Danusza
19:06, 31 sty 2011

Dołączył: 30 wrz 2010
Posty: 2192
Moje tiramisu robię tak:
2 op. serka mascarpone
1op. biszkoptów włoskich(sa z lukrem) ale moga byc zwykłe
kubek mocnej rozpuszczonej kawy
kieliszek likieru amaretto
5 żółtek
5 łyżek cukru
wanilia
gorzka czekolada, kakao
cukier z żółtkami i wanilia ubić na puszysto dodać serki mascarpone delikatnie wymieszać
na dnie pojemnika wysokiego ułozyć biszkopty umoczone poprzednio w kawie z likierem amaretto,wykładając nimi dno, na nie kładziemy warstwę masy następnie znowu biszkopty i masa i biszkopty i masa na wierzch posypac kakao i gorzką czekoladą
wstawić do lodówki na 2 godzinki, smacznego
2 op. serka mascarpone
1op. biszkoptów włoskich(sa z lukrem) ale moga byc zwykłe
kubek mocnej rozpuszczonej kawy
kieliszek likieru amaretto
5 żółtek
5 łyżek cukru
wanilia
gorzka czekolada, kakao
cukier z żółtkami i wanilia ubić na puszysto dodać serki mascarpone delikatnie wymieszać
na dnie pojemnika wysokiego ułozyć biszkopty umoczone poprzednio w kawie z likierem amaretto,wykładając nimi dno, na nie kładziemy warstwę masy następnie znowu biszkopty i masa i biszkopty i masa na wierzch posypac kakao i gorzką czekoladą
wstawić do lodówki na 2 godzinki, smacznego
