Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 18:41, 09 maj 2017

Znowu przeniosłam 11 doniczek do domu i okryłam Kousa. sośnicę i Marikena Boję się żeby nie zmarzły

A ta sobie z mrozów nic nie robi ,kwitnie na całego To jabłonka Reality
Basilikum 20:07, 09 maj 2017

zawitka napisał(a)

Pogięta jejmość.

super ja pogielo
a jablonka sliczna. mam nadzieje, ze ic Ci nie zmarznie. Koniec juz tego zimna i basta.
ElzbietaFranka 21:23, 09 maj 2017

Zawitka witam ogladajac twoj watek wpadlam na trzmieline.
Poniewaz mam od kilku lat te piekne krzakow wiec sluze rada. Trzmielina lubi zaciszne i sloneczne miejsce szczegolnie jesienia. Pieknie zmienia kolor lisci na ciemno rozowy, biskupi. Kwitnie na bialo malenkimi kwiatkami i owocuje. Owoce sa kolorowe czerwone koraliki i utrzymuma sie przez zime o ile ptaki ich nie odskubia.

Dlaczego w zacisznym, bo jesienia przy mocnych wiatrach owieje wszystkie liscie i guzik z ogladania przepieknego koloru lisci. Zreszta u nas i przymrozki moga zrobic straty w lisciach. W zeszlym roku dlugo sie utrzymywaly na łodygach i wygladaly pieknie.
ElzbietaFranka 21:34, 09 maj 2017

Dzieki ze wpadlas.

Rododendron chory objawy to fytoftoroza. Trzeba wykopac i spalic i to miejsce odkazic na razie nic tam nie wsadzac. Widac, ze nawiazal kwiatostany w zeszlym roku.

Kasya 11:54, 10 maj 2017

Halinki, jakie lilaki kupujesz ?
zawitka 08:30, 11 maj 2017

Iza---- oj dość zimna dość.A tu dziś znowu pochmurno i zapowiada się deszczysko

Ela--- właśnie dlatego tę trzmielinę kupiłam chcę żeby zasłoniła mi kompostownik:A rodek już spalony i już się pocieszyłam następnymi roślinkami

Kasiu zobaczę jak Twoje kwitną ----chcę połączyć 3 kolory i wsadzić razem ale u Córki bo u mnie nie ma miejsca.Jeden kolor już mam to mój stary chyba biały Pokażę jak zakwitnie.
mirkaka 16:24, 11 maj 2017

zawitka napisał(a)

Przed chwilą przestało lać ---dopiero teraz mi się podoba ten wąż /nie zwracać na niego uwagi/ratuje mi życie pompa wylewa mi wodę z odstojnika przed piwnicą?

Tu już prawie jak u Danusi
zawitka 08:17, 12 maj 2017

Mireczko---kochana jesteś ale nie śmiem porównywać się do Danusi choć nie powiem chciałabym tak mieć jak ogród Szefowej.Kochamy buksy i to wszystko Wszystkie duże buksy są mojej hodowli kupiłam 4 większe ale one wyrażnie odznaczają się jak na razie od moich 10 w zeszłym roku małych.Rosną w rządku żebym mogła ich pilnować czy nie mają choroby
m_gocha 08:40, 12 maj 2017

Halinko, z tego co pamiętam pokazywałaś kiedyś swoją hodowlę cisów. Powiedz mi kiedy najlepiej je ukorzeniać i czy odrywasz gałązkę z piętką czy po prostu końcówkę pędu.
Mam dość sporego cisa (chyba Wojtek) i muszę go nieco skrócić i tak się zastanawiam czy teraz byłby dobry czas na sadzonkowanie.
Chyba cisy długo i trudno się ukorzeniają - czy to prawda?
boguslawa_ma... 08:51, 12 maj 2017

Halinko pokaż swojego pawia