Kosodrzewiny nie wiem bo u mojej ogrodniczki nie było nazwy .Do rh ziemie z ogrodu mieszam pół na pół z kwasnym torfem ale tu wszystkich upominam zeby nie był z marketu bo oni albo mają torf o ph zbliżonym do 6 wiec za mało kwaśny albo taki zbity w bele gdzie odciągnięto wszystkie soki i on prawie nie wchłania wody. Kup w jakimś sklepiku czy punkcie ogrodniczym i najlepiej zeby to był nasz polski torf. Ph powinno wynosic 3,5-4,5 zawsze na worku jest ta informacja. Zrób dołek Wyjętą ziemie wymieszaj z torfem a w dołku jeszcze porusz ziemę i też wymieszaj z torfem . Na średni doniczkowy rh biorę 60-80l torfu więc dosc dużo . Dołek raczej szerszy niż głęboki , chyba ze rh jest duży.. Roślinie porusz korzonki i wsadz na tym samym poziomie co rosła w doniczce-to jest bardzo ważne bo nie lubią głębokiego sadzenia, dużo lepiej znoszą jak sa posadzone wyzej niż w doniczce ale jak za nisko to choruja-u mnie zawsze chorowały.Jeśli masz jeszcze pytania chętnie odpowiem.
Karolina a na co kasę będziesz trzymac. Przecież po to sie pracuje zeby sobie robic przyjemności chocby takie za parę złotych. Fakt że kilka torebek i suma wieksza ale i tak to nie jest zakup samochodu.Buziaki.
no pewnie!! ale mam kupę cebul do posadzenia, same świeże zakupy, jeszcze tej jesieni ani jednaj cebulki nie wsadziłam więc kolejnych mi raczej nie trzeba, chyba że te posadzę buziaki!
Nooo widzisz ... To Maja HD musiała wynająć ,bo zwykła transmisja nie dała rady ... Tak U ciebie pięknie ... A co do przyjazdu wiosna , to Ty mnie 2 razy nie namawiaj ... Bo rzeczywiście przyjadę