Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 15:08, 16 sty 2017

Milka napisał(a)
Dzięki
Myyślę, że z cisami wszystko można, działaj

Tak zrobię .W zeszłym roku kupiłam inną odmianę podsadziłam i już jest metrowy. a mam już Wojtka i chcę to samo zrobić .Mam swoje sadzonki to zadziałam .Dzięki Irenko
m_gocha 16:38, 16 sty 2017

zawitka napisał(a)
Może ktoś mi powie czy można podsadzić cisa Wojtka inną odmianą tak żeby powstawał stożek ???????Plissss!!!
Halinko a nie obawiasz się, że będzie jednak widoczna różnica trochę w igiełkach (ułożenie, odcień zieleni...) i tempie wzrostu (nawet pomimo cięcia)?
m_gocha 16:44, 16 sty 2017

A jeszcze odnośnie tego preparatu ASTVIT. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym specyfikiem? Jak czytam o nim na stronie to zastanawia mnie ta jego wszechstronność
agnieszka_m 16:56, 16 sty 2017

zawitka napisał(a)
Domi ---- tak zrobię jak mi nikt ne odpowie niechcę Jej zabierać czasu

Irenko--- tak sypię go przez cały rok i normalnie podlewam po trochę jak każdą roślinkę .Dziś kupiłam znowu 2 /za 2 zł i 5 zł/uratowałam im życie .Właśnie moczą się w wodzie bo były suche jeden jest żółty a drugi fiolet .Mapiją się przesadzę i dam im cynamonku to odżyją

Zaraz sypnę moim też cynamonu

a gdzie kupujesz po przecenie za 2zł???
ja najtańszego po 9zł
yolka 18:23, 16 sty 2017

Halinko, jak Twoja laurka, u mnie wiatr zdarł okrycie w największy mróz i nie wiem jak będzie, po odwilży 2 dniowej niby wyglądają normalnie
BasiaLT 08:44, 17 sty 2017

Melduję posłusznie że wszystkie storczyki posypane cynamonem i podlane A tak swoją drogą gdzie ty kupujesz storczyki za 2 zł się pytam?
zawitka 09:07, 17 sty 2017

m_gocha napisał(a)
Halinko a nie obawiasz się, że będzie jednak widoczna różnica trochę w igiełkach (ułożenie, odcień zieleni...) i tempie wzrostu (nawet pomimo cięcia)?[/quo

Też o tym myślę ale to może być ciekawe i chcę zaekperymentować .Będzie na wiosnę kolorowy a potem i tak igły są takie same ,właśnie pytam o układ igieł o tym nic nie wiem .
zawitka 09:13, 17 sty 2017

m_gocha napisał(a)
A jeszcze odnośnie tego preparatu ASTVIT. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym specyfikiem? Jak czytam o nim na stronie to zastanawia mnie ta jego wszechstronność

Kasia /Kasya/ ma większe doświadczenie ja od Niej w prezencie dostałam trochę i wiem że jest dobry .Poczytaj u niej lub zapytaj
zawitka 09:15, 17 sty 2017

agnieszka_m napisał(a)

Zaraz sypnę moim też cynamonu

a gdzie kupujesz po przecenie za 2zł???
ja najtańszego po 9zł

Moje kkfffiatki po 2 zł kupuję w Leroy. Posyp - nie pożałujesz.
zawitka 09:21, 17 sty 2017

yolka napisał(a)
Halinko, jak Twoja laurka, u mnie wiatr zdarł okrycie w największy mróz i nie wiem jak będzie, po odwilży 2 dniowej niby wyglądają normalnie

Jola idą znowu mrozy więc okryj ją jeszcze bo młoda moja stara jedna nie okrywana już ma brązowe liście ,ale kilka a druga stoi i nic jej nie jest .Mała moja stoi ma się dobrze ale na duży mróz ją okręcę.Jak marznie to liście robią się brązowe całkiem nie rozpaczaj a okręć ją na wiosnę przytnij do połowy i jak nie zmarzną korzenie to odrośnie pięknie ,czego Ci Zyczę z całego serca