). Prasował tylko przód, bo to widać spod marynarki
agatanowa 22:50, 05 lip 2014

Jaaakie wiśnie! pycha! Ja nawet wolę od czereśni

U rodziców niestety dwie z trzech wiśni mają robaczywe owoce Drzewiej tak nie bywało! Czereśnie były robaczywe, ale wiśnie????
zawitka 08:38, 06 lip 2014

Moje w zeszłym roku też nie nadawały się do jedzenia

Tak to z tymi eMami bywa . Ja też słyszałam o takim prasowaniu przez facetów .
danuta_szwajcer 08:58, 06 lip 2014

Piekna masz ta lilie) No i owoce pychotka Pozdrawiam
danuta_szwajcer 13:53, 06 lip 2014

Odpowiem u Ciebie, tez sadze wszystko w donicach, koszyczkach bo nic bym nie miała, chociaz one wowczas tak pieknie sie nie rozrastają ale kwitna i ciesza oko, mam plage nornic w tym roku, pozjadały mi juz połowe host Tak jak slimaków i pędraków Pozdrawiam i miłej niedzieli, upał straszny.
kasiek 15:23, 06 lip 2014

Ale masz piekne lilie! Szkoda ze inne zjadły na obiad nornice ale i tak te co zaostały sa niesamowite! Czosnek tez zapisałam tyle ze juz nie mam gdzie sadzić
zawitka 19:19, 06 lip 2014

Kasiu mam zdjęcie z dzisiaj czosnków i mojej młodszej laurki dedykuję je Tobie Ta laurka ma w tym roku około pół metra przyrostu po prostu głupieje koło tej leszczyny
kasiek 21:44, 06 lip 2014

Kurcze - super! I czosnki i laurka. A wiesz jak zimują?
Moja tez urosła, nie wiem czy aż tak bo trudno ze zdjęcia porównać ale juz ja pokochałam (a druga niemrawa )
Bogdzia 22:04, 06 lip 2014

U mnie laur marznie ale najczęściej odbija po zimie.Pozdrówka.
zawitka 08:05, 07 lip 2014

Kasia z czosnkami to tak jak z cebulami jak przekwitna ,odpoczną i sadzić ponoc mozna zostawić na 2-3 lata w ziemi

Bożenko-- w zeszłą zimę nie zmarzły ale wcześniej jeden zmarzł ale odbił nie trzeba go wyrzucać a ja o mały włos bym go wywaliła ,chyba Hania mnie powstrzymała.

Pozdrówka