Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 17:35, 04 lis 2013

I w Zabrzu, i w Pszczynie padało wczoraj od popołudnia dość intensywnie. Dzisiaj już spokój. Potrzebny ten deszcz był u nas. Miałam i tak podlewać w niedzielę. Niebo mnie wyręczyło

Dziękuję Ci Bogdziu, za Twoją mądrość. Dobrze, że jesteś.
gierczusia 17:55, 04 lis 2013

Tak tak ... Kasia dobrze pisze
gierczusia 17:58, 04 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

U mnie jest dziś pięknie . Dla Ciebie i innych zaglądajacych dzisiejsze róże zaglądajace przez okno do domu.

Bogdziu ... Do Ciebie jeszcze różyczki takie piękne zaglądają ???... Achhhh ,zazdraszczam
monitka 20:29, 04 lis 2013

Bogdziu dziękuję za foto Fantastiki. Duży już z niej krzew i wcale nie widać zdeformowania. Moje kwiaty wydawały mi się bardziej różowe ale może to kwestia monitora. Tak czy siak są piękne.

Fajnie ci te różyczki w okna jeszcze zaglądają u mnie jest to samo. Jeszcze cieszą oczy.
ka1sia 20:59, 04 lis 2013

Bogdziu, jeszcze lato zagląda Ci do okienka piękne widoki pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 21:08, 04 lis 2013

hanka_andrus napisał(a)
W tym roku Wasze róże długo kwitną! Ja czekam na możliwą pogodę, żeby jeszcze wyskoczyć do ogrodu, może i moje z kwiatami? Jak je zostawiałam tydzień temu, to pąki były dość duże.
Pozdrawiam i dziękuję za zaglądanie do mnie. Jeszcze jestem na łasce.

Faktycznie róże długo kwitną , dziś zauważyłam że Graham też ma nowe pączki i jeśli będzie ciepło to zakwitnie ale chyba nie ma sie z czego cieszyc bo w każdej chwili mróz może wszystko zepsuc. Pozdrawiam Haniu , miło że zajrzałaś.
Bogdzia 21:12, 04 lis 2013

asc napisał(a)
Bogdzia - u nas deszcz był bardzo potrzebny. W gazecie napisali, że aby poziom wód gruntowych doszedł u nas do normalnego poziomu to musi padać non stop 3 tygodnie.

Ania z prognoz wynika ze u Was teraz najwiecej deszczu a deficyt wody jest w całej Polsce od czasów PRL_owskiej melioracji . W całym kraju studnie bez wody, dobrze ze potrafia z głebinowych czerpac ale na jak długo starczy? Wiele artykułów czytałam gdzie pisali że nam brak wody grozi.
Bogdzia 21:14, 04 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczne te róże zaglądajace na Ciebie przez okno. Widoczki z okien u Ciebie cudowne zawsze Pozdrawiam.

Małgosiu ta róża jakaś wyjątkowa , zawsze ma dużo kwiatów a poza nią nic ciekawego nie ma, nudą wieje z kazdego kąta i tak pewnie będzie przez całą zimę. Pozdrawiam.
Bogdzia 21:18, 04 lis 2013

Kindzia napisał(a)
I w Zabrzu, i w Pszczynie padało wczoraj od popołudnia dość intensywnie. Dzisiaj już spokój. Potrzebny ten deszcz był u nas. Miałam i tak podlewać w niedzielę. Niebo mnie wyręczyło

Dziękuję Ci Bogdziu, za Twoją mądrość. Dobrze, że jesteś.

Ja też miałam juz podlewac ale i mnie deszczyk popadał . Teraz juz dośc zimno to przy podlewaniu mozna nieźle zmarznac więc dobrze ze nie było potrzebne.Buziaki przesyłam.
Bogdzia 21:19, 04 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Bogdziu ... Do Ciebie jeszcze różyczki takie piękne zaglądają ???... Achhhh ,zazdraszczam

A zaglądają , ja tak specjalnie posadziłam żeby w okna zaglądały. Mam dwa okna z rózami , jedno kwitnie w czerwcu a drugie od czerwca do teraz i to właśnie ta róża.Pozdrawiam Elu.