Urszulla
14:30, 29 maj 2020

Piszesz poniżej że odczyn zasadowyvlubią perukowce. To nie dla niego miejsce bo u mbie kwaśna glina.
Mówisz że jednak wybrać jodłę koreańską? Może...
Choina kanadyjska musi mieć półcień drzew a u mnie palące słońce dlatego jej nie brałam pod uwagę.
Ambrowiec mógłby być ale nie wiem czy nie za delikatny. Jeszcze jarząb mi chodził po głowie.
Dzięki za rady. Bo to miejsce to tak od wiosny mi chodzi po głowie i dopiero teraz jakieś konstrukcje się nasuwają.
Miejsca dużo....nawet jak dla mnie za dużo. Narazie chcę z tyłu zostawić miejsce na kompostowanie i poruszanie się z taczką. Więc musi być dojście od strony róż i przy nich bym widziała tego buka P. Fountain ( obok wystającego kartonu spod różanki.
Tu fotka z innej perspektywy.

Tu gdzie te widły wbite mógłby iść ambrowiec. Tylko tu są przeciągi i nie wiem czy to wytrzyma. Zobacz jak brzozy pochylone. Więc zaplanowałam cisy kolumnowe i za nimi dopiero drzewo które ma zasłonoć balkon sąsiada. I nie wiem co dać. Tam stoi czarna doniczka. Niestety z tej perspektywy Ty nie zobaczysz co chcę zasłonić.
I wiesz czemu się tym zajęłam...bo mam jeszcze perspektywę 3 mies. Siedzenia w domu i w ogrodzie a żeby nie zwariować trzeba się czymś zająć. Tuje które w lipcu przycinałam są już przycięte. To co będę robić.....ściółkować miejsce pod rabatę

Żebyś nie myślała że to tak szybko pójdzie....bo już nie mam patyczków hortensji na tyle co zaplanowałam. Ale dtzewa mogą już rosnąć.