Zdjecia zostaly zrobione jakis miesiac temu ale roslina oprocz tego ze troche urosla nie zmienila sie. Jest to samosiejka i niestety kompletnie nie mam pojecia co to jest. Nie ma osoby ktora przechodzac kolo niej nie spyta sie co to za roslina. Moze ktos moze mi pomoc?
Traktuje się ją jako roślinę odstraszającą gryzonie. To czy do ogrodu to już zależy tylko od ciebie - czy się podoba czy nie Ja lubię wilczomlecze.
Co do kwitnienie - to roślina dwuletnia, więc kwiaty za rok. Ciekawostka - wysiewa się sama, a wykiełkować może dopiero po dwóch latach. Zatem może zniknąć i po jakimś czasie znów być.
Niezła ja mam wilczomlecza ale on nie jest to tego zupełnie podobny
Akurat wilczomlecze to wielka różnorodność. Weź np. gwiazdę betlejemską - też wilczomlecz, a jaka różnica. Z drugiej strony są też wilczomlecze sukulentowe.
Bardzo dziekuje za odpowiedz. Faktycznie to wilczomlecz groszkowy. Troche poczytalam na jego temat, poogladalam zdjecia i stwierdzam z "duma" haha ze mam super okaz
Ten wilczomlecz nadaje się na towarzystwo dla innych bylin o mocnych kolorach, podobnie działa zielony przywrotnik ostroklapowy, bo jest taki neutralny.