Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 22:27, 14 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Mirko, to jest werbena brazylijska.
Ja wiem miałam ją w zeszłym roku i to są fotki .
Mirka 22:33, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)

To na pewno ona, na poczatku tak wyglada, potem one smukleja i bardziej do werbeny juz podobne, tez malo nie wyplewilam rok temu, poczekaj inne ukorzenione podziwialam u mnie tylko patagonska i jak to z moich nasion, nie ma obaw
Dzięki Irenko ciebie pytałam bo nasionka twoje były a brazylijską też sobie wysiałam u mnie ładnie rosła i moja byle jaka ziemia jej odpowiada
Anabell 22:37, 14 kwi 2015

Mirko-
ja wysłałam tylko werbenę ogrodowiskową, z niej zbierałam nasionka. Brazylijską tępiłam co pokazało się na rabacie.
Długo nie zaglądałaś na O. wiedziałam że tylko pikujesz.
Ja mam prawie przerośnięte petunie i będą długo się przyjmowały.

Sadzę lilie w ogrodzie, dalej sprzątam rabaty dziś skończyłam ciąć anabelki, jeszcze zostały hortki Phantom, część przycięłam przed mrozami, potem nie miałam kiedy.
Mirka 06:58, 15 kwi 2015

Anabell napisał(a)
Mirko-
ja wysłałam tylko werbenę ogrodowiskową, z niej zbierałam nasionka. Brazylijską tępiłam co pokazało się na rabacie.
Długo nie zaglądałaś na O. wiedziałam że tylko pikujesz.
Ja mam prawie przerośnięte petunie i będą długo się przyjmowały.

Sadzę lilie w ogrodzie, dalej sprzątam rabaty dziś skończyłam ciąć anabelki, jeszcze zostały hortki Phantom, część przycięłam przed mrozami, potem nie miałam kiedy.
Haniu zaglądam do ciebie zawsze jak jesteś na O.Ja już w zeszły weekend cięłam Anabelki i zasiliłam nawozem.Sadzenia nie zazdroszczę sporo kupiłaś ale dasz radę .Z werbeną się wyjaśni jak zakwitnie .
Milka 07:06, 15 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Dzięki Irenko ciebie pytałam bo nasionka twoje były a brazylijską też sobie wysiałam u mnie ładnie rosła i moja byle jaka ziemia jej odpowiada

Bedzie dobrze, ja posialam multum, jak mi to wzejdzie, strach sie bac
Mirka 07:14, 15 kwi 2015

Ja też dużo wysiałam i brazylijską też ładnie mi się też rowary od ciebie wysiały a trawki szaleją na maksa.
an_tre 11:59, 15 kwi 2015

Ja w tym roku nie wysiewałam werbeny, poczekam na samosiejki, w ub. roku było mnóstwo a i stare karpy też ładnie się odrodziły, ale gdyby coś nie wyszło to nasionka jeszcze mam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 12:06, 15 kwi 2015

Mireczko...te wysokie roślinki wśród werbeny...to chyba jakieś inne ...listki bardziej okrągłe...a werbena ma węższe...ale może się mylę.Chyba JoasiaA miała podobne wśród wysianej werbeny.Może miałyście nasionka z tego samego źródła?
Mirka 14:10, 15 kwi 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Mireczko...te wysokie roślinki wśród werbeny...to chyba jakieś inne ...listki bardziej okrągłe...a werbena ma węższe...ale może się mylę.Chyba JoasiaA miała podobne wśród wysianej werbeny.Może miałyście nasionka z tego samego źródła?
Te wysokie to chyba kłosowiec jak u Joanny zapytam u niej .Siałam z dwóch źródeł zobaczę co zakwitnie Dzięki wielkie
bogumila 15:19, 15 kwi 2015

Wkleiłam u siebie porównanie werben i kłosowca.Zajrzyj w wolnej chwili.