Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 09:01, 09 lis 2016

No to od dziś mam zagwozdkę.Mają wymieniać słupy elektryczne na kopane linie To dobrze ale ?????? Linia prądowa idzie pod moimi ukochanymi krzewami jek je przygotować czy to dobry pomysł żeby na wiosnę wsadzać je w donice???/ Może ktoś przez to przeszedł ---Jak to zrobił?????Czy jak wykopią rośliny to sami wsadzają????

Wzdłuż linii pod stożkiem z buksa pójdzie kopanie.Nie patrzcie na trawę była taka ładna i krety masowo mnie napadły mało że żółto to jeszcze pod plamami doły pokopane masakra .Na wiosnę czeka mnie chyba przekopanie trawy
anabuko1 19:09, 09 lis 2016

zawitka napisał(a)

Mam tego trochę oj mam tylko muszę uporządkować .Ta rabata najładniejsza reszta do poprawy

Najpierw człowiek tworzy i myśli,że już jest dobrze, pięknie.A potem znowu trzeba tworzyć, przerabiać, bo jeszcze piękniej i nowocześniej się chce.ciągła praca
Oj jak czytam o tych twoich wiosennych przekopaniach , to aż oczy się przewracają ile to cie czeka.
Ale cóż. Wszystko człowiek da rade.Jak już się weźmie.
Każda góra mniejsza, jak się na nią trochę wejdzie
Trzymam kciuki i pozdrówki przesyłam
yolka 20:13, 09 lis 2016

No to niezła rewolucja się u Ciebie szykuje, żeby tylko udało Ci się zachować rośliny. Jedyny plus taki, że może stworzyć nowe kompozycje, ale roboty to będziesz mieć po pachy, dasz radę Halinko
zawitka 08:26, 10 lis 2016

anabuko1 napisał(a)

Najpierw człowiek tworzy i myśli,że już jest dobrze, pięknie.A potem znowu trzeba tworzyć, przerabiać, bo jeszcze piękniej i nowocześniej się chce.ciągła praca
Oj jak czytam o tych twoich wiosennych przekopaniach , to aż oczy się przewracają ile to cie czeka.
Ale cóż. Wszystko człowiek da rade.Jak już się weźmie.
Każda góra mniejsza, jak się na nią trochę wejdzie
Trzymam kciuki i pozdrówki przesyłam

Wiem że mnie czeka robota choć jeszcze nie wiadomo kiedy ale chyba w przyszłym roku bo to jakoś szybko idzie nie dawno byli teraz znowu analizują dokumenty i sprawdzają .Już szykuję donice bo te moje buksy najładniejsze muszę wykopać.ale dam radę bo będę miała pomoc Pozdrawiam również
zawitka 08:30, 10 lis 2016

yolka napisał(a)
No to niezła rewolucja się u Ciebie szykuje, żeby tylko udało Ci się zachować rośliny. Jedyny plus taki, że może stworzyć nowe kompozycje, ale roboty to będziesz mieć po pachy, dasz radę Halinko

Faktycznie sobie trochę poprzestawiam .

Cały ten rządek do kopania aż do domu Dzięki za dobre słowo
lojalna_ 08:35, 10 lis 2016

Podpisywaliśmy taka klauzule ze w miejscu gdzie biegnie prad , gaz a jest to przedpłocie, Nie wolno nam sadzic drzew, krzewów. Gdyby doszło do awarii musi byc to miejsce udostępnione a cały fragment ktory zostanie rozkopany a jest tam kostka brukowa , ma byc doprowadzony do stanu poprzedniego. Czyli sa zobowiązani do uporządkowania terenu. Tyle u mnie.

Macham z mrozem na nosie ))
zawitka 08:40, 10 lis 2016

O cholerka no to mnie powaliłaś tzn że muszę wsio przesadzać ale zagwozdka
Basilikum 14:28, 10 lis 2016

powinni Ci przekopac trawnik bylo by ekonomiczniej
Kasya 18:47, 10 lis 2016

zawitka napisał(a)
No to od dziś mam zagwozdkę.Mają wymieniać słupy elektryczne na kopane linie To dobrze ale ?????? Linia prądowa idzie pod moimi ukochanymi krzewami jek je przygotować czy to dobry pomysł żeby na wiosnę wsadzać je w donice???/ Może ktoś przez to przeszedł ---Jak to zrobił?????Czy jak wykopią rośliny to sami wsadzają????

Wzdłuż linii pod stożkiem z buksa pójdzie kopanie.Nie patrzcie na trawę była taka ładna i krety masowo mnie napadły mało że żółto to jeszcze pod plamami doły pokopane masakra .Na wiosnę czeka mnie chyba przekopanie trawy

ale jak to ? masz prad w ziemi juz czy maja wkopac dopiero ?
zawitka 16:49, 11 lis 2016

Kasya napisał(a)

ale jak to ? masz prad w ziemi juz czy maja wkopac dopiero ?
Kasiu mam prąd w ziemi do ogrodzenia, czyli aż do bramy, ale kabel mam 30 lat i był już przerwany ,czyli jest w 2 miejscach łatany ,leży ponad 3o lat , więc zanim przeniosą licznik do bramy to muszą mi wymienić stary kabel.Licznik jak postawią w ulicy to od ogrodzenia /Tego co jest brama będę musiała potem robić to na swój koszt.Pewnie będę musiała powalczyć o to Ale zobaczymy