Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:49, 12 wrz 2013

Debra napisał(a)
Irenko, mnie zawsze powalają te Twoje posty z pracowitą i uważną odpowiedziedzią do każdego.
Podziwiam, wyrazy uznania za taką dbałość o gości

Krysiu, wiesz, że ja lubię ludzi i lubię ich słuchać
a odpowiedzi muszą być, goście mają swoje prawa i cieszy mnie ogromnie, że chcą do mnie zaglądać

i dalej obrazki, psy mają ozdoby, jak co roku
cisy piękne przyrosły, chyba mus ciachnąć...tu też doszły kamienie i jest hakone, ale musi urosnąć

a tu mój perukowiec podolski; wycięty do ziemi, pnie poszły na mur, ale patrzcie jak ruszył! teraz z niego robię kulkę i pilnuję aby nie rósł do nieba

tu na chwilę zacumowała dąbrówka, jest zbyt wyjątkowa, aby tu się kryłą

bratki i letni bluszcz, przetrwał zimę, szaleją

maria_kalino... 11:59, 12 wrz 2013

Irenko, ale masz natchnienie do odpisywania. Podziwiam Cię i Twoje zapędy ogrodowe. Z tą dąbrówką uważaj, bo jest ekspansywna. Ja musiałam dużo wyciąć, bo właziła nie proszona wszędzie. Pozdrówka.
Milka 12:00, 12 wrz 2013

tu dałam to coś?! i fajnie zarośnie murek, zresztą powciskałam, gdzie się da, na całym ogrodzie, jako sposób na chwasty

moje rozplenice szaleją już wszędzie, uwielbiam je!!!
Milka 12:02, 12 wrz 2013

Debra napisał(a)
Ładny masz widok z okna.
U mnie koleusy też są w różnej kondycji. Część ma poprzebarwiane liście, a że w Warszawie leje i jest zimno, nie wiem jak długo będą jeszcze ładne.

one lubią taką aurę, długo będą w kondycji dobrze, ze taka pogoda, bo jest szansa, że jesteś w domku, ktoś do ciebie zapuka
Milka 12:03, 12 wrz 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jaka słodka mordka. Czy to jej wina że ma pazury.Moje drzwi na taras i wejściowe tragedia. No ale dla miłości warto.

oj warto nie wyszło mi z dobraniem 3 psiaka, może jesienią się uda, temat nadal aktualny, tylko czasu brak, a chcę nowego domownika spokojnie do stada wprowadzić
Joaska 12:06, 12 wrz 2013

Irenko u Ciebie to jak w krainie czarów , ja zupełnie nie umiem sobie poukładac twojego ogrodu , zawsze to jakieś nowe fotki i zakątki mnie zachwycają, a biały rozchodnik cudny!
Milka 12:06, 12 wrz 2013

maria_kalinowska napisał(a)
Irenko, ale masz natchnienie do odpisywania. Podziwiam Cię i Twoje zapędy ogrodowe. Z tą dąbrówką uważaj, bo jest ekspansywna. Ja musiałam dużo wyciąć, bo właziła nie proszona wszędzie. Pozdrówka.

Marysiu, nawet nie wiesz, jak mnie ucieszyłaś tą informacją, o ekspansywności bo ja mam miejsca, gdzie ona ma królować...ma zdominować chwasty, a ja wtedy na leżaku poleżę
a codo pisania, stale piszę, więc chyba to lubię?/
pozdrawiam i delektuj sie swoim świetnym ogrodem twojej ketmii ochy i achy posyłam
Milka 12:14, 12 wrz 2013

Joaska napisał(a)
Irenko u Ciebie to jak w krainie czarów , ja zupełnie nie umiem sobie poukładac twojego ogrodu , zawsze to jakieś nowe fotki i zakątki mnie zachwycają, a biały rozchodnik cudny!

to chyba Joasiu zmienię nazwę, będzie kraina Ozz
w mapach i w rysowaniu planów jestem totalna noga, ale kiedyś postaram się to zrobić
jak biały rozchodnik się rozrośnie, chętnie obdaruję innych, to cudowne, jak część ciebie jest w innych ogrodach
malgorzata_s... 12:19, 12 wrz 2013

Ja miałam dwa. Dobermankę i pinczerkę mini. Dobermanki już nie ma. Była wspaniała. Teraz mam w planach drugą mini.Duże za krótko żyją.Fotki super, trawiska cudniaste.

Milka 12:40, 12 wrz 2013

krwawniki kwitną na nowo, ale wcześniej mocno je przycięłam
i kocimiętka też
tam gdzieś piesa tyłem, ups...

dziwne, mało zadbane, ale odwdzięczają się

i dostałam od córci te donice i nie wiem, gdzie je umiejscowić, może macie podpowiedzi?
i ozdoba ogrodowa, prezent od mojej malutkiej wnusi tam mu wybrała miejsce