Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia » Edycja postu

Blaski i cienie nowego życia

popcorn 09:11, 09 lis 2012

albo pergola - bez dachu, na nią winorośle - będą miały masę liści w lecie, osłonią od słonka, no i owoce we wrześniu! a w zimie liści nie ma, światła nie zabierają...
k.
Urszulla 10:03, 09 lis 2012

Karolinko-nie chcę zasłaniać na stałe dopływu światła do salonu. Więc żadnych stałych zadaszeń nie chcę, a mój M. chce coś postawić i tu się spieramy. Jak nie znajdę jakiegoś fajnego rozwiązania to mi jeszcze daszek za rok postawi. Ja cały czas myślę o składanym zadaszeniu.
Jeszcze 2 rozwiązanie oprócz markiz to są te ruchome parasole, które szybko można złożyć na deszcz i wiatr, tylko co wtedy z meblami.....będą mokły......musiałyby być drewniane.
Tutaj taki pomysł, ale ja bym chciała oddzielny parasol, a nie łączony ze stołem ( sąsiedzi mają taki jaki by tu pasował i sprawdza się im latem, a na zimę go zabierają, zostaje sama podstawa obciążeniowa)
A po drugie chciałabym taras z murkami.....nie całkiem dookoła, ale w kilku miejscach i tu z M. się zgadzaliśmy.
http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,94387,8031689,Top_10__fotele_ogrodowe.html
A tu też można znależć kilka rozwiązań ale nie ma takiego które wpadłoby mi w oko
http://chomikuj.pl/lojza7/Ogr*c3*b3d/Tarasy+ogrodowe
Urszulla 10:06, 09 lis 2012

Betysiu-już wróciłaś, ale miło.
betysia 10:10, 09 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Betysiu-już wróciłaś, ale miło.

wrocilam Ulenko i to jaka wyteskniona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Urszulla 10:22, 09 lis 2012

Przeczytałam u Karoliny o wczasach nad morzem i już sobie marzę........w końcu kiedyś trzeba odpocząć........

A Ty Betysiu jesteś wypoczęta i pełna energii
Urszulla 10:58, 09 lis 2012

A ja dziś zupę muszę ugotować.....barszcz typu ukraiński.....moi to uwielbiają ...do tego ziemniaczki gniecione z cebulką i kiełbaską przysmażoną....a na drugie danie Wam ochoty narobię bo u mnie golonko......
..i co jeszcze muszę?.......podłogi w całym domu umyć.....w kominku zapalić........potem wrócę do O.
mazurka 10:23, 10 lis 2012

Urszullo--bardzo dziękuję za wizytę na Mazurach--dodam coś więcej jak "przelecę" wątek.
Urszulla 10:45, 10 lis 2012

Myślę, że temat tarasu już przegadany. Będzie parasol taki który można zawsze przenieść i będą murki. Natomiast M. się uparł że mały daszek nad drzwiami tarasowymi musi zrobić i już.......Ale kiedy dojdzie do realizacji tego nikt nie wie bo na przyszły rok ogrodzenie i podjazd i wokół domu odrenowanie......to i tak dużo czasu pochłonie. Ważne że koncepcja jest.

A dzisiaj wreszcie piękny dzień na porządki wokół
Urszulla 10:47, 10 lis 2012

mazurka napisał(a)
Urszullo--bardzo dziękuję za wizytę na Mazurach--dodam coś więcej jak "przelecę" wątek.

kasik778 22:10, 10 lis 2012

pozdrawiam Ulu

nas też czeka zrobienie ogrodzenia na wiosnę, bo to co jest teraz ma chyba ponad 50 lat, czas na mały remoncik