Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 09:53, 01 kwi 2015

kitek81 napisał(a)

No patrz, jak wykombinowała?! ciekawe, czy ten sposób będzie skuteczniejszy?
Kombinator to moje drugie imię Każdy sposób dobry jak się uda
inag 12:49, 01 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Ja te patyczki od ciebie robiłam inaczej niż zwykle czyli nącinałam na samym dole patyka korę do żywego i dopiero w ukorzeniacz .

O Ty skubańcu! Aleś to wymyśliła... Ja taka kreatywna nie jestem
Milka 12:53, 01 kwi 2015

inag napisał(a)
Już Twoje a nie moje
Nie musisz wiązać kokardek Nie zauroczę
A tak poważnie to moje są dużo mniejsze.. Dziś delikatnie sprawdziłam dwa patyczki ale nic na nich nie ma... Mam przeczucie, że nic z nich nie będzie niestety

Nie ma co sprawdzać teraz, korzonki będą dopiero około czerwca czekać cierpliwie i dopiero wtedy lub we wrześniu na miejsce docelowe
Milka 12:56, 01 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Obiecane Świerki Serbskie świeżo posadzone na przechowalnik .Hortensja Anabell po cięciu wychodowana z patyków teraz u mnie 3 sezon mam nadzieję na obfite kwitnienie.Wieczorkiem cdn.Miłego dnia

Fajne te serby, podrosną i juz masz a Anabelki szybko rosną i jeśli nisko się tnie, lepiej kwitną...siejąc naprawdę duzo kasy się zaoszczędza u mnie wysiewy ida na zewnątrz, wszystkie
inag 13:02, 01 kwi 2015

Milka napisał(a)

Nie ma co sprawdzać teraz, korzonki będą dopiero około czerwca czekać cierpliwie i dopiero wtedy lub we wrześniu na miejsce docelowe

W czerwcu dopiero??? Nie, no ja na ogrodnika się nie nadaję w takim razie... Za bardzo niecierpliwa jestem
Mirka 13:11, 01 kwi 2015

inag napisał(a)

O Ty skubańcu! Aleś to wymyśliła... Ja taka kreatywna nie jestem
Oj tam oj tam zaraz kreatywanawypatrzyłam gdzieś w sieci Ciekawa jestem czy to zwiększy procent ukorzenionych hortensji
Mirka 13:22, 01 kwi 2015

inag napisał(a)

W czerwcu dopiero??? Nie, no ja na ogrodnika się nie nadaję w takim razie... Za bardzo niecierpliwa jestem[/quo : -.............................................................................. Ta co ma ogród jak z bajki na ogrodnika się nie nadaje skromniusia Wiesz ogród i praca w nim to sianie ,pikowanie uczy nas cierpliwosci
Milka 13:35, 01 kwi 2015

inag napisał(a)

W czerwcu dopiero??? Nie, no ja na ogrodnika się nie nadaję w takim razie... Za bardzo niecierpliwa jestem

Tak, bo jak tak zaczniesz zaglądać, to padnie, a tak masz szansę, że nawet zakwitnie
Milka 13:36, 01 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Oj tam oj tam zaraz kreatywanawypatrzyłam gdzieś w sieci Ciekawa jestem czy to zwiększy procent ukorzenionych hortensji

Zwiększy, ja końcówki na pół przecinam, ale juz bez ukorzeniacza daję
Milka 13:37, 01 kwi 2015

W tym roku tak zostaw, za rok niżej zetnij, ja swoją na 25 cm nad ziemią ściełąm, w sezonie ma około 2m