A ja zapomniałam o takim prostym sposobie jak ukorzenianie w wodzie. Wszystko wtykam do ziemi. Właśnie wetknęłam wszystkie patyki z podciętych hortensji. Niby nie pora teraz na to, ale może choć kilka się uchowa.
Mam tez cisy w wodzie stoją od sierpnia zeszłego roku sa caly czs zielone zraszm 2 razy dziennie i takie w ziemi na zewnątrz zobaczę który sposób lepszy;\
takie sadzonki jak Twoje dziś w ogrodniczym widziałam po 6 zł ale nie kupiłam bo stwierdziłam że dostanę sadzonki od znajomych i w sierpniu sama ukorzenię bo chyba drogo co nie?a trzmielina też z sierpnia czy kiedy ją ukorzeniasz bo one często mają takie korzonki na łodygach jak zrywasz z kszaczka odnóżki i ja zawsze odrazu na działce sadzę i ładnie rosną
Ewa chyba drogo jesli bedziesz miala sadzonki to bierz dużo bo nie wszystkie sie ukorzenią ja mam jeszcze te z sierpnia nie ukorzenione ale jestem cierpliwa i czekam a co do trzmieliny to też z sierpnia opadly jej wszystkie listki zostały same ukorzenione badylki ale jak widać na zdjeciu już puszcza noweSatysfakcja ogromna z samodzielnie ukorzenioonych sadzonekpozdrawiam