Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:37, 22 sty 2013

dajana napisał(a)
Jakie śliczne zdjęcie!! Bożenko jak to możliwe że moje sikorki nie jedzą jabłek ?jabłko jada za to kos ,ten w pracy Na działce nie widziałam ani jednego kosa .U mnie wczoraj była okropna gołoledż a dzisiaj sypie wciąż śnieg ,zero słoneczka Już mam dosyć tego odśnieżania Kiedy przyjdą roztopy to moje limki utoną w tej wodzie taką mam ilośc śniegu .Pozdrawiam Bożenko

Bogatki niewiele jedzą jabłek , czasem dziobną kilka razy . Modraszki lubia jabłka a pozostałe sikorki wogóle sie nimi nie interesuja , przynajmniej u mnie. Ten lód u Was rzeczywiście okropny. U mnie śniegu sporo spadło ale na szczęscie nie ma lodu.Pozdrawiam Dajanko.
Bogdzia 22:40, 22 sty 2013

kasik778 napisał(a)
Bogdziu u mnie jabłko powiesiłam i cały czas waruje przy nim kos (tak myślę) odpędza inne ptaki i potrafi tak 3 godz. z rzędu dziobać to jabłko...

szkoda, że mój aparat nie ma takiego zoomu to wstawiłabym odpowiednią fotkę

pozdrawiam

Kosy lubia jabłka i jest to własciwie główne ich pożywienie zimą bo ziarna nie jedza zbyt wiele , jak maja płatki to zjedza ale jabłka są bardzo wazne. Dobrze by było żebyś mogła powiesic jabłko gdzies koło domu tak żebyś z okna widziała. Moze wtedy by sie udało zrobic zdjecie. Pozdrawiam Kasiu.
Jatra 22:40, 22 sty 2013

Bardzo śliczny ogród , miło popatrzeć na ptaszki zaraz robi się weselej .
agniecha973 22:44, 22 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Piękne zdjęcia wyszły. Jabłka dodały uroku. U mnie też na jabłka chętne przede wszystkim kosy. Przylatują 2 kosowe i 1 kos. Odganiają się od tych jabłek strasznie. Codziennie zjadają jedno i pół jabłka do dwóch. Jestem w szoku, że taki ptaszek potrafi tyle zjeść.

A kwiczołów nie masz? Te to dopiero potrafią jabłek zjesc. Dotąd siedzi dokąd nie zje. A jak jest stado to żadne jabłko w domu nie zostanie choc kupujemy na ogól po 10kg.

Jeszcze nie mam, ale kto wie co mnie czeka. Dziś otworzyłam na chwilę drzwi tarasowe, żeby dorzucić nowe jabłka, bo mi się już iść nie chciało, a tu pół ogrodu ptaków się zerwało. Chyba za mało ten jeden karmnik. Jabłka na razie swoje rzucam, bo i tak zaczynają więdnąć, to się z nimi podzielę.
Madzenka 22:48, 22 sty 2013

Jutro powieszę jabłka na drzewach dziekuję za poradę.

Rh bronią się u mnie przed mrozem, mocno... Ale cóż to za mróz -13
agniecha973 22:51, 22 sty 2013

Marzena u Ciebie jest -13??? U mnie tylko -7.
Joanka 22:51, 22 sty 2013

To wrzucę samą kaszę do karmnika na dworzu
Bogdzia 22:57, 22 sty 2013

agniecha973 napisał(a)

Piękne zdjęcia wyszły. Jabłka dodały uroku. U mnie też na jabłka chętne przede wszystkim kosy. Przylatują 2 kosowe i 1 kos. Odganiają się od tych jabłek strasznie. Codziennie zjadają jedno i pół jabłka do dwóch. Jestem w szoku, że taki ptaszek potrafi tyle zjeść.

A kwiczołów nie masz? Te to dopiero potrafią jabłek zjesc. Dotąd siedzi dokąd nie zje. A jak jest stado to żadne jabłko w domu nie zostanie choc kupujemy na ogól po 10kg.

Jeszcze nie mam, ale kto wie co mnie czeka. Dziś otworzyłam na chwilę drzwi tarasowe, żeby dorzucić nowe jabłka, bo mi się już iść nie chciało, a tu pół ogrodu ptaków się zerwało. Chyba za mało ten jeden karmnik. Jabłka na razie swoje rzucam, bo i tak zaczynają więdnąć, to się z nimi podzielę.

U mnie tez całe chmary sie zrywają jak kot przejdzie czy jak sie z domu wychodzi a trzeba bez przerwy im dosypywac bo ziarno znika po paru minutach choc karmimy w czterech miejscach.
Bogdzia 22:58, 22 sty 2013

Joanka napisał(a)
To wrzucę samą kaszę do karmnika na dworzu

Tak zrób tylko nie trzymaj za długo i wyrzuc najpóżniej po 3 dniach.
Madzenka 22:59, 22 sty 2013

agniecha973 napisał(a)
Marzena u Ciebie jest -13??? U mnie tylko -7.

Rano było teraz -7