Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

ren133 09:30, 20 lip 2016

admete napisał(a)

A co robisz żeby perovskia się nie pokładała? U mnie jedna stoi sztywno a dwie pozostałe wyginają się we wszystkie strony?
admete 06:20, 21 lip 2016

Moniq napisał(a)
Podgladam Twój ogród od dawna. Jestem zachwycona nasadzeniami a jeszcze masz takie mozliwosci jesli chodzi o obszar; pozazdrościc:
Cudne hortki; co to za gatunek, który tak wcześnie kwitnie?
Pozdrawiam

Witam serdecznie miło mi bardzo

te na zdjęciach to anabelki
admete 06:20, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)

Śliczności
To jest rutewka?

tak to ona
admete 06:23, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)

A co robisz żeby perovskia się nie pokładała? U mnie jedna stoi sztywno a dwie pozostałe wyginają się we wszystkie strony?

wiesz co z moimi nic nie robiłam, mam 3 3 latki i to te widać na zdjęciach , przegięły się trochę do slońca, ale stoja w miarę prosto, może dlatego że jeszcze nie takie wielkie?, nie podpierałam na razie niczym

obok mam kolejne 2 rządki po 3 sztuki ale jeszcze maleństwa , mam nadzieję że dogonią te większe
dominika_ 10:58, 21 lip 2016

Czy robiłaś może sama sadzonki z hortensji?
Gardener27 11:55, 23 lip 2016

Imponujące są Agnieszko Twoje rabaty Nasadzenia starannie przemyślane i wszystko tak uporządkowane
Ja w tym sezonie po raz pierwszy stałem się właścicielem perowskiej Bardzo mi się podoba ta jak to mówią rosyjska lawenda Maleńka jest ale myślę że w tym roku jeszcze ciut podrośnie
Czy nawadnianie zakończone definitywnie ?
nicol21 17:13, 23 lip 2016

i jak zawsze jest na co popatrzeć! super porządeczek masz w ogródku - no i pięknie jest. Anabelki coraz bardziej moje serce kradną...
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 10:21, 26 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Czy robiłaś może sama sadzonki z hortensji?

W tym roku po wiosennym cięciu wsadziłam co większe gałązki w ziemię do wazrywnika i mam kilkanaście ukorzenionych patyków
admete 10:32, 26 lip 2016

Gardener27 napisał(a)
Imponujące są Agnieszko Twoje rabaty Nasadzenia starannie przemyślane i wszystko tak uporządkowane
Ja w tym sezonie po raz pierwszy stałem się właścicielem perowskiej Bardzo mi się podoba ta jak to mówią rosyjska lawenda Maleńka jest ale myślę że w tym roku jeszcze ciut podrośnie
Czy nawadnianie zakończone definitywnie ?

Z rabatami jak wiesz metodą prób i błędów dążę do ideału
po mału rabatki się rozrastają, wreszcie kompozycje się zagęszczają więc i ja zadowolona

u mnie perwowskia rosnie po mału, ale u Ciebie myślę że szybko się rozrośnie

a nawadnianie w końcu działa, ale mnie zostało kupę roboty z próbowaniem pochowania węża pod kora i najgorzej pod żwirem, ale dam radę, małymi kroczkami a dokładnie, bo przeca musi być w miarę idealnie, część roboty zrobię na jesieni jak wytnę byliny, a część na wiosnę jak będe czyścić rabaty z liści i wtedy dosypię resztę kory.........także proces długotrwały
admete 10:33, 26 lip 2016

nicol21 napisał(a)
i jak zawsze jest na co popatrzeć! super porządeczek masz w ogródku - no i pięknie jest. Anabelki coraz bardziej moje serce kradną...

Dziękuję Ewelinko
anabeli są nieziemskie !!!!!!