Kasiu ----- pod tym murkiem już drugi rok rośnie bluszcz zimozielony .Tylko ja mu prycinam te boki żebu dół mi szybko i mocno się ukorzenił bo za murkiem jest wyżej i często woda jak leje przecieka do mnie a czasem jakiś idiota ?przpraszam /wyleje wapno i mam poparzone rośliny bo i tak się zdarzyło. Ale idzie do góry Kratek nie ma do czego przypiąć mus cały płot robić
Iwonal
----to Ty go uratowałaś ---zobzczymy co dalej
Ivvvona ---musi nie ma innej opcji ha ha
Te miany napewno na lepsze ale to jezcze nie to
Dorotko --- lecę po rabatach jak nie powiem kto Buziole
Mam problem z pewną malutką a strasznie uciążliwą roślinką .Gadzina malutka rośnie przy ziemi samej zielona listki okrągłe i jeszcze trochę zajmie mi cały trawnik Nie jest to ta uciążliwa koniczynka To diabelstwo było też na doniczce z trawą jaką kupiłam Dziś idę kupić wapno może to spałi.Rośnie to w miejscach wilgotnych i cienistych nawet po randapie to wychodzi Może ktoś wie jak to usunąć
Halinko, najpierw trzeba by zidentyfikować, co to jest, aby móc zwalczać. Może to jest:
lucerna nerkowata:
szczawik zajęczy (pospolitszy braciszek Twojego bordowego doniczkowego o wielkich liściach ):
bluszczyk kurdybanek:
albo może jednak fiołki masz wysiane, Kochana:
A najlepiej zrób zdjęcie i wklej tutaj. (Prawie głowę daję, ze to bluszczyk)
edit: obejrzałam Skłodowską - za nas dwie się cieszę, ze Ci kwitnie i ma się dobrze!
(Halinko, trochę znów ostrość uciekła przy robieniu zdjęć jej kwiata, myślę, że za blisko zbliżasz aparat do obiektu, musisz troszkę się odsunąć od tego, co chcesz focić, inaczej aparat ustawia ostrość na dalsze przedmioty. Wiem, ze wtedy kwiata nie widać aż tak wyraźnie, jakbyś chciała pokazać, ale za to jest ostry, spróbuj)
zostawiam pozdrowienia gorące
Aaaa i jeszcze zapytam, wapno sypiesz równo w trawnik, czy tylko na "wroga"?
Agatko ty jesteś niesamowita ----ale zeden z tych wrogów to jeszcze gorsze nie ma korzeni prawie wcale tylko te listki tak się panoszą zżerajac po drodze wszystko
Myslę ze to rodzaj mchu czy jakiejś paproci szatańskiej przywlokłam to z zakupami pewnie nie zwracałam uwagi ale teraz jak nie mogę poradzić sobie z tym dziadostwem to oglądam każdą doniczkę na wylot ;D to dwa zdjęcia tego draństwa
Agatko dzięki za naukę robienia zdjątek mus dalej się uczyć ale uwaga bardzo się przyda Poleciałam zrobić zdjęcie mojej Skłodowskiej a ona lata na wietrze jak szalona ---więc nici z tego ;Wapno posieję po całości ale tam gdzie to draństwo dam 2 razy tyle Buziole Agatko chcesz tą moją laurowiśnię to Ci zostawię bo rozmnożyłam