Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

ana_art 22:37, 21 paź 2012

Bożenko piękne te Twoje drzewa ostatnio też myśląłm o pigwie, ale na rynku to jakos boje się kupowac, bo wiadomo gdzie ona rosła? Widziałam kilka razy krzewy dziko rosnące tuż przy bardzo ruchliwej drodze... może posadze sobie kilka krzewów przy biurze, tam mam ogromna przestrzeń. Tylko czy są różne odmiany, a jesli tak to jaką wybrać?
Bogdzia 22:38, 21 paź 2012

Klamber napisał(a)
Ja nie jestem wymagajacy co się nie da wyjąć to romek wyjmie, aby tylko chciał rosnąć u mnie to już chyba 8 którego posadziłem. Pigwa ładny krzew 3 m i owocu bardzo dużo, cieszyła się gospodyni że w ogóle chciałem wziąć, na bazarku 12 zł kg a dostałem 3 kg.

To miałes dziś bardzo udany dzien. Miło to słyszec. Faktycznie ze Tobie Romek pomoże i będzie zadowolony wiec niech Ci ten orzech dobrze rośnie. Moze znajdziesz mu miejsce w niezbyt mokrej części ogrodu?
Bogdzia 22:45, 21 paź 2012

ana_art napisał(a)
Bożenko piękne te Twoje drzewa ostatnio też myśląłm o pigwie, ale na rynku to jakos boje się kupowac, bo wiadomo gdzie ona rosła? Widziałam kilka razy krzewy dziko rosnące tuż przy bardzo ruchliwej drodze... może posadze sobie kilka krzewów przy biurze, tam mam ogromna przestrzeń. Tylko czy są różne odmiany, a jesli tak to jaką wybrać?

Aniu nie znam sie na odmianach pigwy . Ponieważ nie mam gdzie posadzic to sie nie interesowałam ale w internecie pewnie nie zabraknie o tym informacji szczgólnie u firm które ją sprzedają. Jak masz miejsce to jasne że posadz.Tu już Ci znalazłam jedna szkółke to popatrz.

http://www.drzewa.com.pl/149-pigwy
EPODLAS 22:51, 21 paź 2012

Bożenko, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A jesienne drzewa uwieczniłaś pięknie. Wyjątkowo malownicza była jesień w tym roku.
Martek 22:51, 21 paź 2012

O chorobach,orzechach i pigwach ...
E ugryzę się w język i wam daruję komentarza
Miłego kolejnego tygodnia
dajana 23:03, 21 paź 2012

Bożenko moja mama leczy zawsze gardło siemieniem lnianym Nie tym zmielonym lecz parzy pełne ziarna Codziennie rano po łyczku wypija do południa szklankę parzonego siemienia ,,tylko on jej pomaga a choruje od lat na nieżyt sluzówki i gardła .Poza tym dobrze jest pół szklanki przegotowanej wody (letniej ) łyżeczka miodu i kilkanaście kropel cytryny pozostawić na noc Rankiem wypić na czczo To jest środek uodparniający przeciw infekcjom .Zdrówka kochana zyczę ,,jak noga ?napisałam u siebie cos w tym temacie Buziaki na dobranoc
Bogdzia 09:21, 22 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Bożenko, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A jesienne drzewa uwieczniłaś pięknie. Wyjątkowo malownicza była jesień w tym roku.

Bożenko to obydwie zrobiłyśmy ładne zdjęcia bo Twoje też piękne i jeszcze z mgłą a moje bez. Cudne obrazy maluje jesień.Pozdrawiam.
Bogdzia 09:24, 22 paź 2012

Martek napisał(a)

Czyżby ten komentarz miał byc złosliwy? Piszemy o różnych drobnostkach bo przecież spraw wagi państwowej nie będziemy tu rozstrzygac , zresztą i tak by się nikt z naszym zdaniem nie liczył. Pozdrówka Marto.
Bogdzia 09:31, 22 paź 2012

dajana napisał(a)
Bożenko moja mama leczy zawsze gardło siemieniem lnianym Nie tym zmielonym lecz parzy pełne ziarna Codziennie rano po łyczku wypija do południa szklankę parzonego siemienia ,,tylko on jej pomaga a choruje od lat na nieżyt sluzówki i gardła .Poza tym dobrze jest pół szklanki przegotowanej wody (letniej ) łyżeczka miodu i kilkanaście kropel cytryny pozostawić na noc Rankiem wypić na czczo To jest środek uodparniający przeciw infekcjom .Zdrówka kochana zyczę ,,jak noga ?napisałam u siebie cos w tym temacie Buziaki na dobranoc

Dzięki Dajanko za rady. U mnie z gardłem to trudniejsza sprawa z racji mojego zawodu. Bardzo łatwo i często na nie choruję ale wyleczyc je to już bardzo trudna sprawa. Mnie siemie niezbyt pomaga. Dobrze pomagał mi jedynie chlorchinaldin ale teraz nawet duże ilości też niewiele pomagaja. Noga wydaje się ze lepiej ale na razie nigdzie nie chodzę , wszystko okaże się jak trzeba bedzie pochodzic chocby po sklepach.Nie ma sie co łudzic co rok będzie gorzej a nie lepiej. I tym ,,miłym" akcentem zakończę temat chorób.Pozdrawiam Cie serdecznie.
Martek 09:40, 22 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Czyżby ten komentarz miał byc złosliwy? Piszemy o różnych drobnostkach bo przecież spraw wagi państwowej nie będziemy tu rozstrzygac , zresztą i tak by się nikt z naszym zdaniem nie liczył. Pozdrówka Marto.

Bogdziu spójrz na mnie ja złośliwie ??? U ciebie jeszcze ???
Dałam tylko znak,że czytałam,a komentarza nie zostawiłam bo mnie szlak na to wszystko trafia i zaśmieciłabym swoimi wywodami Twój szlachetny wątek do 1000-ca stron.Pigwa i orzechy są tu ok ,raczej choroby bliższe memu sercu ...
Miłego dnia