Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:41, 02 lis 2012

majkel0326 napisał(a)
Jak "złapię" to na pewno pokarzę

To masz na jutro zajęcie .
Bogdzia 21:45, 02 lis 2012

Magda70 napisał(a)
Początek wątku to akurat zdjęcia...więc oglądam i podziwiam i o ludzie jestem w szoku!!

Piękności niesamowite i od razu nasuwa mi się jedno pytanie: czy ty wyłamujesz wszystkim rh przekwitnięte pąki kwiatowe????

Wyłamywałam wszystkie dokąd za bardzo nie urosły i teraz już nie wszędzie sie sięgnie a nie chcemy wchodzic w środek krzaka by nie połamac. Od dwóch lat robi to mój M.
monitka 21:49, 02 lis 2012

Bogdziu śliczne fotki ptaków zazdroszczę ci takich gości Mój ogród coraz mniej "łysy" i drzew przybywa więc jest nadzieja że i kiedyś u mnie zagoszczą. Na razie tylko sroki i pliszki wiosną nas odwiedzają ale zrobić im zdjęcie jest bardzo ciężko bo to bardzo ruchliwe ptaszki
pozdrawiam
Magda70 21:52, 02 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Początek wątku to akurat zdjęcia...więc oglądam i podziwiam i o ludzie jestem w szoku!!

Piękności niesamowite i od razu nasuwa mi się jedno pytanie: czy ty wyłamujesz wszystkim rh przekwitnięte pąki kwiatowe????

Wyłamywałam wszystkie dokąd za bardzo nie urosły i teraz już nie wszędzie sie sięgnie a nie chcemy wchodzic w środek krzaka by nie połamac. Od dwóch lat robi to mój M.

Podziwiam, i będę śledzić wątek na bieżąco ponieważ mam 3 rh i kilka azalii i jeden rh mi nie kwitł w tym roku - coś mu pąki kwiatowe zbrązowialy... Więc na wiosnę będę pytać, pytać....
Bogdzia 22:09, 02 lis 2012

monitka napisał(a)
Bogdziu śliczne fotki ptaków zazdroszczę ci takich gości Mój ogród coraz mniej "łysy" i drzew przybywa więc jest nadzieja że i kiedyś u mnie zagoszczą. Na razie tylko sroki i pliszki wiosną nas odwiedzają ale zrobić im zdjęcie jest bardzo ciężko bo to bardzo ruchliwe ptaszki
pozdrawiam

Moniko ja mam nieliczne zdjęcia zrobione z chodzenia za ptakami. zanim zaczęłam robic troszkę poczytałam u zawodowych fotografów i oczywiście technicznych spraw i tak nie zrozumiałam ale jedego się dowiedziałam że oni ptaki po porostu przywabiają. Ja tez zima ustawiam przed kuchennym oknem karmniki tzn pieniek z ziarnem, a w doniczkę wsadzam gałąź która ma byc krzakiem i stojąc przy ciepłym kaloryferze fotografuję.Latem najlepiej przy jeziorku gdzie piją i się kąpią , a tylko czasem sytuacje jakies nieprzewidziane.
Bogdzia 22:12, 02 lis 2012

Magda70 napisał(a)

Podziwiam, i będę śledzić wątek na bieżąco ponieważ mam 3 rh i kilka azalii i jeden rh mi nie kwitł w tym roku - coś mu pąki kwiatowe zbrązowialy... Więc na wiosnę będę pytać, pytać....

w tym roku była najgorsza zima jaką pamiętam Myslę że Twojemu zmarzły pączki bo i u mnie też wiele nie zakwitło przez pomarznięte pąki. Może ta zima będzie lepsza. A wiesz jak sie nazywają Twoje Rh?
marzena 22:19, 02 lis 2012

zaczynasz piękny serial z ptakami....?
ja też widuję je u siebie, ale jakoś nie mam cierpliwosci, aby czekać na nie...i robić fotki...
Bogdzia 22:33, 02 lis 2012

marzena napisał(a)
zaczynasz piękny serial z ptakami....?
ja też widuję je u siebie, ale jakoś nie mam cierpliwosci, aby czekać na nie...i robić fotki...

Nie mam już zamiaru zanudzac Was ptakami bo wszystkie ,,dostępne " u mnie gatunki pokazałam już w watku o ptakach i bardzo dużo w poprzednim watku wiec nic nowego by nie było ale kwiatków też już nie ma bo wszystko zmarzło więc od czasu do czasu wstawiam jakąs sikorkę czy co się nawinie innego.
agata_chrosc... 22:36, 02 lis 2012

a do mnie dzięcioł przyleciał I nawet udało mi się go uwiecznić Może będziesz wiedziała co to za podgatunek? Jest tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1583-ogrod-w-holandii?page=412#post_3
Bogdzia 22:44, 02 lis 2012

agata_chroscicka napisał(a)
a do mnie dzięcioł przyleciał I nawet udało mi się go uwiecznić Może będziesz wiedziała co to za podgatunek? Jest tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1583-ogrod-w-holandii?page=412#post_3

Napisałam u Ciebie.