Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

gierczusia 22:57, 12 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Ograniczam jak moge tą liczbe stron , coraz mniej jestem na forum. Ptaszki zaczeła pokazywac juz Ania , mnie natomiast wydaje sie ze juzwszyscy się ich naogladali i mają dosc, w końcu tylko te same gatunki sa każdego roku, nic nowego nie przylatuje, nie mówie nie , nie mówię tak zobaczymy .Wszystkiego dobrego Martuś zyczę.

Bogdziu .. To tak wcale nie jest.... Wręcz przeciwnie.. Ja uwielbiam Twoje ptice ... Noo i już nie pamiętam kompletnie tych sprzed roku i już się cieszę na spektakl pticowy zimą i bardzo proszę ,żebym miała co oglądać ... Bardzo , bardzo proszę

Buziaki
gierczusia 22:59, 12 lis 2013

Bogdziu ... Ty masz jeszcze tyyyyyle róż ??... Zazdraszczam normalnie
Bogdzia 08:45, 13 lis 2013

monteverde napisał(a)

No tak Ty masz ogród nie ogródeczek

Róz mam na pewno mniej niż Ty Aniu.
Bogdzia 08:59, 13 lis 2013

aldonaz napisał(a)
U Ciebie już mowa o wiośnie, jeszcze trochę trzeba poczekać. Niedługo staniesz się specjalistką od róż, tak długo u Ciebie kwitną. U mnie wszystko zaniedbane, może uda mi się przynajmniej okryć róże w sobotę. Pozdrawiam Bożenko

To ze będe specjalistką od róz mi nie grozi. Nigdy nie były to moje ulubione rośliny . W poprzednich ogrodach wogóle ich nie miałam. Za dużo z nimi kłopotu , kłują i stale chorują i teraz tez bym sie chętnie ich pozbyła ale w czerwcu tylko one kwitną więc się wspólnie męczymy ze sobą.Owszem mają śliczne kwiaty ale minusy przeważaja nad plusami.Wiem że mówienie o nich na tym forum w ten sposób jest niewybaczalne , trudno.
Ty stale gdzieś wyjeżdżasz więc trudno sie dziwic że nie masz czasu na ogród, za to masz wiele bardzo ciekawych rośln i mimo Twojej minimalnej opieki i tak sa piękne.Pozdrawiam Aldonko serdecznie.
Bogdzia 09:02, 13 lis 2013

Gabriela napisał(a)
Pracowicie spędzony czas na okrywaniu róż, a ja z tym jeszcze w lesie. Kupujesz Bogdziu ziemię do obsypywania? Ja zawsze przysypuję kompostem, albo nawet taką zwykłą ziemią z ogrodu.

Kompost owszem produkuje ale moim zdaniem po roku jeszcze nie nadaje sie do użycia a tyle go potrzebuję ze jak się nadaje to szybko go braknie. Ziemi z ogrodu chętnie bym wzięła ale nie mam skąd , wszystko u mnie zagospodarowane poza malymi skrawkami w lesie gdzie korzenie skutecznie uniemożliwiają wykopanie ziemi , muszę wiec kupowac.Dzięki że zajrzałaś Gabrysiu.Pozdrawiam.
Bogdzia 09:06, 13 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Bogdziu .. To tak wcale nie jest.... Wręcz przeciwnie.. Ja uwielbiam Twoje ptice ... Noo i już nie pamiętam kompletnie tych sprzed roku i już się cieszę na spektakl pticowy zimą i bardzo proszę ,żebym miała co oglądać ... Bardzo , bardzo proszę

Buziaki

Oj Ela ale mnie rozbawiłas tym że kompletnie nie pamiętasz ptic z tamtego roku. Nie mam wyjścia będe musiała choc troche pokazac i w tym roku głównie by odświeżyc Twoją pamięc, choc zawsze myślałam że matematyczki mają świetna pamięc.Buziaczki śle, bardzo na nie zasłużylaś rozbawiając mnie w taki ponury dzień.
Bogdzia 09:07, 13 lis 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu ... Ty masz jeszcze tyyyyyle róż ??... Zazdraszczam normalnie

Tyyyyyyyyle mam ze kot by się uśmiał.
Milka 09:56, 13 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Fajnie ze juz jesteś przekonana, bedziesz zadowolona na pewno bo my obydwie lubimy takie wielkie kwitnące bukiety. Pozdrówka.

to pewne sama widzisz, jak z 2 rh doszłam do , no zaraz ile ich, chyba koło 55, 1 azalia wielkokwiatowa i 4 japońskie
Wracam do lektury
Milka 09:58, 13 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu przymrozek ma byc już w tą noc przynajmniej u mnie , ja wolę obsypac dokad ziemia nie jest zmarznieta bo dokładniej okryje krzaki , potem już narzuca sie całymi bryłami. Pod azalie ziemię mozna teoretycznie podsypac ale ja bym nie sypala bo one nie lubią tak samo jak rh miec zasypanej szyjki korzeniowej a ewentualny niedobór kwaśnego składnika łatwiej uzupełnic na wiosnę podsypując nawozem do rh ktory nie podniesie poziomu ziemi wiec pod tym względem jest lepszy .

U mnie dziś zimno, już cieplejsze okrycie wyciągnę, czyli czas kopczykować; też wolę, jak ziemia się układa i zrobię szywrot na wywrot, już teraz przytnę róże
zawitka 13:35, 13 lis 2013

OOOOo juz w krecików się bawicie ha ha ??????