Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:31, 04 paź 2013

agata19762 napisał(a)
Bogdziu poczytałam o lesie ....jednym słowem masakra !!!

pełne zimowity baaaaaaaardzo mi się podobają
i oczywiście białe musowo trzeba poszukać ....

wiadomości o rodkach pocieszające, moje zawiązują właśnie pączki na rok następny,

spokojnej nocki Bogdziu

Pączki w zasadzie powinny byc już zawiązane, a zimowity pewnie że kup to ładne rośliny ale pamiętaj o uciązliwości ich liści.Pozdrawiam Agatko.
Bogdzia 13:34, 04 paź 2013

asc napisał(a)
U mnie nie przymrozek.. u mnie był mróz.... nawet pies do tej pory nie wyszedł za potrzeba Tzn wyszedł zobaczył zamarznięta wodę w misce i wrócił.. wlazł mi do łózka... (czego już nie robi bo nie ma siły wejść na taka wysokość) i mówił Pańca.. śpimy i grzejemy sie bo zimno strasznie.. i tak do 8 żeśmy się pogrzali A teraz leży mi pod biurkiem.. i dalej nie ma ochoty wyjść.. nawet siku! Liście z drzew lecą, masakra.. jedyna pociecha, że słońce dziś mam.. pierwszy raz prawdziwie słoneczny dzień od 8 września
Doniczkowych nie pochowałam... wiec już ich nie mam.. a że od poniedziałku mrozi, to mam z głowy przetrzymywanie donic zimą. Jeden problem odpadł. A teraz do pracy, bo i tak się zaspało ..

U mnie tez woda w poidełkach dla ptaków zamarzła. Zimno i biało rano było a teraz zimny wiatr wieje. Mam jeszcze posadzic krokusy i 3 paczki tulipanów (siostra mi kupiła), chyba zaraz pójdę sadzic.
Bogdzia 13:36, 04 paź 2013

irena_milek napisał(a)
To twój pies arystokrata, moje bidule maja zimny wychów, a takiego futra jak twój, nie posiadają daja sobie radę...jednak, bo bardzo o nie dbamy

Bozenko, u nas mróz też, dalie, koleusy i inne nie wytrzymały, ale teraz słońce, idę siac, tylko to póki co, mogę

Irenko szkoda Twoich koleusów , piękne miałas , szkoda ze ich nie schowałas.Dalie mam nadzieje ze jeszcze wykopiesz.Pozdrawiam serdecznie.
popcorn 14:47, 04 paź 2013

Bozenko u mnie warzywa scielo, buu:/ dzisiaj i jutro akcja - wykopki!

moze jeszcze beda grzyby, jesli nocne przymrozki odpuszcza? Dopiero poczatek pazdziernika!

ja jeszcze ani jednej cebulki nie posadzilam

pozdrawiam!!
Kindzia 17:26, 04 paź 2013

Melduję, że moje dalie w tę noc mróz też załatwił...cynie też!
Bogdzia 18:31, 04 paź 2013

popcarol napisał(a)
Bozenko u mnie warzywa scielo, buu:/ dzisiaj i jutro akcja - wykopki!

moze jeszcze beda grzyby, jesli nocne przymrozki odpuszcza? Dopiero poczatek pazdziernika!

ja jeszcze ani jednej cebulki nie posadzilam

pozdrawiam!!

Ja dziś posadziłam krokusy , jeszcze troche tulipków będzie do posadzenia i koniec. U mnie wszystko całkowicie przemarzniete, marcinki mam dośc późne to juz nie zakwitna. Musisz sie spieszyc ze zbiorami zeby się nie zmarnowały.Myslę że grzybów już nie bedzie bo grzybnia raczej takich temperatur nie przetrzyma. Pozdrówka Karola.
Bogdzia 18:32, 04 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Melduję, że moje dalie w tę noc mróz też załatwił...cynie też!

Ja swoją jedyna wczoraj wykopałam . miała śliczne kwiatki ale zmarzły a cynie to już od kilku dni na komposcie całkowicie zmrożone. Pozdrówka Kasiu.
Milka 18:46, 04 paź 2013

Moje cynie też na smietnik poszły, jedynie te co w lasku...przetrwały, sa paki i kwiaty, ale numer!
posadziłam tulipany, te od córci, czyli 188, i na tym koniec
super pogdoa dzis była
agata19762 21:35, 04 paź 2013

Bogdziu strasznie szybko to zimno przychodzi

dzisiaj udało mi się posadzić wszystkie cebulowe ...

mam pytanko ....
posadziłam mnóstwo roślin ostatnio,
czy podlewanie im nie zaszkodzi, przy tych przymrozkach???

może to głupie pytanie, ale sama nie wiem co o tym myśleć
malgorzata_s... 21:40, 04 paź 2013

Bogdziu grzybki wczoraj jeszcze były. Mój M przyniósł z kilogram. Nawet fotkę wstawiłam. Dziś były placuszki z sosikiem grzybowym. Las chroni swoje dary. W lesie przymrozki o wiele mniejsze. Pozdrawiam.