Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:17, 13 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, Twoje bukszpany kipią zielenią. Ile razy w roku je tniesz (mam nadzieję, że to pytanie nie jest bardzo bolesne)?

ha, ha nie jest bolesne, cięcie było na wyspie jałowcowej, tej, co ci się podobała
zawsze cięłam w sierpniu, potem zmieniłam, ale wracam do cięcia tylko w sierpniu; te jasne bukszpany są trudniejsze, były zabidzone, nie cięłam, czekałam i w sierpniu dopiero zrobiłam cięcie, bardzo ładnie się zagęściły i zdrowo w końcu wyglądają
Milka 11:20, 13 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Chcem!!!!!!! Boskie.

Ja też wolę zimą oglądać brak chwastów w kostce i kanciki przy rabatach. Jestem jakoś tak wyczulona, zwłaszcza jeśli chodzi o podjazd i chodniki. Z flanki na flankę - . U mnie ostatnio to się kończy z "flanki na ognisko".

To są miniaturki, kwitną w maju
podobnież u mnie, co rano idę i się wkurzam, jak wracam ciemno, zostaje zerwanie się ze sznurka lub weekend
łoj, może nie pakuj wszystko w ognisko, zapasy rób
Milka 11:23, 13 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, u Ciebie nie być ze trzy dni, to lektura na całego! Ale poradziłam
Nie ma to jak rejon, w którym łagodny klimat panuje. Dłuzej można cieszyć się kwiatami, delikatniejszymi roślinami i nie martwić o ich kondycję zimą, bo łagodniejsza niż gdzie indziej

'Imprezownia' będzie super!
Pozdrawiam

Basiu rano podziwiałam twoje storczyki
A mnie się ostatnio coś wydaje, że najcieplejszy rejon u Ani asc, u mnie mur i drzewa chronią, bo mrozy i śnieg nieźle dają popalić
imprezownia kawałek o po kawałku przybywa, niechcący klosz w nowej lampie sie zbił i klops, mus szukać
pozdrawiam
Milka 11:25, 13 lis 2013

weronika77 napisał(a)
Irenko, popatrzyłam sobie na Twoje róże, moja słabość. U moich liście nie musiały opadać, przyszłe motylki wygryzły prawie wszystkie. Do pozdrowień dołączam cieplejsze klimaty.
Dzięki za ciepełko na obrazku
U mnie też te gąsienice żerowały, ale mają ulubione róże, nie do wszystkich się dobrały
ja już marzę o wybyciu w ciepłe miejsce, zwłaszcza w grudniu...
ale masz powera teraz
Milka 11:26, 13 lis 2013

EPODLAS napisał(a)
Irenko, śliczne jesienne zdjęcia, takie wesołe w odbiorze. Twój ogród jest różnorodny, niedawno podziwiałam żurawki, dzisiaj trawy. Masz ich tyle, ślicznie.

Bożenko dziękuję wszystkie modowe trendy Ogrodowiska lądują u mnie
Oczywiście za gęsto sadzone, będę znowu latać i przesadzać
Milka 11:28, 13 lis 2013

eliza3 napisał(a)
Irenko, jak przyjemnie popatrzeć dzisiaj na te śliczne iryski, od razu lepiej, bo u nas wilgotno, mokro i nie fajnie
Pozdrawiam.

Eliza u nas takoż...niestety, ale i tak lepiej jak w Kanadzie, przyjaciółka na FB napisała, że u nich -8, śnieg, a klimat jak nasz..
Ma być jeszcze ciepło, liczę na to bardzo i tobie też tego życzę, ale wiem, ze masz piękne hobby i ten czas ci niestraszny
Rench 15:31, 13 lis 2013

Pozdrawiam cieplutko Irenko,w ten dżdżysty dzień
Bogdzia 17:35, 13 lis 2013

Ale piękna ta piwonia bordo a ja myślałam ze masz tylko biała tą cudną a ta też cudna i iryski cudne. Od razu fajniej jak sobie człowiek na te cuda popatrzy.Pozdrówka.
Milka 18:01, 13 lis 2013

Reniu i Bożenko, dziś naprawdę już byle jaka pogoda, a w nocy ponoć mamy mieć -1!
dla energii podładowania
Bożenko, dwie mam

mam nadzieję dziewczyny, że teraz wam lepiej pozdrawiam
alinak 18:07, 13 lis 2013

Irenka będziesz w Białce ? jeśli tak to czas na rezerwacje , bo miejsca szczupleją .

ale mi trzeba było tego słońca u ciebie ....wiosna będzie u ciebie bajeczna .