Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia » Edycja postu

Blaski i cienie nowego życia

Gosialuk 23:17, 03 lip 2021

Też tak zaczęłam robić. Dzi# rozłożyłam tekturę falistą między rzędami porzeczek. Mam nadzieję, że ograniczy to uciążliwe plewienie.
U mnie pierwsze kwitną liliowce rdzawe. Fajnie wyglądają w łące. Za to pogoda deszczowa.
Urszulla 21:53, 04 lip 2021

Gosialuk napisał(a)
Też tak zaczęłam robić. Dzi# rozłożyłam tekturę falistą między rzędami porzeczek. Mam nadzieję, że ograniczy to uciążliwe plewienie.
U mnie pierwsze kwitną liliowce rdzawe. Fajnie wyglądają w łące. Za to pogoda deszczowa.

Masz duże połacie i kartony ci ograniczą pracę. Też planuję zmiany w warzywniku ale czekam aż skończą się owoce.

Dębolistna

Urszulla 10:45, 08 lip 2021

Trochę z nudów i lenistwa w upalny dzień oraz poszukiwaniu kolorów w ogrodzie zrobiły mi się tematyczne w kolorach kolaże. Planowany był jeden ale trochę się nazbierało

Fiolety i biel

Róż i bordo
Urszulla 10:51, 08 lip 2021

Żółć w oczekiwaniu na liliowce, które zwlekają okropnie

Z innych ciekawostek: hortensja którą od 2 lat wyprowadzam żeby była na pniu

Anabelkowa, niestety proszę pominąć wzrokiem szmatę bo tu jeszcze ogrom pracy czeka. Do tego czasu ukorzeniam Anabelki ze swoich patyczków

Szałwia kupiona z dziewczynami O. Oczywiście natychmiast zjedzona przez ślimaki poszła do donicy w nadziei źe puści listki i będzie kwitła do jesieni
Urszulla 11:05, 08 lip 2021

U mnie jak zwykle dużo sadzonek, przede wszystkim dla swoich potrzeb: pęcherznica kalinolistna, tawułki Golden Princess, miodunka od Sylwi, dziewanna, trzmielina białozielona. Ale zawsze dla koleżanek też muszą być: bodziszek, werbena a hastata, dziewanna, owies wieczniezielony.

Na Edenkowej szaleństwo innych roślin, bo Edenki już w fazie pojedynczego kwitnienia i w większości wycięte puszczają nowe pędy

Lawenda na kamieniach i beznadziejnych warunkach szaleje a tam gdzie ja robić za obwódkę marna...Dobrze źe w zeszłym roku dosadziłam sesslerię

Polubiłam zeszłoroczne róże marketowe NN pachnidełka. Miały być pnące a są okrywowe co mi bardzo pasuje. Mam tam krzesełko bo fajnie czasem przysiąść w tym słodkawym zapachu. Jedna liliowa a druga biała

WNIOSKI: Moje zbieractwo widać na fotkach ale nie przekłada się to jeszcze na piękno ogrodu. Czas rozmnażać i uporządkowywać rośliny. Kolejna 5- latka zejdzie o ile dam rady ze zdrowiem, bo ten rok jest masakryczny. Choć sadzonki robię pomimo potwornego bólu mięśni albo jakby na przekór niemu.
KasiaBawaria 08:29, 09 lip 2021

Hortensje na tle muru cudowne.Takie widoki widzialam we Francji, bardzo urokliwe
kasiek 19:15, 09 lip 2021

Świetne zestawienie!
Ależ rozmnożyłaś hortensji - masz zielone palce!
Marlenaa 08:01, 10 lip 2021

Piękne kolorystyczne kolaże Koleżanki pewnie zadowolone z sadzonek od Ciebie. Ja też rozdaję, fajnie jeśli komuś się przydadzą
Urszulla 08:07, 10 lip 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Hortensje na tle muru cudowne.Takie widoki widzialam we Francji, bardzo urokliwe

Urszulla 08:13, 10 lip 2021

kasiek napisał(a)

Świetne zestawienie!
Ależ rozmnożyłaś hortensji - masz zielone palce!

Cieszę się że podoba się różanka. Tam ciągle coś kwitnie nudy nie ma

Kasiu,co do hortensji to źle tego posta napisałam. Te hortensje nie są z rozmnażania. Z nich dopiero rozmnażam na następny rząd z przodu.