Jestem w szoku że one tak szybko urosły Jak widać nie warto przepłacać lecz uzbroić się w cierpliwość Lepiej powoli cieszyć się roślinami niż mieć je od razu w wersji dojrzałej
Powiem ci Przemku że też jestem w szoku że tak im moje piaski pasują. Wiosną 2015 posadziłam i nie zasilałam według wskazówek Danusi.Dopiero wiosną 2016 dostały po garści JM i wszystko.Żałuję że ich od razu na miejsce stałe nie posadziłam ale nie miałam przygotowanego terenu to by sobie już spokojnie rosły. A tak czeka ich wiosną przeprowadzka.☺U mnie dziś piękne słoneczko świeci ☺
Edit:Zapomniałam napisać że Anabelki w tle wszystki mi uschły po zeszłorocznym upalny lecie.
Iwonko ja mam sporą działkę 30 arów i jak Ewa pozwoli to na jej rabacie będę się wspomagać z układem roślin. Ukorzeniałam sobie w tym roku 15 limek.Wiosną znów posadzę do ziemi patyczki.Anabelki u mnie nie chcą rosnąć choć mam 4 no ale muszę je ciągle podlewać.
Przyszedłem w sprawie żywopłotu. 100 metrów to dużo i będzie trzeba sporo sadzonek. Będziesz sama rozmnażać czy zamierzasz kupić ?
Kiedyś widziałem szpaler pięknie przycięty z ałyczy, antypka w ogóle nie znam. Ten żywopłot ma być z jednej odmiany czy mieszany ?