Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

Annak 20:54, 11 lut 2018

Halinko, wpadłam do Ciebie, a tu już zakupy, wysiewy... Czy już powinno się kupować coś na wiosnę do wsadzenia? Ja dopiero zaczynam przygodę na działce i mówiąc szczerze, nie mam pojęcia, że już jakieś nasiona kupujecie, kłącza? Podpowiedzcie mi, czy już w sklepach się coś kupuje na wiosnę?
pozdrawiam
zawitka 11:38, 12 lut 2018

Annak napisał(a)
Halinko, wpadłam do Ciebie, a tu już zakupy, wysiewy... Czy już powinno się kupować coś na wiosnę do wsadzenia? Ja dopiero zaczynam przygodę na działce i mówiąc szczerze, nie mam pojęcia, że już jakieś nasiona kupujecie, kłącza? Podpowiedzcie mi, czy już w sklepach się coś kupuje na wiosnę?
pozdrawiam

Ja już kupiłam kłącza peoni mam gdzie trzymać .teraz czasami można jeszcze znaleźć coś albo ciekawego albo coś czego się nie. Nasiona też już są i chyba ciut tańsze.Ja nasiona kupuję zawsze w lutym
Helenaa 12:29, 13 lut 2018

Witam właścicielkę pięknego ogrodu! Jestem zaskoczona , że już peonię sprzedają. Cieszę się, bo to oznacza że wiosna nadchodzi......
zawitka 07:17, 14 lut 2018

Helenaa napisał(a)
Witam właścicielkę pięknego ogrodu! Jestem zaskoczona , że już peonię sprzedają. Cieszę się, bo to oznacza że wiosna nadchodzi......

Witaj -----dziękuję za taką ocenę.Tak ju są kłącza ja w ten sposób przywołuję wiosnę ha ha
sylwia_slomc... 20:48, 14 lut 2018

Sadź piwonie w doniczki, a jak się zrobi ciepło to od razu z całą ziemią z doniczki w grunt....tylko pamiętaj nie za mocno ten kiełek zasypać , bo za głęboko sadzone nie zakwitną. Ja tak zrobiłam rok temu i było ok
zawitka 08:09, 15 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Sadź piwonie w doniczki, a jak się zrobi ciepło to od razu z całą ziemią z doniczki w grunt....tylko pamiętaj nie za mocno ten kiełek zasypać , bo za głęboko sadzone nie zakwitną. Ja tak zrobiłam rok temu i było ok

Tak zrobiłam i chodzę koło nich i oglądam .to wiem że z piwoniami tak jest ale nie wiedziałam że tak też jest z ciemiernikami.Będę musiała je wysadzić i posadzić wyżej .
Annak 12:22, 15 lut 2018

Byłam wczoraj w Obi, jest już dużo nasionek kwiatowych oraz całkiem sporo kłączy, zapakowanych w trocinach... Szykują już, jak zawsze, cały pawilon ogrodowy. Widać, że sezon się zbliża
Oby do wiosny
zawitka 08:34, 16 lut 2018

Annak napisał(a)
Byłam wczoraj w Obi, jest już dużo nasionek kwiatowych oraz całkiem sporo kłączy, zapakowanych w trocinach... Szykują już, jak zawsze, cały pawilon ogrodowy. Widać, że sezon się zbliża
Oby do wiosny

Byłam tam 2 tygodnie temu .Dlatego czasami można coś ciekawego kupić
Ewa777 12:34, 16 lut 2018

Bardzo ładne zakupy Podobają mi się kolory tych peonii
anabuko1 12:42, 16 lut 2018

gobasia napisał(a)
Uważam ,że powinnaś posadzić do doniczki i postawić w chłodnym miejscu...

te drugie to floksy ?
Dokładnie tak.
Jedynie jak cebule jakiś roślin kupuję ba wiosnę to do szuflady do lodówki wkładam.
Bardzo ładne piwonie kupiłaś.
Ja też nasiona kupuję w lutym.Wydatki rozłożone i spokojniej można kupić wybrać bez kolejek.
Pozdrawiam cieplutko bo u mnie zima biała i z mrozikiem