Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

mirkaka 08:11, 16 lis 2016

Poczytałam trochę wstecz, koty u mnie też niszą trawki ale jak do tej pory to tylko obgryzały, natomiast całkiem udeptują kocimiętkę, którą chyba będę musiala przez to wywalić bo wygląda to tragicznie
A z tymi od prądu może można się dogadać żeby trochę tę linię przesunęli w stronę trawnika, żeby nie trzeba było krzewów przesadzać .
zawitka 09:12, 16 lis 2016

Anabell napisał(a)
Halinko - też miałam kopany rów pod rurę gazową na dł. 130 m w 2015 r. a rabaty robione w 2014 r. Na tej długości były przekopywane duże daglezje, buki, świerki i inne. Tak kopali, przesadzali kolejno i sami zakopali, ja tylko pilnowałam.
Nie wyobrażałam sobie jak do tego się zabiorą, świeżo zrobione zagony wyłożone płytami betonowymi i wszystko bez problemu poszło.

Halinko nie martw się na zapas

Haniu dzięki za wsparcie trochę mnie ulżyło bo jak do tej pory to nikt na to nie patrzył gaz mi zamordował 10 letnią jabłonkę przyszli wykopali i poszli a zasypywać przychodził kto inny- to gazownia .Eletktownia ---- przyszli zerwali plombę pokopali złączyli przewód i poszli .Plomba była zerwana do śmierci męża dopiero jak chciałam przepisać na siebie licznik to powiedziałam że nie przepiszę az założą plombę Takie mam doświadczenia z .....Pozdrawiam
zawitka 09:16, 16 lis 2016

mirkaka napisał(a)
Poczytałam trochę wstecz, koty u mnie też niszą trawki ale jak do tej pory to tylko obgryzały, natomiast całkiem udeptują kocimiętkę, którą chyba będę musiala przez to wywalić bo wygląda to tragicznie
A z tymi od prądu może można się dogadać żeby trochę tę linię przesunęli w stronę trawnika, żeby nie trzeba było krzewów przesadzać .

Wiesz mam argumenty ale z przeniesieniem linii to chyba nie przejdzie bo to dla nich dodatkowy koszt, Kocimiętkę jak chcesz mieć to trzeba osłonić tak robi moja sąsiadka i ja tak zrobię
zbigniew_gazda 09:32, 16 lis 2016

Zaglądacz zagląda i wyczytuje. Ech te inwestycje. U mnie też będzie kopanie bo maja wymieniać rury gazowe w całej miejscowości. Paliki nabite w glebę. Rozmawiałem z szefem i powiedział, ze nie ma problemu z przesunięciem wykopu o metr 2 czy 3. Później oni naniosą stan faktyczny na mapki. Nie martw się i pogadaj z kim trzeba.
zawitka 09:39, 16 lis 2016

N
zawitka 09:42, 16 lis 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Zaglądacz zagląda i wyczytuje. Ech te inwestycje. U mnie też będzie kopanie bo maja wymieniać rury gazowe w całej miejscowości. Paliki nabite w glebę. Rozmawiałem z szefem i powiedział, ze nie ma problemu z przesunięciem wykopu o metr 2 czy 3. Później oni naniosą stan faktyczny na mapki. Nie martw się i pogadaj z kim trzeba.

No to będę gadać ,bo na linii kopania są moje najładniejsze buksy.Dzięki za wiadomości to jakoś przeżyję zimę i będę działać .Dzięki Wam mam lepszą wiedzę jak uchronić moje roślinki
BasiaLT 11:27, 16 lis 2016

Też myślę że warto najpierw pogadać z jakimś kierownikiem budowy, przekopać roślinki zawsze zdążysz.
jolanka 16:08, 16 lis 2016

Halinko, brrr, na samą myśl o jakichkolwiek wykonawcach czegokolwiek dostaję dreszczy Współczuję
gobasia 16:30, 16 lis 2016

no to masz kłopot! ...współczuję i pozdrawiam gorąco
zawitka 10:00, 17 lis 2016

Basiu----tak będę pytać bo jeszcze mają się zgłosić na pewne ustalenia

Jolu--- już myślę jak to się odbędzie Dzięki.

Basiu----mam kłopot ale już mi ogrodowiskowe Koleżanki i Koledzy pomogli psychicznie to ogarnąć .

Dzięki za wsparcie