Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

nebel 09:20, 24 maj 2013

Aniu, wstawiałaś u mnie na wątku zdjęcie chyba to lewizja, prawda? Wiesz,że ja na bakier jestem z nazwami. Napisz proszę jak zimuje u Ciebie. To roslina, która bardzo mi sie podoba i bardzo bym chciała ją w przyszłym roku posadzić. Domyślam się, że skoro u Ciebie rosnie w Ol, to nie trzeba jej przykrywać na zimę. Chcę unikac już roslin wymagających okrywania., przynajmniej na razie.
Co do kompa, nie ma nic bardziej wkurzającego jak wolno dziłający sprzęt, ale nie dernerwuj sie tak bardzo , bo dostaniesz jakiegoś zawału i co my wszyscy poczniemy bez Ciebie
Miłego dnia.
monteverde 10:30, 24 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna ta bruneria , czy ona przymarza ?Bo u mnie zanikła, dziewanna zachwyca Pozdrawiam

Brunnera nie wymarza, zanika na zimę i potem nowe listki wypuszcza
monteverde 10:43, 24 maj 2013

nebel napisał(a)
Aniu, wstawiałaś u mnie na wątku zdjęcie chyba to lewizja, prawda? Wiesz,że ja na bakier jestem z nazwami. Napisz proszę jak zimuje u Ciebie. To roslina, która bardzo mi sie podoba i bardzo bym chciała ją w przyszłym roku posadzić. Domyślam się, że skoro u Ciebie rosnie w Ol, to nie trzeba jej przykrywać na zimę. Chcę unikac już roslin wymagających okrywania., przynajmniej na razie.
Co do kompa, nie ma nic bardziej wkurzającego jak wolno dziłający sprzęt, ale nie dernerwuj sie tak bardzo , bo dostaniesz jakiegoś zawału i co my wszyscy poczniemy bez Ciebie
Miłego dnia.

Miałam dwie jedna mi wypadła, bo źle była posadzona, a druga jak widzisz pięknie się rozrosła, pokażę zdjęcie z tamtego roku
i w tym
a tu masz dodatkowo linka do tej rośliny pozdrawiam http://zojalitwin.wordpress.com/2010/09/05/lewizja-liscieniowa/
Kasiek 00:24, 25 maj 2013

Ale piekna ta lewizja
monteverde 01:29, 25 maj 2013

Kolejny dzień zleciał mi na pieleniu warmińskiego, na szczęście deszcz nie padał, chociaż było chłodno, tutaj brunnera ma gigantyczne rozmiary w rajskim jest o wiele mniejsza zbliżenie kwiatu Stolwijka
tiarelki karatawski rozwija kwiatki jeszcze mam tulipki
moja "żarówa" Gibraltar następny powojnik kwitnie i następny ten tuli się do Kermesiny białej
monteverde 01:38, 25 maj 2013

A tu borówka i chabry
a to zdjęcie specjalnie dla Kuklika Iza zobacz jak rośnie prezencik od Ciebie
rozkwitł Calsap
i kolejne w zbliżeniu, żebybyły razem, szkoda, że niektóre już przekwitły
i irys
monteverde 01:46, 25 maj 2013

Chaber piękny
Osteospernum
Rumianki różowe
żurawki i inne rośliny
czosnki Album
monteverde 01:53, 25 maj 2013

Dziewanna w realu ma ładniejszy kolor
krzaki róż
chwastów ubywa Rh America jedna z moich "myszek"
monteverde 02:03, 25 maj 2013

Alba Luxurians tuli się do starej gruszy horti pnąca jeszcze narcyz kwitnie po pracy posiedziałam na ławeczce i odpoczełam była 21.00
hanka_andrus 07:23, 25 maj 2013

Mimo braku ciągłego nadzoru w O wszystko pięknie Tobie rośnie i kwitnie! Azalie rzucają się na oczy natychmiast! Ich trudno przeoczyć. Pnącą horti już masz dużą! Moja dopiero zamyśla się krzewić. Ale mam ją od patyczka, najpierw korzenie, ale w przyszłym roku chyba pójdzie do góry bardziej. I tu, i tam u Ciebie wiele okazów z górnej półki!
Gratuluję.