Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

isia33 14:56, 02 sie 2017

No nie sposób pooglądać bez zostawienia swoich zachwytów. Piękne miejsce. Uwielbiam bordowe drzewa, świetnie je skomponowałaś z zielonymi.
admete 21:23, 02 sie 2017

adewzuol napisał(a)
Pięknie, letnio, kolorowo.
Super!

Dziękuję
uwielbiam przełom lipca i sierpnia
chociaż łapią mnie już czasami smętne myśli że lato zbliża się ku końcowi

dlatego wzięłam się za poszukiwania jesiennych bylin, coś gdzieś jeszcze może upcham żeby kolorowo było jak najdłużej
admete 21:24, 02 sie 2017

isia33 napisał(a)
No nie sposób pooglądać bez zostawienia swoich zachwytów. Piękne miejsce. Uwielbiam bordowe drzewa, świetnie je skomponowałaś z zielonymi.

ja też uwielbiam bordo w ogrodzie fajnie się odbija od zieleni, przyciąga wzrok
Magleska 22:32, 02 sie 2017

Kolejne piękne fotki obejrzałam cudownie masz
Gardener27 23:08, 02 sie 2017

Agnieszko Twój ogród jest w pierwszej piątce moich ulubionych na forum, nic więcej nie piszę bo masz po prostu pięknie a zmiany jakie wciąż wprowadzasz zapierają dech w piersiach.

W sprawie poprawienia jakości gleby napisałem u siebie. Ewa dobrze radzi, poplon przyniesie ogromne korzyści. Przeglądam właśnie zdjęcia z Twojego warzywnika, ziemia u góry wygląda na rozluźnioną ale może głębiej tkwi problem. Zrób odkrywkę w paru miejscach na 40 cm, zobacz jak wygląda przekrój warstw gleby. Może pod tą ładną wierzchnią warstwą kryje się gorszej jakości, warzywa korzystają z ziemi do 30 cm.
Malgosik 08:35, 03 sie 2017

gratuluję 700!
nicol21 09:10, 03 sie 2017

3 dni oglądałam fotki - mała grzeczna, ale teraz już nie mam 100 rąk do pomocy a i mała nauczyła się że ciągle ktoś koło niej biega...
Super widzieć Twój ogród przez pryzmat aparatu - stwierdzam, że ten nasz spacer był za szybki. Następnym razem mus więcej czasu spędzić oglądając wszystko z 7 stron
a myślisz ze w tych pionowych zdjęciach dałoby się znak wodny wstawiać jednak na dole? bo czasem wchodzi w samo centrum ujęcia i niewiele widać przez ten znak wodny - a zdjęcia super robisz więc szkoda ich marnować.

Jak tam hortki dla mnie - ukorzenione już i rosną i kwitną ? haha!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ren133 09:16, 03 sie 2017

nicol21 napisał(a)

a myślisz ze w tych pionowych zdjęciach dałoby się znak wodny wstawiać jednak na dole? bo czasem wchodzi w samo centrum ujęcia i niewiele widać przez ten znak wodny - a zdjęcia super robisz więc szkoda ich marnować.

ooo to to ... też chciałam to zaproponować
admete 06:53, 04 sie 2017

Magleska napisał(a)
Kolejne piękne fotki obejrzałam cudownie masz

Dziękuję kochana
admete 06:57, 04 sie 2017

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko Twój ogród jest w pierwszej piątce moich ulubionych na forum, nic więcej nie piszę bo masz po prostu pięknie a zmiany jakie wciąż wprowadzasz zapierają dech w piersiach.

Przemku strasznie mi miło

W sprawie poprawienia jakości gleby napisałem u siebie. Ewa dobrze radzi, poplon przyniesie ogromne korzyści. Przeglądam właśnie zdjęcia z Twojego warzywnika, ziemia u góry wygląda na rozluźnioną ale może głębiej tkwi problem. Zrób odkrywkę w paru miejscach na 40 cm, zobacz jak wygląda przekrój warstw gleby. Może pod tą ładną wierzchnią warstwą kryje się gorszej jakości, warzywa korzystają z ziemi do 30 cm.

Przemku niestety pod tą ładną ziemią - która już jest chyba wyjałowiona , jest moja cudowna glina, a tej "ładnej ziemi " jest własnie z 30 cm .
Mam nadzieję że w tym tygodniu uda mi się kupić i zasiać poplon

bardzo dziękuję za odpwiedź