Elizko klonów mam kilka ale tu na zdjęciach sa tylko trzy z różnych stron robione. Inne chyba wyrzucę bo odkąd zaczęłam ciąc kiepsko się przebarwiaja- chodzi o klony ginnala. Troche pewnie za dużo zdjęc wstawiłam ale taka ładna ta czerwień to z różnych stron robiłam.Jednemu z nich (temu nad jeziorkiem nie wiadomo czemu uschła na wiosnę jedna gałąź i to na samym środku i dlatego on taki dziwny kształt ma. Pojechałam dziś kupic nowy żeby go zastąpił ale zamiast klona kupiłam kalinę japońska bo też sie pięknie przebarwia a jeszcze kwitnie , a klona kupię wiosna i to pewnie więcej niz jednego.
Bogdziu ... Twoje klony pooglądałam ... Bardzo mi się podobają, a w towarzystwie rodka to juś szczególnie .... Mam nadzieję ,że moj klonik też kiedyś będzie taki duży i wypasiony o dziwo , akurat klon wygląda jakby nie wiedział co to jesień... Jak gdyby nigdy nic ... Kolor , ilośc listeczków.. Bez zmian .... A po drugiej stronie domu miłorząb nie ma już ani jednego listka...achhhhh ... Buziaki
Bogdziu niesamowite kolory klonów!!!! Jesli mój klon sie nie wybrawi wymienie go jesienią na takie jak ty masz!!! Muszę dzisiaj z moim klonem porozmawiać. Poczekam bo u mnie się dopiero zaczyna wybrawiać jesiennie.
Kolory Bombowe! Siedzę i się gapie jak sroka w gnat, albo ciele na malowane wrota!
Ogień po prostu- nie trzeba do Kanady, u Ciebie jak z żurnala.
Pozdrawiam i zdrowia życzę.
Widzę temat Kreta....ja pozbyłam się skórkowańca ekologicznym opryskiem ( pożegnanie z kretem) . Co roku robię ten oprysk ze 3 razy i działa!
Pozdrawiam
Ale ognisty! Po straż trzeba dzwonić! Kupiłam w tym roku też japońskiego Atropurpureum, ale na razie oberwał od mrozu po młodych liściach, więc trzeba czekać aż zmężnieje, żeby się taki piękny zrobił. U mnie dopiero zaczynają się zmieniać powoli kolory na jesienne.