Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:00, 13 mar 2014

gierczusia napisał(a)

To jednak dobrze robię ,że w tym roku oglądam się za lawendą .. A jaką mam kupić Irenko ??.. Bo pewńikiem masz rozeznanie w tych odmianach

I tu cię zaskoczę, nie mam, bo ja kupuję pod nazwą lawenda, moje są NN, znam tylko nowe, Silver, bo konkretnie wg wyglądu i nazwy wybierałam...a reszta na oko, co się podoba
Milka 12:04, 13 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Bożeszzz .. To biała firletka też jest ??

Jest, nawet kupiłam, ale gdzieś mi przepadła!
W Anglii widziałam duże kępy
Milka 12:05, 13 mar 2014

gierczusia napisał(a)
I u mnie głogownik nieokryty był i dał radę ... O cięciu lawendy piczytalam instruktaż .. Dziękuję .. Bałabym się tak krótko ciąć .. Zresztą ..najpierw muszę ja kupić a dopiero potem będę ciąć

Ściskam Irenko .. Wulkanie Energii

Moje też na zewnątrz dały radę, tylko te na pniu dawałam do przechowania, za drogie były
Młodą lawendę nie tnie się tak radykalnie, dopiero starą, bo łysieje od dołu.
Cmokam
Milka 12:07, 13 mar 2014

Kasik napisał(a)
Irenko u Ciebie kwiatuszkowo, ale taki ogród to już pewnie w każdym miejscu widać wiosnę.

U mnie dziś synciu pracował przy warzywniaku. On to bardzo lubi- aż mnie samą to dziwi-24 lata, a cieszy się jak dzieciak. Posiane mam zatem warzywka, kolejne czekają na cieplejszy czas.

Ja wolę kwiatki
pozdrawiam

Kasia, jak ja ci pozytywnie zazdraszczam, u mnie żadne z dzieci nie ma ciągotek do ogrodu, może wnusie polubią fajnego masz synusia ty kwiatki, a on świeże warzywa, idealnie
Milka 12:12, 13 mar 2014

Kasik napisał(a)
Jeśli możesz mi podpowiedzieć czy masz azalie japońskie, jeśli tak, to jak u ciebie zimują?

Mam raptem 4, przezimowały idealnie, niestety nie uwieczniłam ta zima była łagodna, ale poprzednie ostre, one są wytrzymałe myślę, że przede wszystkim Bogdzia to potwierdzi, ma największe doświadczenie
Milka 12:13, 13 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Cudne te zdjecia z firletką.Prześlicznie wygląda.

Jak kwitnie , to tak ale i potem srebrzyste liście można komponować z innymi roślinami
ona u mnie, jak chwast
Milka 12:15, 13 mar 2014

Robertop napisał(a)
Witaj Irenko,
Twoje firletki wyglądają cudnie "jak napisała Bogdzia". Ja w tym roku planuję posadzić firletkę chalcedońską. Byłaby idealna do Twojej rabaty "flamenco"

O niej słyszałam coś tam, nie za wiele, muszę u ciebie poczytać, poobserwować, jak sobie poradzi, czy też tak się rozsiewa, jak ta kwiecista?
Na razie mam niewiele roślin do takiej rabaty, raptem czerwone róże, dalie, a przydałyby się maki
Milka 12:22, 13 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Teraz w sobotę lawendę już dolomitem podsypać Irenko? I ile na jeden krzaczek tak pi razy drzwi?

Kasiu, jeśli będzie ciepło, ba nawet ma być deszcz, co jest świetne, to syp, nie za dużo, taka małą garstkę wystarczy
Milka 12:23, 13 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
A ja myślałam, że moja lawenda będzie do wyrzucenia, bo ją tak mocno ściachałam.... ale może jeszcze poczekam?

Juzia czekaj, tylko ciut ją podlewaj i usuwaj chwasty, one nie lubią konkurencji, a odbije na maksa
Milka 12:23, 13 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam.... na bieżąco

No żesz, naprawdę?
Ja w ten weekend finisz remont w domu, jupi