Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:18, 12 mar 2014

Kondzio napisał(a)
No proszę jakie porządki

Najgorzej wygrabić igły sosen, zbieranie ręczne syzyfowa praca, zostawiam do koszenia, kosiarka zmieli i z głowy
Milka 12:44, 12 mar 2014

Eve napisał(a)
Irenko, wczoraj zaglądałam rano, cisza była i w ciągu jednego dnia 8 stron! szok

Zdjęcia oglądnęłam, głogowniki cudne, mam nadzieję że Ci zakwitną bo pięknie wtedy wyglądają.
Prezenty od chłopaków super,donice świetne!
Ciemierniki podziwiam, gdzie takie piękne okazy kupiłaś? Rzeczywiście w donicach rewelacyjnie wyglądają Cy będziesz je przesadzać do gruntu czy na stałe tam zostaną?

Czerwone donice z buksikami wyglądają dalej świątecznie, ale bardzo energetycznie

Czytam o tych piwoniach i czytam, zachęciłaś, a zdjęć nie znalazłam ... Poproszę o zdjęcia

Mnie się marzą pachnące piwonie, wiesz, że ja lubię wszystko co pachnie

Ewa, ja już odpowiadam to, leci....
Jak by te głogowniki zakwitły, byłby czad, może jest szansa, bo zima ciepła była i na razie ich nie tnę
Chłopcy spisali się na medal
Ciemierniki kupione na giełdzie, takie okazy wypatrzyła Marzenka
Zaraz wrzucę piwonie, biała nie pachnie, ale stoi na baczność z mnóstwem kwiatów, różowe pachną, ale dostałam na jesień stare odmiany pachnące, jeśli tylko się przyjmą, podzielę się, ale musisz do mnie przyjechać na kawę...a i mahonia już twoja podrosła i czeka, jak ona pachnie

paniprzyroda 12:53, 12 mar 2014

O matko i córko, jaka wiosna u Ciebie! I piwonie, cudne są róża która chcesz ograniczać doskonała na nalewkę różaną, mam identyczną, suszę jeszcze jej płatki do herbaty pozdrawiam
Milka 12:58, 12 mar 2014

monteverde napisał(a)
Irenko moja biała lawenda też w opłakanym stanie wczoraj ciachnęłam do ziemi, może coś jeszcze z niej będzie głogowniki śliczne wszystko przeczytałam, czas na ogród, pozdrówka

Aniu, nie zamartwiaj się, biała lawenda dopiero w 3 roku od posadzenia robi się ładna i gęsta, tak rośnie rachitycznie i wolno adaptuje, jednak to jest modyfikowana roślina; słusznie, ze ciachłaś, teraz tylko dodaj ciut wapna w pobliżu i podlewaj, a ruszy z kopyta, oby tylko nie przelać, bo one lubią suche i kamieniste stanowiska
szukałam fotki, ale to jak igłą w stogu siana
baw się dobrze w ogrodzie
Milka 13:00, 12 mar 2014

anna_g napisał(a)
Właśnie poczytałam sobie o głogownikach - ależ one są fajne i te młode czerwone przyrosty... fajnie byłoby mieć taki żywopłocik ale ja już się nie nakręcam bo ostatnio mi "odbiło" na róże Miłego dnia Irenko

Na forum stale się na coś nakręcamy
głogowniki dla mnie są super, jedyny minus, że ostre zimy mogą je zniszczyć, no ale z różami podobnie
z różami przystopowałam, od soboty nie mogę kolców wyciągnąć
Milka 13:03, 12 mar 2014

Mirka napisał(a)
Och jak w zaczarowanym ogrodzie bym była.Różano się robi Konrad 21 odmian zakupił.Pozdrawiam z ciepłego Mazowsza

Wiem, zaszalał na total ja na razie mam w planie cisy i bukszpany na pniu
teraz jeszcze pustawo, choc i tak fajnie
Milka 13:06, 12 mar 2014

Mirka napisał(a)
Szkoda że tak daleko mieszkasz bo ja pierwsza bym po tą piękna róże przyjechała.Znów pokazałaś moją ulubioną rabatę

Ta rabata o każdej porze inna, to jej plus
No szkoda, bo dałabym dużo więcej, zwłaszcza, że masz taki talent w tworzeniu nowych roślin; ale coś mi się kojarzy, że ja ci kawałek tej rózy wysłałam, taki cały badyl w drobnych kolcach, innych niż zazwyczaj, jakby co zobaczymy
Milka 13:14, 12 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
O matko i córko, jaka wiosna u Ciebie! I piwonie, cudne są róża która chcesz ograniczać doskonała na nalewkę różaną, mam identyczną, suszę jeszcze jej płatki do herbaty pozdrawiam

Na nalewki miałam japońskie, miała wielkie płatki i olbrzymie owoce, ale obie..białą i różową wywaliłam, bo zmieniła mi się koncepcja
z z tej róży fajny żywopłot można robić i jaki skuteczny, kto się przedrze przez te kolce
nalewki i sosy widziałam
Mariola, a kiedy swoją tniesz, bo ja na jesień przy samej ziemi?
Eve 13:14, 12 mar 2014

No cudowne te piwonie!
Po machonię przyjadę zanim zacznie kwitnąć Wiem, że pachnie, dlatego ją chcę

Patrzę na Twoje rabaty i co na nich się dzieje, chyba będziesz miała firletkowe pole

Mirka 13:16, 12 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Ta rabata o każdej porze inna, to jej plus
No szkoda, bo dałabym dużo więcej, zwłaszcza, że masz taki talent w tworzeniu nowych roślin; ale coś mi się kojarzy, że ja ci kawałek tej rózy wysłałam, taki cały badyl w drobnych kolcach, innych niż zazwyczaj, jakby co zobaczymy
Tak dostałam od ciebie 2 różane badylki przyjęły się ,miały listki teraz pora na kwiaty może to akurat ta róża.Dam fotki jak ruszy.