Bardzo fajny ptaszek z dośc długim zakrzywionym dziobem który wkłada między korę by wybierac robale. Wkleiła bym Ci tu linka ale Tobie Królowo Linków nie wypada bo sama znajdziesz.Pozdrawiam Aniu.
Bożenko wiem póżno i nietypowy Mikołaj zawitał do ciebie ale to taki miły miziaczek .Przyszedł przed snem się do ciebie połasić się troszkę,, ciepełko też serwuje . A dzisiaj mrozik może się przyda Dobrej Nocki
Nie mam dziś czasu na Ogrodowisko, ale wpadłam na 2 minuty zobaczyć co z tym ptaszkiem. Przeglądnęłam zdjęcia i najbardziej pasuje strzyżyk, bo to była taka mała kuleczka właśnie w kolorze raczej jednolitym. Ciekawe, bo rzucił mi się w oczy jego ogonek, ale nie pamiętam czy był w górze. A może właśnie dlatego go zapamiętałam, że trzymał w górze? Dziękuję serdecznie za trop. Myślałam, że nie będzie można wiele powiedzieć na ten temat, bo to przecież bardzo kiepski opis. Ptaszka widziałam dosłownie przez moment i to w kiepskich warunkach, bo przez okienko piwniczne, chyba na nim siedział, bo zeskoczył z tej strony na schody, które widać przez to okienko i ten ruch spowodował, że go zauważyłam. Później hyc na płotek i tyle go widziałam. Pobiegłam po aparat, pozaglądałam w okna z parteru, ale już go nigdzie nie było. Czyżby to był strzyżyk? Będę go wypatrywać i już wiem na co zwrócić teraz uwagę. Dziękuję jeszcze raz.