Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

MagdalenaK8 13:56, 13 sie 2014

Hortka piękna , zaglądam...macham łapką i cudnego weekendu życzę.
zawitka 07:31, 14 sie 2014

Historia o swierkach --- rosły sobie byłu piękne dawały cień Oczywiście złapały ochojnika razem z sosnami .Zaczęła się walka opryskami sprowadzałam wielkie opryskiwacze lałam opryski i nic Coraz gorzej Którejś wiosny nie mogłam patrzeć już na świerki a do tego zaczęły gałęzie zaczepiać o linię elektryczną Postanowiłam zrobiś porządek Drabina wlazłam na świerki --a są dwa jeden od drugiego około metra ,wysokość ok 6 m .Pierwsze co zrobiłam zcięłam im czubki na wysokości 2 metrów od góry zostało ok 4m oczyściłam każdą gałązkę z szyszek te za długie jak szpeciły przycięłam Całość z daleka wyglądała jak kulka na nóżkach Wszyscy pukali się w głowę a ja mówiłam że i tak będą żyły .Dziś stoją piękne puściły gałęzie z miejsc niżej Wzmocniły się i żyją .To moja zcięta sosna
zawitka 07:50, 14 sie 2014

Drugi świerczk mały półtora metra połamali mi gałęzie przy budowie u Syna .Szkoda mi było go wykopać Kazałam zostawić .Sekator w rękę i podcięłam go tak jaka była możliwość To dolne piętro było ale oczywiście kopara zniszczyła kopiąc gaz --- dylemat zostawić czy ciąć .Zciełam bo całość brzydko wyglądała ..Jak przyszły panie z Ochrony środowiska sprawdzić czy można sosnę zciąć to się zatrzymały patrzyły na te moje świerki coś szeptały--- myślę sobie zaraz mi dołożą karę za takie cięcia .Ale nie one podziwiały że tak wyglądają Mam młode świerszki u Syna i też zcinam przewodniki są piękne bardzo gęste i nie rosną jak głupoty
lojalna_ 08:09, 14 sie 2014

Witaj kochana jestem na setnej stronie ty masz co robic .... A ze strony na strone coraz piekniej
Hortensje ciagle wzycham
Z moimi swirkami jest wiecej kłopotu one nie zasłaniaja mi tego coowinny od sasiada nad płotem jest przeswit jak zasłaniaja to widok na niebo no i płot jest za blisko , zobaczymy stoja sa przyciete obserwuje gadam do nich i głaszcze

Miłego dnia
zawitka 09:48, 14 sie 2014

I to pomoże napewno
Agania 16:17, 14 sie 2014

Podziwiam Cię za pracę nad świerkami, wiem, że trzeba dużo włożyć wysiłku żeby miały ładny wygląd i nie rosły jak giganty w naszych ogrodach...sama mam żywopłot ze świerka kłującego, czy żałuję chyba nie, są piękne i ochojnika na nich nie ma, ale dużo czasu mi zajmują i ich coroczne cięcia.....na rubensa mam wielką ochotę, ale najpierw pergolę muszę postawić

buziak
Ogrodeczek 17:03, 14 sie 2014

zawitka napisał(a)

A teraz coś ładnego --przebarwiająca cię hortka

Zawitko ale masz cudeńko śliczności
Pozdrawiam serdecznie
Milka 17:13, 14 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Halinko, to jak nic wątrobowiec
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gametofit

Też go mam gdzieniegdzie
tutaj coś piszą o walce z nim: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=17&t=3174
trzeba by przeczytać, co lubi, a czego nie

też mam....niszczyłam w taki sposób, że zrywałam z ziemią i ciągle tą ziemią mieszałam, bo on lubi ciemno i wilgotno....przywlokłam ze szkółek
Halinka śliczna hortka
Milka 17:14, 14 sie 2014

zawitka napisał(a)
Burza przerwała mi czytanie Deszcz padał fantastiko Dawno takiego nie było Moja przesadzana sosenka coś nie domaga leję wodę ale jestem cierpliwa poczekam jeszcze

nie chcę cię martwić, ale marnie widzę...
zawitka 09:14, 15 sie 2014

Aga---rzeczywiście żeby te świerczki ładnie wyglądały totrza trochę czsu poświęcić -- a o rubensie się nie wypowiem jak na razie wiem że rośnie jak głupi ha ha

Małgosiu dziękuję i również pozdrawiam

Irenko wydzrłam całe płaty tego draństwa już stoi przy drodze w worach zamkniętych na 4 spusty .Rozsiałam dolomit no i petrzaaaammm co będzie .A napewno to z kupowanych doniczek z roślinami ---ale przeraziłam się co nieco No i wzięłam się zato Zobaczymy jak ta walka poleci

Pozdrawiam wszystkich zaglądających i tych cichych