Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 08:45, 29 kwi 2017

gobasia napisał(a)

Twoja biale ma przyrosty czy żółte...moje też w takich pączkach

To żółte przyrosty nawet nie wiedziałam że są z białymi muszę poszukać ;d
zawitka 08:50, 29 kwi 2017

yolka napisał(a)
U mnie z deszczem słabo, dzisiaj trochę pokropiło, u Ciebie aż za wiele, sprawiedliwości nie ma. Ogródek ładny nawet w deszczu. Świerk ma śliczne przyrosty, wyglądają jak żaróweczki

Deszcz był potrzebny bo u nas było sucho ale jak leje to odstojnik zaraz pełny i woda w piwnicy
zawitka 08:52, 29 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Halinko Ciebie też zalewa? U mnie potop i nadal leje jak z cebra.Na dokładkę 3 stopnie tylko. Pozdrawiam i ciepełka życzę

To jakiś odmieniec jestem bo lubię pracować w chłodne dni.Całą rabatę poszerzyłam i obsadziłam.Zmokłam jak kura ale robota zrobiona .
zawitka 08:59, 29 kwi 2017

MirellaB napisał(a)

A ja mam inne doświadczenie. Leję wodą po całości i w środek też porządnie leję. Oczywiście nie w największym słońcu.

Ty mieszkasz​ przy blokach, że masz takie widoki na wierzowce?

To może mój zginął nie od wody ale wtedy miałam takie wrażenie że polała i te miejsca zbrązowiały tak to jest duże osiedle domków jednorodzinnych.między mimi było pole.Cwaniak kupił i dostał zezwolenie na budowę 2 bloków i tak to wygląda
zawitka 09:00, 29 kwi 2017

Kasya napisał(a)

a obejrzałaś mu korzenie ?

ogladałam go z każdej strony i zaraz go wyciepię i spalę
zawitka 09:02, 29 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Halinka ja też miałam takiego rodka i nic nie udało się z nim zrobić
A te bratusie masz bardzo ładne, niech no tylko ciepło się zrobi, to będą jeszcze ładniejsze.[/quote

Zaraz zgodnie z oceną naszej ekspertki go wywalę Bratki nie dawno polubiłam sa bardzo wdzięczne
zawitka 09:04, 29 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Halinko mam smutną wiadomosc , z tego rodka nic juz nie bedzie , on ma juz fytoftorozę, nie uratujesz go, wprawdzie mozna by jeszcze spróbowac nisko obciac wszystkie gałęzie i poczekac ale to czekanie na kilka lat i małe prawdopodobieństwo że bedzie rósł. Najlepiej go spalic i wymienic ziemię a w tym miejscu przez kilka lat nie sadz zadnych kwasolubów.Przykro mi że mam taka złą wiadomosc.[/quote

Dzięki też tak myslałam ale że duży szkoda mi go było Dzięki ze zajrzałaś ale nie martwię się bo mam już 2 inne ,małe ale zdrowe;d
jolanka 09:08, 29 kwi 2017

Halinko, pozdrawiam cieplutko. Szkoda tego rodka ale trudno. Musisz rzeczywiście wymienić tam ziemię bo to swiństwo siedzi w niej długo
Podgladam często i widzę jak piknie wszystko zmieniasz
zawitka 09:18, 29 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Halinko, pozdrawiam cieplutko. Szkoda tego rodka ale trudno. Musisz rzeczywiście wymienić tam ziemię bo to swiństwo siedzi w niej długo
Podgladam często i widzę jak piknie wszystko zmieniasz

Wiesz żeby posadowić i uporządkować moje rabaty to trzeba czasu dlatego na rabatach jest mało koloru ale co tam przynajmniej się nie nudzę .A rodka zaraz wyciepię Za to mam 2 nowe
jolanka 09:22, 29 kwi 2017

zawitka napisał(a)

Wiesz żeby posadowić i uporządkować moje rabaty to trzeba czasu dlatego na rabatach jest mało koloru ale co tam przynajmniej się nie nudzę .A rodka zaraz wyciepię Za to mam 2 nowe

Tylko nie sadź w tamto miejsce