Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

AgnieszkaW 19:57, 07 paź 2013

Piękny zbiór, a mówiłaś Bogdziu, że u Ciebie grzybów mało...
Bogdzia 20:33, 07 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Matko...Bogdziu...ale grzybów!!!!! Myślałam, że jak przymrozki były, to już kaput...tylko zieleniatki zostały...

Gdzie kupić taką skrzynkę? Potrzebna mi taka do przesiewania kompostu

To wcale nie jest duży zbiór, w tamtym roku i innych latach było o wiele lepiej i lepsze gatunki , były prawdziwki a w tym nikt ze znanych mi zbieraczy nie znalazł prawdziwków , najwyraźniej nie zniosły wycinki lasu i tego jeżdżenia ciężkim sprzętem. Takie skrzynki łatwo kupic w OBI , Selgrosie i wielu innych marketach.Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 20:36, 07 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Piękny zbiór, a mówiłaś Bogdziu, że u Ciebie grzybów mało...

Bo jest mało choc nieco więcej niz dotąd było. Wczoraj wnuczki poleciały do lasu i przyniosły reklamówkę to dzis już musielismy my się wybrac no i trochę tez nazbieraliśmy ale co to jest jak dwie osoby zbierały?W każdym razie i z tego sie cieszę i byc moze jutro sie wybiore choc mam sporo załatwiania spraw w urzedach.Pozdrawiam Agnieszko.
hanka_andrus 20:39, 07 paź 2013

Gratuluję zajączków. Zawsze je zbieram, choć nieraz i inne mi się pakują do kosza. Przecież to borowikowate.
Znajdziesz i inne, tylko one w tym roku w nietypowych miejscach.
Bogdzia 20:54, 07 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Gratuluję zajączków. Zawsze je zbieram, choć nieraz i inne mi się pakują do kosza. Przecież to borowikowate.
Znajdziesz i inne, tylko one w tym roku w nietypowych miejscach.

Chyba nie znajde Haniu , nikt nie znajduje , wszystko zniszczone więc i zajączki dobre . Wiem ze z borowikiem spokrewnione ale jednak różnica jest duża. Nie narzekam , dobrze że w końcu są i to najważniejsze.Pozdrówka Haniu serdeczne.
Gabrysia_ 21:01, 07 paź 2013

To ma być te trochę grzybów?
...cały kosz nazbierany
Pozdrawiam Bogdziu
Kindzia 21:02, 07 paź 2013

OBI, Selgros...wszystko w zasięgu ręki. Dziękuję.

Zajączki to inaczej jak się nazywają?
GorAna 21:15, 07 paź 2013

Przywiódł mnie tutaj zapach grzybków..piękny zbiór, będą pierożki oj będą
Pozdrawiam
Joku 21:30, 07 paź 2013

W życiu nie uzbierałam tyle grzybów . No chyba że maślaki. Ale co to za grzyby. A obieranie ich, brrrr.
Magda70 21:43, 07 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Bo jest mało choc nieco więcej niz dotąd było. Wczoraj wnuczki poleciały do lasu i przyniosły reklamówkę to dzis już musielismy my się wybrac no i trochę tez nazbieraliśmy ale co to jest jak dwie osoby zbierały?W każdym razie i z tego sie cieszę i byc moze jutro sie wybiore choc mam sporo załatwiania spraw w urzedach.Pozdrawiam Agnieszko.

Mój M w tym roku kilka razy poszedł sobie na spacer do lasu z reklamówką i nawet coś przyniósł
W tę niedziele rano skoczył i nawet 4 prawdziwki udało mu się znaleźć..