To wcale nie jest duży zbiór, w tamtym roku i innych latach było o wiele lepiej i lepsze gatunki , były prawdziwki a w tym nikt ze znanych mi zbieraczy nie znalazł prawdziwków , najwyraźniej nie zniosły wycinki lasu i tego jeżdżenia ciężkim sprzętem. Takie skrzynki łatwo kupic w OBI , Selgrosie i wielu innych marketach.Pozdrawiam Kasiu.
Bo jest mało choc nieco więcej niz dotąd było. Wczoraj wnuczki poleciały do lasu i przyniosły reklamówkę to dzis już musielismy my się wybrac no i trochę tez nazbieraliśmy ale co to jest jak dwie osoby zbierały?W każdym razie i z tego sie cieszę i byc moze jutro sie wybiore choc mam sporo załatwiania spraw w urzedach.Pozdrawiam Agnieszko.
Gratuluję zajączków. Zawsze je zbieram, choć nieraz i inne mi się pakują do kosza. Przecież to borowikowate.
Znajdziesz i inne, tylko one w tym roku w nietypowych miejscach.
Chyba nie znajde Haniu , nikt nie znajduje , wszystko zniszczone więc i zajączki dobre . Wiem ze z borowikiem spokrewnione ale jednak różnica jest duża. Nie narzekam , dobrze że w końcu są i to najważniejsze.Pozdrówka Haniu serdeczne.
Mój M w tym roku kilka razy poszedł sobie na spacer do lasu z reklamówką i nawet coś przyniósł
W tę niedziele rano skoczył i nawet 4 prawdziwki udało mu się znaleźć..