Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

BASIA8 14:42, 21 maj 2018

Kurcze Aguś. Co Ja czytam - kleszcze moja Kochana My co roku pryskamy ogród preparatem o nazwie Draker 10.2 zarówno na komary jak i na kleszcze. U Nas działa.
Ogród Masz Kochana pięęęęęękny Z każdym dniem jest pięęęęękniej
Magleska 15:42, 21 maj 2018

cudowne kadry
do Ciebie też Maja powinna zawitać

współczuję kleszczy -i tyle kasy za badanie.....ech ....

ps. śliczny ten awator
Pszczelarnia 17:27, 21 maj 2018

Wszystko na najwyższym poziomie - moja percepcja tego nie ogarnia. Jak można mieć tak ładny i idealny ogród, idealnie pielęgnowany i bylinowy.

Jak żyć?
mrokasia 17:30, 21 maj 2018

Dzień dobry, weszłam sobie tu, obejrzałam ostatnie fotki i oniemiałam . Zostaję na dłużej i muszę sobie na spokojnie pooglądać i poczytać.
A na kleszcze używamy elektronicznych odstraszaczy - działają super.
Gosialuk 17:35, 21 maj 2018

Wpisuję się, bo też mam kleszcze na działce, ale chcę przestrzec przed używaniem tego środka w ogrodach.

Draker 10.2
Produkt cechuje się szybkim efektem bójczym oraz długotrwałą skutecznością wynikającą z efektu zalegania. Ze względu na efekt rezydualny, skuteczność produktu jest zachowana przez conajmniej 14 dni.

Przeznaczenie produktu: Produkt skierowany jest do zwalczania owadów latających i biegających w: - budynkach inwentarskich, - budynkach przemysłu spożywczego, - środkach transportu publicznego, - domach, magazynach, hotelach, szkołach, szpitalach, - i innych budynkach użyteczności publicznej Sposób użycia: nanosić przy zastosowaniu opryskiwaczy. Preparat można stosować na zewnątrz tworząc barierę wokół budynków, wokół okien, na parapetach, gzymsach w miejscach składowania śmieci. Wewnątrz budynków, Draker 10.2 można aplikować przy listwach przypodłogowych, wokół pomieszczenia, w kątach, w zakamarkach i szczelinach. Opryskuje się również miejsca gromadzenia śmieci, miejsca spoczynku i przechodzenia owadów oraz miejsca lądowania owadów latających. Produkt znajduje zastosowanie również w ochronie przed owadami w kuchniach, a w szczególności w zakamarkach wokół pieców kuchennych i lodówek, a także w bagażnikach samochodowych.
Po prostu zabija wszystko co żywe.

Poza tym chciałam pochwalić awatarka
Agi2006 17:51, 21 maj 2018

Witaj Admete. Pamiętam Cię z dawnych lat z forum M ale ogrodu Twojego nie znałam.dopiero dziś na niego trafiłam. Co za zdjęcia. Wykańczałyśmy domki nasze w tym samym czasie i jestem w szoku, że Twój ogród już taki dojrzały a mój jeszcze w powijakach. Gratulacje za pomysły, wyczucie i poczucie piękna. Zresztą już Twoje wnętrza zapowiadały , że i ogród będzie doskonały.
Mam też na dzień dobry od razu dwa pytanka... Po pierwsze co to za rodzaj hortensji na pierwszym zdjęciu? Pytam bo u Ciebie też ma takie jasno zielone liście jak u mnie . ja nie wiem jaka jest nazwa moich bo dostałam od sąsiadki, która nazwami za bardzo się nie przejmuje Może masz gdzieś zdjęcie jak jest w pełnym rozkwicie... A drugie pytanie to co to za nowe cisy na drugim zdjęciu w oddali i co ile posadzone? pozdrawiam serdecznie...
Wiolka5_7 21:19, 21 maj 2018

Piękny masz ten ogród !
Rabaty ślicznie skomponowane, wypielęgnowane
Uwielbiam twoje drzewa kolumnowe, wielkie są już

admete 06:19, 22 maj 2018

lawenda001 napisał(a)
Kuleczki jak od cyrkla
A miałam pisać do ciebie z pytaniem czy są u ciebie kleszcze...a tu masz....a jakże
W sobote u siebie złapałam kleszcza w wysokiej trawie na końcu nieco dzikiej działki. Mam zamiar ascypem wypsikać. Ale czy akurat na kleszcze pomoże?

Kuleczki dziękują

moje dziecię pierwszy raz miało kleszcza
ja już 2 w tym roku - a 3 razy wniosłam do domu jeszcze łażące mi po nodze

wczoraj zaczęłam czytać o ultradźwiękowych odstraszaczach, są takie które można dziecku przyczepić do spodenek i takie grzybki wsadzane w ziemię - chyba nakupuję takich gadżetów
admete 06:20, 22 maj 2018

BASIA8 napisał(a)
Kurcze Aguś. Co Ja czytam - kleszcze moja Kochana My co roku pryskamy ogród preparatem o nazwie Draker 10.2 zarówno na komary jak i na kleszcze. U Nas działa.
Ogród Masz Kochana pięęęęęękny Z każdym dniem jest pięęęęękniej

Basiu dziękuję
ja chyba zainwestuję w te ultradźwiekowe odstraszacze
admete 06:21, 22 maj 2018

Magleska napisał(a)
cudowne kadry
do Ciebie też Maja powinna zawitać

jak będzie już prawie idealnie to zaproszę hahahahahahahaha

współczuję kleszczy -i tyle kasy za badanie.....ech ....

wczoraj się dowiedziałam że trafiłam do najdroższego punktu pobrań z moim kleszczem ponoć można zrobić badanie w innym za 170 a w jeszcze innym za 60

ps. śliczny ten awator

a dziekuję