Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 18:21, 05 lis 2017

Margarete napisał(a)
Cudny ogród. Piękne zdjęcia....dlaczego ja tu do ciebie tak rzadko zaglądam...sama nie wiem.
Porządek z trawami widzę już zrobiłaś - ja jeszcze nie powiązałam.
Twój ogród w jesiennej wersji wygląda przepięknie, złocień rzeczywiście uroczy
Pozdrawiam!

Dzięki kochana
szykuję zdjęcia porównawcze z 4 sezonów
także zapraszam z herbatką w ciemne długie jesienne wieczory na mega porcję zdjęć

Tylko liści nie zazdroszczę - ja właśnie wróciłam po zbieraniu ich u siebie...jeszcze drugie tyle czeka mnie jak pozostałe opadną. Ale coś za coś - drzewa liściaste są urocze to i z liśćmi trzeba się zmierzyć

Dokładnie

Mnie dobijają drzewa które rosną praktycznie na samej granicy i przewieszają się przez pło to one najwięcej śmiecą, ale już sobie obiecałam że wreszcie spróbuję załatwić wycinkę - bo sporo też jest suchych a to już strach o ogrodzenie przy takich wichurach jakie mają ostatnio miejsce - wtedy jak się uda coś wyciąć będe miała trochę mniej roboty
admete 18:26, 05 lis 2017

asiak napisał(a)
Porządeczek wszędzie

Oj praaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawie , nie wiem czy jestem już na półmetku , ale na pewno zrobilam już więcej niż rok temu
Margarete 18:29, 05 lis 2017

admete napisał(a)

Dzięki kochana
szykuję zdjęcia porównawcze z 4 sezonów
także zapraszam z herbatką w ciemne długie jesienne wieczory na mega porcję zdjęć

Dokładnie

Mnie dobijają drzewa które rosną praktycznie na samej granicy i przewieszają się przez pło to one najwięcej śmiecą, ale już sobie obiecałam że wreszcie spróbuję załatwić wycinkę - bo sporo też jest suchych a to już strach o ogrodzenie przy takich wichurach jakie mają ostatnio miejsce - wtedy jak się uda coś wyciąć będe miała trochę mniej roboty

U mnie za płotem też lasek z dębami, sosnami i brzozami ale też niestety z wielkimi topolami. Te śmiecą i sypią najbardziej ale już się przyzwyczaiłam że jesienią u mnie akcja liście jest co roku rozciągnięta na kilka tygodni
Ale nie zamieniłabym mojego lasu w tle na nic innego - nawet jak bym miała tych liści trzy razy więcej

admete 18:30, 05 lis 2017

Margarete napisał(a)

Ale nie zamieniłabym mojego lasu w tle na nic innego - nawet jak bym miała tych liści trzy razy więcej

Ja też!!!!!!!!
jolanka 19:19, 05 lis 2017

Liście, liście, liście. U mnie tez las wiec miliony do grabienia, tak jak u Ciebie. Trudno, dlatego dosadzilam....kilka drzew liściastych
Iwona100 10:49, 06 lis 2017

Ależ Ty masz piękne i wysokie trawy. Czym je nawozisz i ile razy w sezonie? I te zdjęcia . Ach. Ślicznie , ,ślicznie ,ślicznie.

Iwona
admete 06:27, 07 lis 2017

jolanka napisał(a)
Liście, liście, liście. U mnie tez las wiec miliony do grabienia, tak jak u Ciebie. Trudno, dlatego dosadzilam....kilka drzew liściastych

Dobre

Kilkaset w te czy wewte to faktycznie bez różnicy
admete 06:28, 07 lis 2017

Iwona100 napisał(a)
Ależ Ty masz piękne i wysokie trawy. Czym je nawozisz i ile razy w sezonie? I te zdjęcia . Ach. Ślicznie , ,ślicznie ,ślicznie.

Iwona

Szczerze nie wiem czy w tym roku trawy dostały jakikolwiek nawóz
admete 06:35, 07 lis 2017

Nie macie mnie już dość z tą już za każdym razem ostatnią sesją ogrodową? hahahahahaha

ale wczoraj nie mogłam sie oprzeć, świeciło słoneczko, trawa skoszona, liście w lesie jeszcze na drzewach więc robią fajne tło...............

więc zanim poszłam na kilkugodzinne zbieranie liści , pobiegałam z aparatem

na rabatach byliny już wycięte, zostały tylko trawy, które myślę za rok będa dopiero wyglądały "porządnie "

moje drzewa pomału zostają bez liści.........ale pierwszy raz mój ogród w listopadzie naprawdę bardzo ale to bardzo mi sie podoba
nie wprowadza mnie w depresyjny stan hahahahahahahaha

Ostatnie zdjęcia irysów
w sobotę ma już lać więc w piątek biorę się za wycinanie tych przy poppy rose i tych pod lasem

admete 06:36, 07 lis 2017