Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

olciamanolcia 21:17, 25 wrz 2021

Mirka napisał(a)

Justyna to jest Rozplenica Moudry .
Zestaw rozplenicowo rozchodników to i mój zestaw +Mocimiętka Wolkers Love
Wszędzie mam różowe bezodmianowe rozchodniki i kilka odmianowych mam ale to tak kolekcjonersko
Mój ulubiony zestaw
Myślę na tym czy nie dosadzić w środek kilka Hortensji?

Nie wiem jak długa jest ta rabata ale chociaz ze trzy sztuki bym dała . Ładnie wyglądałyby tu takie odmiany z rzadszym kwiatostanem np Confett albo Angel’s Blush albo Magical Versuvio - wszystkie mam
Mirka 21:28, 25 wrz 2021

olciamanolcia napisał(a)

Nie wiem jak długa jest ta rabata ale chociaz ze trzy sztuki bym dała . Ładnie wyglądałyby tu takie odmiany z rzadszym kwiatostanem np Confett albo Angel’s Blush albo Magical Versuvio - wszystkie mam

Ta rabata ma z 10 metrów i 3 szeroka chyba . Jutro dokładnie ci powiem jak zmierzę .
Mam dwie ażurowe odmiany Gret Star i Kjusju.
Te dwie muszę z tąd przesadzić i może tam tylko że one są białe. Będą tam pasować?

olciamanolcia 21:34, 25 wrz 2021

Mirka napisał(a)

Ta rabata ma z 10 metrów i 3 szeroka chyba . Jutro dokładnie ci powiem jak zmierzę .
Te dwie muszę z tąd przesadzić i może tam tylko że one są białe. Będą tam pasować?

No pewnie że będą pasowały. Wszystko nabierze barw a one zostaną białe . Ślicznie będzie .
Mirka 22:01, 25 wrz 2021

olciamanolcia napisał(a)

No pewnie że będą pasowały. Wszystko nabierze barw a one zostaną białe . Ślicznie będzie .

Myślisz hm masz tak ładnie u siebie że chyba cię posłucham ale dwie to będzie chyba za mało . Mam jeszcze Wims Red ale jedną jak bym do niej dokupił jeszcze dwie ?
Zrobiłam sobie wizualizację w głowie i doszłam do wniosku że wiosną Hortensje były by zielone latem Białe z kwitnącą na niebiesko Kocimiętką Wolkers Lowe a jesienią kontrast z rozchodnikiem . I co powiesz?
Tu Wims Red miesiąc temu kupiona .
olciamanolcia 22:10, 25 wrz 2021

Będzie pieknie . Sadz. U ciebie kocimietka u mnie werbena- wiec kolorystyka podibna a tu w te trawy rozchodniki i kocimietke aż się prosi hortensja .
olciamanolcia 22:11, 25 wrz 2021

Mirka napisał(a)

Czy te hortensje tez się przebarwiają na róż ?
Mirka 22:21, 25 wrz 2021

olciamanolcia napisał(a)

Czy te hortensje tez się przebarwiają na róż ?

Nie one są takie biało kremowe. Jutro ci zrobię aktualne zdjęcie.
Bardzo się nimi zachwycam są takie eleganckie i stoją sztywno.
Wiosną je bardzo nisko przycięłam i puściły grube badyle od korzenia i na tych nie było kwiatów.
Ale na starych piękne ażurki
olciamanolcia 08:07, 26 wrz 2021

Daj w tę rabatę wszystkie jednakowe - będzie spójnie . Jak przyjdzie jesień tylko one będą się wyróżniać . Nie mieszaj odmian.
Ja za dwa tygodnie będę przesadzać i tez daje tylko Vanilla Freise w całym paśmie.
Mirka 09:50, 26 wrz 2021

olciamanolcia napisał(a)
Daj w tę rabatę wszystkie jednakowe - będzie spójnie . Jak przyjdzie jesień tylko one będą się wyróżniać . Nie mieszaj odmian.
Ja za dwa tygodnie będę przesadzać i tez daje tylko Vanilla Freise w całym paśmie.

Zaraz wychodzę do ogrodu i zrobię pomiar tej rabaty. Mogę tam też przesadzić Vanilki bo mam na przechowalniku.
Zajrzyj do mnie wieczorkiem jak będziesz mogła.
olciamanolcia 10:33, 26 wrz 2021

Ok. Podaj adres ))