Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

an_tre 15:00, 20 sty 2013

AniaDS napisał(a)
Wszędzie tyle ptaków a u mnie nic . I słoninkę powiesiłam i domek wypasiony kupiłam.. I nic .
Okolica jakby wymarła.. Może kotów za dużo w pobliżu?
Aniu u mnie tez ostatnio mało ptaszków widzę, może to wina kocurków, bo jest ich kilka w okolicy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Juzia 18:15, 20 sty 2013

Klamber 19:00, 20 sty 2013

Widaj Ptasia Mamo, widac ze u Ciebie skrzydlaci mają dobrze ale to jest też niezły wydatek, wiem coś bo umnie bywało że 50 kg słonecznika nie starczało do wiosny a jeszcze moje stado bażantów one to miały spust codziennie zbierałem obiery od sąsiadów i gotowałem rano duży gar, żeby miały ciepłe rano. Ciekawy jestem co one teraz robią beze mnie. Pozdrawiam cię gorąco już nie długo będziemy wyglądać wiosny ja to już nie mogę się doczekac już za długo siedzę w domu jak puszczą sniegi to zrobie obchód po wodospadach bedzie więcej wody Zdrówka życzę i dbaj o oczy, mam nadzieje ze nie siedzisz przy monitorze po ciemku.
Bogdzia 20:36, 20 sty 2013

Joaska napisał(a)
Bożenko wpadłam sie przywitać, bo ostatnio tylko zaglądam i śladu nie zostawiam

Joasiu witaj , miło mi Cię widziec ja ostatnio też nie jestem w stanie zajrzec nawet do tych którzy u mnie się wpisują i bardzo nad tym boleję ale oczy mi dyktuja ile mogę posiedziec. Pozdrawiam.
Bogdzia 20:42, 20 sty 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko wyczytałam u Irenki, że mróz u ciebie trzyma dość ostro, u nas trochę lepiej jest -6 ale spokojnie, od czasu do czasu popruszy śnieżek tylko żeby nie zwiewało bo by było nie nie ciekawie. Moje roślinki mają dość grubą puchową pierzynkę i z tego najbardziej się cieszę Często wpadam do ciebie ale nie zostawiam śladu, martwi mnie twój problem ze wzrokiem musisz trochę odpuścić i o nie zadbać, pewnie potrzebują solidnego nawilżenia, a monitor dodatkowo wysusza pozdrawiam cieplutko Bożenko i życzę miłego dnia

Aniu to już wiele lat mam ten problem . Mam dobre krople ale nie powinnam oglądac tv (i nie oglądam ) i nie siedziec przy komputerze , ale co ja bym wtedy robiła????Wg doktorki to bardzo poważna sprawa.Pozdrawiam serdecznie i nie martw sie może jakoś będzie.
Bogdzia 20:46, 20 sty 2013

AniaDS napisał(a)
Wszędzie tyle ptaków a u mnie nic . I słoninkę powiesiłam i domek wypasiony kupiłam.. I nic .

Powiem że mnie to dziwi bo teraz już ptaki zaczynają przeloty i przynajmniej w niektóre dni powinno ich byc dużo. A może koty albo sroki je przeganiają . U mnie ostatnio jedna sroka przegoniła wielkie dtado jemiołuszek. Miałam ochotę ją zamordowac.A kotów nie masz? , bo wtedy tez małe szanse.Pozdrawiam Aniu serdecznie.
Bogdzia 20:49, 20 sty 2013

an_tre napisał(a)

Aniu u mnie tez ostatnio mało ptaszków widzę, może to wina kocurków, bo jest ich kilka w okolicy

O właśnie koty. U mnie też dzikie koty są ale je przeganiam żeby przy karmnikach nie chodziły.
Bogdzia 20:50, 20 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

Juziu pozdrawiam.
Bogdzia 21:03, 20 sty 2013

Klamber napisał(a)
Widaj Ptasia Mamo, widac ze u Ciebie skrzydlaci mają dobrze ale to jest też niezły wydatek, wiem coś bo umnie bywało że 50 kg słonecznika nie starczało do wiosny a jeszcze moje stado bażantów one to miały spust codziennie zbierałem obiery od sąsiadów i gotowałem rano duży gar, żeby miały ciepłe rano. Ciekawy jestem co one teraz robią beze mnie. Pozdrawiam cię gorąco już nie długo będziemy wyglądać wiosny ja to już nie mogę się doczekac już za długo siedzę w domu jak puszczą sniegi to zrobie obchód po wodospadach bedzie więcej wody Zdrówka życzę i dbaj o oczy, mam nadzieje ze nie siedzisz przy monitorze po ciemku.

Przekroczyłam juz 50kg bo strasznie dużo ich jest, co chwilę trzeba dosypywac.Ja jak mieszkałam w górach to jak śniegi zaczynały tylko topniec to już po nich łaziłam i musiałam wypatrzec każdy pierwszy kwiatek a tych pierwszych przebiśniegów to z lupą prawie trzeba było szukac. Twoje bazanty pewniebiedne bo śnieg dosyc wysoki i zamarznięty to nie jest łatwo im znaleźc coś do jedzenia, ale nic na to nie poradzisz jak jesteś tak daleko. U mnie na termometrze -11 stopni. Byle jak jest. Miło że wpadłeś do mnie choc wiem że nie masz za duzo czasu.Serdecznie pozdrawiam.
Urszulla 21:24, 20 sty 2013

Poczytałam wierszem o ptaszkach
to rozumiem że za niedługo ptaszki nadlecą w dużych ilościach...
dzisiaj u mnie był duży ptak.....coś z jastrząbków (to traktuj z przymróżeniem oka) usiadł daleko na świerku i tak się zlał z gałęzią jak niewidoczny....a obiektyw mój nie ma takiego dużego zbliżenia ...więc nic z foty