Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:39, 22 lis 2013

wiunia napisał(a)
No proszę jakie zdolniachy w tym Miłkowie?! Domek uroczy, pociachane roślinki eleganckie i co tu więcej komentować? Pięknie jesiennie!

Wiunia, pogoda jak malowanie, nawet deszcz łaskawie roślinki podlewa
ale uparłam się na kanty i jak nic zrobię je
dzięki
Milka 15:41, 22 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Prawda święta, domek piękny! Kolor elewacji musi Ci współgrać z kolorem domu, przynajmniej ja bym tak zrobiła.
Postrzyżyny udane bardzo i te skarpetki lawendowe...miodzio!

Ale sunie grzeczne, to widać przecież, co ta Pańcia tak sarkastycznie...

Wow, jest nasza zguba
No dokładnie Kasiu, musi zagrać, bo tak będzie jak wrzód, a nie ładny element architektoniczny..
skarpetki dostały po nogach, liczę, ze mimo to wiosną odżyją, a jak nie....znowu coś trzeba będzie wymyślać..
Milka 15:47, 22 lis 2013

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Irenko! Jestem u Ciebie po raz pierwszy i próbowałam ogarnąć całość , ale to niemożliwe!
Początki ogrodu niewyobrażalnie trudne - patrząc na zdjęcia po powodzi po prostu nie można uwierzyć,że stworzyliście w tym samym miejscu piękny ogród. Zresztą na przestrzeni tego okresu tyle się u Was zmieniło, mam wrażenie,że z otwarciem każdej strony wątku widzę coś nowego !
Twój ogród jest pełen wielu ciekawych roślin i barw, a przede wszystkim dobrej energii. Mam wrażenie,że to dlatego,że jesteś pełną radości i sympatyczną osobą .
I ładnie śpiewasz... (o czym miałam okazję przekonać się na czerwcowej wycieczce do Anglii).

Iza, jak przeczytałam Tamaryszek, zaraz przeszukałam pamięć, no ja...znalazłam
a propo's śpiewania, to śpiewałaś ze mną, nieźle nam szło na dwa głosy
Pamiętam na co zwracałaś uwagę, na tej wycieczce i wiele elementów odnalazłam w twoim ogrodzie, piękne królestwo, klimat angielski, koniecznie załóż wątek, bo na pewno o nie jedno zechcemy pytać I pamiętam spory z Waligórą, takie przekomarzanie
pozdrawiam serdecznie, miło że do mnie wpadłaś
Milka 15:47, 22 lis 2013

Rench napisał(a)
Bardzo efektownie
Pozdrawiam Irenko

Reniu, początek niezły, oby finisz taki był
Milka 15:48, 22 lis 2013

Syla napisał(a)
Irenko, koloru ścian Ci nie dobiorę bo się nie znam . Mogę jedynie docenić prace Twojego męża . Pracowity człowiek i efekty od razu widać . Pozdrawiam Was oboje

Sylwia, dziękuję w imieniu pracowitego człowieka
coś wybiorę, słucham każdej podpowiedzi i z tego na pewno coś się urodzi
ściskam
malgorzata_s... 15:49, 22 lis 2013

Pozdrowienia zostawiam weekendowe
Milka 15:50, 22 lis 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Uff doczekałem się okiennic. Piękne i też gratuluję mężusiowi. Co do koloru to chyba pastelowy jasny. Generalnie trzymam się zasady 3 kolorów tak wewnątrz domu jak i na zewnątrz, Żadnej krasoty.

Kurcze, no gdybym wiedziała, że czekasz, pewnie bym niektórym tempo podkręciła
Twoja zasada bardzo mi się podoba, dzięki ..biorę ją pod uwagę
Milka 15:53, 22 lis 2013

alinak napisał(a)
Irenka wróciłam sobie dzisiaj do pierwszych stron wątku I części . dopiero wtedy zobaczyłam jaki kawał roboty wykonałaś. tyle zmian i powiem że większość na lepsze .
a domek ...pomyśl o pastelowych odcieniach lub kolor piasku , kamienia . ale była by też odlotowa zieleń . znam nawet taki domek z innego forum , ale szukałam żeby ci inspiracje pokazać i niestety nie znalazłam , przepadł wątek .

Alinko, wiesz że ja się z tobą zgodzę, bo też widzimy zmiany, ale gdyby nie Ogrodowisko, to nie wiem czy one by nastąpiły...chyba nie...
Bliższe mi są kolory pastelowe, bo dojdzie jeszcze piaskowiec na dolne części muru i być może kolumny, ciągle patrzymy z różnych stron, co 5 minut nowe pomysły, kto kolejny nawinie się do oglądania, znowu nowe pomysły
zielony lubię tylko w roślinach, w ciuchach nie lubię i w pomieszczeniach jakoś też nie, ale dzięki, jak coś znajdziesz, popatrzę, burza mózgów
to będzie ogrodowiskowy domek
Milka 15:54, 22 lis 2013

Urszulla napisał(a)
Irenko, świetnie pokazałaś mnóstwo rzeczy
wiele w planach, ie w realizacji...doskonale swój ogród prowadzisz i wiesz czego chcesz.
Mi się to u Ciebie bardzo podoba
a domek rewelacyjny wychodzi- pochwalam, w przyszłym roku w nim posiedzimyobiecuję!

Ula, no ja myślę, że zasiądziesz przy kawce w promieniach słońca i paluszkiem pokażesz, co ci ukopać
Ale, co ja chcę...tego jeszcze do końca nie wiem, jeszcze non stop ewolucja w ogrodzie, ale twoje wsparcie bardzo pomocne
Milka 15:55, 22 lis 2013

Ewa napisał(a)
Podziwiam domek

Może nadarzy się okazja w realu