Jednak specjalistką od wysiewu traw jesteś, sesleria super wschodzi. Ciekawa jestem, jak szybko będzie przyrastać, mam nadzieję na dalszą na relację. Widzę też jeżówkę Vintage Wine, myślisz, że powtórzy cechy rośliny matecznej? Rosną u mnie dwie sadzonki, chętnie wzbogaciłabym stan posiadania. Nasion nie zbiorę, bo dawno wycięte, ale sezon przed nami Pozdrawiam.
Pani Przyrodo witajWiesz bardzo mnie cieszą te wschody.W sumie to tak na próbę wysiałam dwie seslerie ,jak na razie wschodzi jedna po 11 dniach od wysiewu..Co do Jeżówki to sama jestem ciekawa czy cechy powtórzy.
Witaj ranny ptaszku Przypomniałaś mi o moich Daliach, muszę dziś do nich zajrzeć. Bobry robią spustoszenie w za drzewieniu ciekawe co w sobotę zastanę. Buziak weekendowy zostawiam.
Ciekawa jestem cech jeżówki Vintage Wine.
Moje białe wysiane, ciężko im się kiełkuje, ale rudbekia pomarańczowa i Cherry B. też ledwo widoczne, na parapecie jest im zimno.
Pomidory wysiałam we wtorek, nie wychodziły a wczoraj postawiłam na grzejniku zaczęły kiełkować.
Wszystko do wschodów powinno mieć ciepło.
Juro może wyjdę wysiać lobelię w szklarni, w domu szkoda mi było brudzić parapetów.
W tym roku odpuściłam z wysiewami.
Posadziłam nowo zakupione dalie stają w mało ogrzewanym pomieszczeniu, wszystkie ruszyły.
Wczoraj zaglądałam do piwnicy i podlałam karpy w skrzynkach,pod koniec następnego tygodnia też skropię.
Nie pamiętam kiedy w ubiegłym roku wystawiłam do szklarni, ale jak mrozi nocą nie można wynosić.