Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 13:45, 07 lut 2013

hanka_andrus napisał(a)
Teścia nie miałam....tylko Teściową.Ale to była złota kobieta!Wiele od niej nauczyłam się w kuchni.Ale sama nie jestem dobra teściową.
Uważam,że każdy związek dwojga ludzi musi liczyć przede wszystkim na siebie.Skoro dojrzeli do małżeństwa....wszystkie problemy na ich głowie muszą starać się sami rozwiązywać.,Rodzice......w miarę możliwości i sił mogą wspierać,ale nie wyręczać we wszystkim, a przede wszystkim nie decydować,co dla dzieci najlepsze.Sami wiedzą.......Są dorośli i mają prawo do własnych błędów.

Teściowa do nas też się nie wtrącała,ani moi rodzice.

O umiem cytować ale ekstra Pozdrawiam Haniu Tak masz rację to kwestia wtrącania się do życia dzieci .Ja tego nie robie --może dlatego mam dobre stosunki z rodzinami Córki i Syna ,
zawitka 13:50, 07 lut 2013

dajana napisał(a)
Halinko w twojej wizytówce ten krzak z białymi kwiatami to kalina koralowa?Tematu teściowych nie poruszę bo mnie w dołku ściska Czekamy na wiosnę jak jeden mąż czyli wszystkie Niech ta śliczna panienka wreszcie zawita !!U mnie znowu śnieg ,mam dość tej łopaty ,wolę taczki Ale zrobiłaś postępy komputerowe nawet wizytówka ci się udała .Pozdrawiam cieplutko

Witaj Dajanko!!!!!Tak masz rację nie chciałam żeby Cię ściskało przepraszam.Takk To kalina koralowa.Jak ją podetnę to się tak odwdzięcza,Wiesz psia krew wiosna mi uciekła ---- wczoraj robiłam kanciki a dziś biał!!!!
zawitka 14:05, 07 lut 2013

Marta7 napisał(a)
Witaj Halinko,dziękuję za odwiedziny i miłe słowa,przespacerowałam się po twoim wątku,ogródek ślicznota,skąd TY w środku miasta dorwałaś taki precyzyjny sprzęt rolniczy?śmiałam się też z Twoich przygód komuterowych bo ja przeżywałam takie same katusze,a ile bałaganu narobiłam na forum!
Halinko bardzo podobają mi się Twoje kaktusy-zwłaszcza ten w kamiennej doniczce.Chciałabym się jeszcze Ciebie zapytać jak się nazywa roślinka która rośnie pod hortensją,taka nakrapiana,str34-bardzo mi się podoba.Pozdrawiam,jutro do Ciebie zajżę-teraz lecę do pracy.

Witaj 1! Fajnie że się smiejesz z mojej komputerowej głupoty ja dziś też się śmieję ale poprzednio nie było mi do śmiechu .Ten precyzyjny sprzęt to pamiątka po moichTteściach jestt tutaj ze 30 lat.bedzie prezentami na działki Córki i Syna Kaktusiara jak Szefowa Danusia mówi to jestem od momentu jak przyszłam mieszkac na działkę.A ta roślinka to Marto ja jestem tylko byłym nauczyciele w-fui nie wiem ale dowiem się bo mamy tutaj facowców od nazw.A ja ot tak podoba m się no to mam--- rozrosło mi się troche to na jesieni Ci wyślę jak nie dostaniesz Pozdrawiam i miłej pracy.
zawitka 15:19, 07 lut 2013

Podcięte bukszpanki.
zawitka 15:30, 07 lut 2013

Proszę o nazwę tej nakrapianej roślinki???? Pozdrawiam gorąco.
zawitka 15:32, 07 lut 2013

zawitka 15:33, 07 lut 2013

Marta7 18:23, 07 lut 2013

Właśnie przyjechałam z miasta -pada śnieg,mokro,nieprzyjemnie,wstepuję do Ciebie-a tu lato w pełni, aż przyjemnie się zrobilo na sercu ! A wiesz co do roślinek to ja także nie mam za dużo wiadomości-u mnie zasada:nie mędrca szkiełko i oko,tylko mniej serce i patrzaj w serce-przeważnie w doborze roślinek kieruję się intuicją.pozdrawiam,będę zaglądać - może ktoś podpowie co to za roślinka.
Gosiniak 20:21, 07 lut 2013

Pięknie u Ciebie, miło jest wrócić do takich widoków, dziękuję za wizytę u mnie i pozdrawiam
A co do roślinki to w katalogu podobną zauważyłam- miodunka pstra, zobacz na necie czy to ta, ja jej nie mam ale najbardziej podobna się wydaje
dajana 21:37, 07 lut 2013

O !!nowe zdjęcia a jakie masz bukszpany ogromniaste!!!! Teraz o ty już jesteś całkiem ogrodowiskowa bo tutaj hortensje, żurawki i bukszpany wiodą prym.Mam prośbę serdeczną ,,gdybyś mogła (tak dla tych czyli mnie)pisać nazwy swych roślin to ja bym cię wyściskała z wdzięczności Głupio mi tak o wszystkie rośliny pytać a ja dopiero zaczynam przygodę roślinną. Do tej pory jedynie te z kwiaciarni rozpoznawałam ,jestem laikiem w tej dziedzinie nigdy nie miałam nawet skiby ziemi ani ogródka Całe życie w mieście mieszkałam Na szczęście to się zmieniło nigdy bym już do miasta nie wróciła z własnej woli .I jeszcze jedno nie przepraszaj bo nie masz za co.Nie wiesz dlaczego mnie serce ścisnęło ale nie mogę o tym napisać Nie masz z tym nic wspólnego Halinko .Byłaś nauczycielką wychowania fizycznego? To jesteś zaprawiona fizycznie Mój zawód jest nudny ,bo co jest ciekawego w byciu ekonomistą? papiery ,faktury bilanse i ślęczenie na cyferkami .Trzeba to jednak ciągnąć do emerytury do której doczekać się nie mogę.Jeszcze nie całe cztery lata i koniec !!.Najważniejsze że jest praca ,,tylko młodych mi zal bo oni są biedni ,wykształceni a bez pracy Nie takiej przyszłości dla nich oczekiwaliśmy Oszukane pokolenie !! ale to inny temat nie ogrodowiskowy U mnie na nowo zima ,znowu latam z łopatami i wciąż odśnieżam ale jest nadzieja bo zbliża się połowa lutego Wiosna bliżej niż dalej .Popatrzę sobie jeszcze na twoje kwiatuszki