Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 12:04, 24 lis 2013

Bogdziu...dwa dni mnie u Ciebie nie było i taka masa czytania mi się zrobiła I znowu same ciekawe sprawy.
Czy dobrze doczytałam? W maju opryskujesz rh mospilanem profilaktycznie? Albo Calypso?

Wracając do Purple...może jednak założyć mu kaptur na zimę, jak myślisz?

Zdjęcia piękne wiszą u Ciebie i nowy pomysł podłapałam. Też tak chcę

Pozdrawiam niedzielnie
Enya73 12:08, 24 lis 2013

Dużo nadrabiania u Ciebie Bogdziu Zdjęcie tak niesamowicie realistyczne, że w pierwszej chwili pomyślałam, że to widok z małego okna, a nie rama obrazka

Ja też ostatnio jestem na etapie zbierania ciekawych zdjęć na ścianę dekoracyjną w holu, żeby coś ładnego oko cieszyło przez zimę

Pozdrawiam
Kasik 13:49, 24 lis 2013

Pozdrawiam niedzielnie.
Bogdzia 19:26, 24 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu zaglądam, jestem na bieżąco, spokojnej niedzieli życzę. Od środy ma się znów ocieplić. U mnie rozwija pąki kalina.

Miło ze zajrzałas do mnie Mariolko. Wydaje mi sie ze to niezbyt dobrze jesli kalina szykuje sie do kwitnienia , no chyba ze te przymrozki faktycznie skończą sie w środę , bo szkoda by było gdyby zmarzła.Jeśli mróz bedzie łapał stopniowo to ma szanse spuscic soki do korzeni i normalnie zime przetrwac ale jesli złapia mocne i będą trzymac to moze zmarznąc, a szkoda by było takiego ładnego krzaka.Pozdrówka przesyłam.
Bogdzia 19:30, 24 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)
Świetny pomysł na obrazy. Ja zawsze wolę coś własnoręcznie zrobionego od masowej produkcji Myszka słodziutka Pozdrawiam

Mnie też sprawia przyjemnośc patrzenie na uwiecznione na zdjęciach widoki.Masz rację Agnieszko że to jest niepowtarzalne. Pozdrówka.
Bogdzia 19:34, 24 lis 2013

Rench napisał(a)

Ja wiem że to Twoje fotki,ale tak napisałam przewrotnie ,bo fantastyczne obrazy uwieczniłaś
A masz może foty z tego słynnego okna,wszystkie takie same ujęcia ,ale w 4 porach roku.....

Reniu mam takie zdjecia i nawet gdzieś w wątku juz je pokazywałam ale poniewaz to sa rózne pory roku i były robione w różnych latach to chyba nie jestem w stanie ich odszukac bo to tysiące zdjęc do przejrzenia.Serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 19:45, 24 lis 2013

kasiek napisał(a)
Obrazy genialne - mieszkasz w Raju
A miejsce juz zrobiłam na rodki, mozesz zerknać, przyciełam mono krzaczory i światła toche powpadało

Byłam .
Bogdzia 19:46, 24 lis 2013

monteverde napisał(a)
Moja kalina od października daje pojedyncze kwiatki milej niedzieli Bogdziuostatnie zdjęcie z przedwczoraj

Aniu to oznacza ze w gałązkach krązą soki , oby zima przychodziła stopniowo bo moze zmarznac.Wygląda ślicznie . Pozdrawiam.
Bogdzia 19:56, 24 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu...dwa dni mnie u Ciebie nie było i taka masa czytania mi się zrobiła I znowu same ciekawe sprawy.
Czy dobrze doczytałam? W maju opryskujesz rh mospilanem profilaktycznie? Albo Calypso?

Wracając do Purple...może jednak założyć mu kaptur na zimę, jak myślisz?

Zdjęcia piękne wiszą u Ciebie i nowy pomysł podłapałam. Też tak chcę

Pozdrawiam niedzielnie

Opryskuję na opuchlaki ,prawie profilaktycznie bo nie widzę zniszczen przez nich robionych.
Rododendronowi nic nie zakładaj . Jeśli będzie ostra zima to zmarzna mu pączki , ale może zakwitnąc w przyszłym roku, a jak nakryjesz na wiele miesięcy może złapac choroby grzybowe i leczenie nie bedzie łatwe.
Zdjęcia zrób , opraw w ramki i nam pokaz.Pozdrówka.
Joku 19:58, 24 lis 2013

Ta kalina tak ma, kwitnie wtedy, gdy już nic (no, może poza ogrodami nielicznych szczęściarzy z forum) nie kwitnie. Widywałam taki okaz gdy już żadnych liści na drzewach nie było . Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia .