Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:14, 21 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, bardzo chciałam posiąść te wiedzę tajemną ale to jakiś głębszy defekt jest. A ona tak potrzebna w życiu (VATy, procenty, faktury, kosztorysy, pomiary - wszystko co w domu potrzebne). Sprawy matematyczne załatwia mąż. Po raz kolejny w życiu wybrnęłam z problemu "matematycznego".
Ale matematyka to królowa nauk. Mój ŚP. profesor językoznawca był wybitnym matematykiem. Coś w tym jest.

Powiem szczerze nie wierzę że są ludzie którzy nie mogą na poziomie szkoły średniej nauczyc sie solidnie matematyki. Wiele razy to sprawdziłam i wiem ze sa tylko tacy którzy nie sa systematyczni albo mają złych nauczycieli tzn takich którym nie zależy zeby kogoś nauczyc tego przedmiotu.A wyższa matematyka przeciętnemu człowiekowi nie jest potrzebna , no chyba zeby wyliczyc prawdopodobieństwo wygranej w totka ale to i tak bedzie tylko prawdopodobieństwo a nie pewnośc.Myślę że to powiedzenie świadczy głównie o tym że jest to przedmiot uczący logicznego myślenia a nie szybkiego liczenia jak niektórzy myślą . Od szybkiego liczenia są komputery, kalkulatory i inne maszynki. Trzymaj sie Pszczółko.
Bogdzia 19:15, 21 sty 2013

agniecha973 napisał(a)
Ja po mat-fiz. poszłam język studiować i gramatyka mi się matematyką wydaje

Zgadza sie to jest taka ,, matematyka "w przedmiotach humanistycznych.
Bogdzia 19:24, 21 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, pozdrawiam cieplutko i życzę udanego dnia. U nas mżawka, ślisko, że strach z domu wychodzić, nawet ptaki się pochowały, bo nie lubią mieć mokrych skrzydełek i wilgotnych nóżek
Na śniadaniu były, więc może i na obiad zajrzą

A u mnie ptaków jest bardzo dużo. Najwiecej dzwońców. Bez przerwy trzeba ziarna dosypywac.Czasem zapląta sie jakiś kot i wtedy zrywają sie do lotu jak chmury i okupuja okoliczne brzozy a potem znów przylatują.Kwiczoły i jemiołuszki tez były ale jemiołuszki przegnała sroka a kwiczoły po zjedzeniu koraki kaliny i jabłek poleciały dalej.

Bogdzia 19:42, 21 sty 2013

Celina napisał(a)
Bożenko wczoraj byłam ,a tu tyle sie dzieje! Ptaszkowo masz cudne.Ale, aby być u Ciebie na bieżąco
to już chyba nie dam rady! Zadyszka!!

Nie przejmuj się Celinko , moje sprawy nie takie ważne i jak coś opuscisz to wiele nie stracisz.Fajnie ze znajdujesz czas by czasem zajrzec.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 19:50, 21 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Witaj Bożenko, podglądam, nie zawsze piszę, ale staram się być...
Zdrówka Ci życzę i serdeczności przesyłam...

Dorotko ja tez mam problem by byc na bieżąco u innych bo jest tak dużo wątków że trudno wszędzie byc a nawet w tych wątkach na których nam szczególnie zależy.Ja równiez serdecznie pozdrawiam.
Kindzia 20:01, 21 sty 2013

Trafiłam na rozważania matematyczne...wierz mi Bogdziu, że można było jeszcze niedawno mieć średnie i być nogą matematyczną Przykład? Moja córcia. Ja kiedyś uczyłam matematyki, 8 lat pracowałam w szkole. Ponieważ ja i M ścisłowcy, miałam prawo przypuszczać, że moje starsze dziecko też co nieco z matematyki będzie kumać. Nic bardziej błędnego Tępa matematycznie jak ołówek. Jeszcze teraz mówi, że tylko z matematyki umie ułamki, funkcje i rach. prawdopodobieństwa, bo mama miała nieziemską cierpliwość, żeby jej to łopatologicznie wyłożyć. Co oczywiście nie przeszkodziło jej skończyć studiów o kierunku medycznym
Teraz znowu zdają matematykę na maturze, syn już zdawał, tylko, że on ścisłowiec...ale ta matura już nie jest taka trudna jak nasza, na łatwiznę idą.

To taki elaborat gwoli wyjaśnienia, że nie każdy ze średnim daje radę z matematyką

Serdecznie Bogdziu pozdrawiam
barbara_kraj... 20:03, 21 sty 2013

Bogdziu, wierszyk poparty obrazem świetny
Gdybym umiala ubrać w słowa to, co wyczyniają dzwońce i sikorki przy mojej butelce-karmniku... ech!
Joanka 20:14, 21 sty 2013

Bogdziu jesteś cudowna!
Uwielbiam te ptasie historyjki

A ja znowu zagrypiona i przymusowo w łóżku uziemniona
Bogdzia 20:21, 21 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,ptaszków Tobie nie wysyłam,
swoich pupili masz pod dostatkiem,
ale podzielę się z Tobą i W. kwiatkiem!
Dużo zdrowia!

Haniu piekny Twój wiosenny kwiatek, dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.
Bogdzia 20:25, 21 sty 2013

Joanka napisał(a)
Bogdziu jesteś cudowna!
Uwielbiam te ptasie historyjki

A ja znowu zagrypiona i przymusowo w łóżku uziemniona

Do moich historyjek można miec różne zastrzeżenia ale one sa dyktowane głównie sytuacjami jakie uda mi się sfotografowac a to przy ptakach wcale nie jest takie proste.Joasiu niedobrze ze znów chorujesz wprawdzie wiem że grypa panuje ale dopiero co chorowałaś więc przydało by sie zebyś trochę w zdrowiu sił nabrała. Wracaj wiec szybko do zdrowia, choc przy tej pogodzie najlepiej się w domu siedzi. Pozdrawiam serdecznie Was obydwoje.