Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:19, 10 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Zakochałam się w tulipanach... a myślałam, że trudno zawrócić mi w głowie
ale to w końcu fire of love

no ja myślę
tulipany w zależności od miejsca, gdzie rosną i odmiany, różnie u mnie kwitną, może i dobrze, dłużej się można cieszyć
ruszają te w bukszpanach, ale wczoraj lało, wiało i sprint w ogrodzie był, no bo byłam zajęta czym innym
nie wiem, może to już nudne pokazywać to samo, kwiatki itd

i ruszają tulipki, jak piwonie, te bardzo lubię
Milka 13:27, 10 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Irenko - co ja się tej mrówy naszukałam, naszukałam... ale znalazłam Fajna Mrówa z niej Z kopaczką Nie dam rady nadrobić u Ciebie - u nikogo zresztą bo tu szał jakiś się zrobił i zamiast ogrodniczkowania to wszyscy szaleją na forum ale mrówę widziałam, przeczytałam też o sprawie niebotycznie nie do pojęcia - czyli że wstajesz 4-5 rano... rany bossssskie... toż to nawet nie jest środek nocy - bo dla mnie środek nocy to jest 7 rano Czy Ty chodzisz spać o 18??? Poczytalam też o magnolii parasolowatej - piękne ma te kwiaty... czyli jak moja ma 1 rok to mam jeszcze ciut czasu na to aż zakwitnie No i piękne fotki kolorowe też widziałam... Pozdrawiam Irenko

Aniu, jakoś tak mnie organizm przekierował, a teraz późno chodzę spać i rano nie mogę wstać, wolę tę wersję, spanie o 22 i 4-5 wstać..mało mam czasu na ogród, wszystko żyje, deszcz leje, syfu znowu mi nawiało i tak 250 metrów podjazdów mam do sprzątania, ale nie ma kiedy...dobrze, ze nie ma gości, to gałami nie świecę

na pocieszenie kupiłam sobie stokrotki i żagwiny, dosadzę jeszcze na rabacie wiązowej

i rano przy kawie patrzę sobie z okna w kuchni
cimierniki poszły na rabatę bukszpanową
Milka 13:29, 10 kwi 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Ale u ciebie wszystko kwitnie,nawet żurawki już pączki mają
Irenko czy te moje tulipany to fire of love?

Bogusia, niestety nie, to chyba Corsage, ozdobne liście, ale te holenderskie, to jak ręką artysty malowane
jotka 13:35, 10 kwi 2014

Irenko, stokrotki śliczne, niech no tylko stana na mojej drodze, to tez zaprosze do siebie. I donice masz już ladnie obsadzone. A u mnie wszystko jeszce czeka....
Milka 13:38, 10 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Koniecznie pan mrówa ale więksiejsza coby pasowała Hortki cudne Tulipanki fire of love powinny być twoim kwiatem rozpoznawczym bo to cała ty Buziam

Większej mrówy nie ma
Nie wiem czy one są w Polsce do kupienia, póki co, nie znalazłam
a u mnie żagwiny prawie całe w rozkwicie i do tego rusza floks szydlasty

Milka 13:44, 10 kwi 2014

jotka napisał(a)
Irenko, stokrotki śliczne, niech no tylko stana na mojej drodze, to tez zaprosze do siebie. I donice masz już ladnie obsadzone. A u mnie wszystko jeszce czeka....

Jola dzięki
W sumie masz czas, bo w tym roku jakoś szybko idziemy, chyba pora zwolnic
duże drewniane skrzynie będę obsiewać własnymi nasionami, coś sie pewnie przyjmie, tnę koszty
zapłakana i pachnąca
gwiaździsta
Milka 13:51, 10 kwi 2014

Sebek napisał(a)
Super te hortensje A tych ciekawych tulipanów nie mogę się doczekać

Ja też, o ile znajdę
póki co, czekam na te
Milka 14:04, 10 kwi 2014

Irenko jeszcze 110 stronek i 3 wątek zaczniesz Obejrzałam dziś chyba setny już raz twoją wizytówkę i zmian szukałam i porównywałam hm mrówki mi tam brakowało

Mira, masz rację, powinnam ją zmienić, brak tam aktualizacji, ale jakoś nie mogę się zmobilizować

magnolia Susan tak powoli do roboty się zabiera, ale ruszyła trzmielina oskrzydlona

U nas ruszy wegetacja na całego po jutrzejszych opadach, ale drzewa mam całe w kwiatach
A u Ciebie relacja jak z wybuchu wulkanu

Ula, jak kwitną drzewa owocowe, jest bajecznie, co rano jadę koło działek i podziwiam; deszcz oczywiście pomoże, nie obrobisz się z podziwianiem i plewieniem u mnie rosną chwasty na maksa!

wywaliłam z donic ciemierniki na rabaty

te uwielbiam, jak plany się nie sypną na jesień dosadzę

Tulipki fire of love piękne! Też wyrusza jesienią na polowanie

Anitko, ja lubię wszystkie
malgorzata_s... 14:06, 10 kwi 2014

Irenko te połacie żagwinu cudo Gwiaździsta, poezja szkoda tylko że się pogoda popsuła i że posiedzieć obok i popachniać nie można Buziam
Matka 14:10, 10 kwi 2014

Ty to masz zbiór fotekgdzie je mieścisz?wszystkie cudne!