Spisują się i wiosna tegoroczna też
idą już jeżówki, a zresztą, co nie idzie
barwinek prawie kwitnie, fiołki wiadomo, wszędzie, wyłażą juz te wielkie białe z niebieskim oczkiem
Ha, ha, dobre to, ale to ziemia dobra, nie ja taka zdolna
moje patyki ida jak burza! wszystkie, a było ich z 300, bo ze 100 na ulicy posadziłam
Vanilki idą doskonale, około 30 sadzonekbędzie mam nadzieję, dla koleżanki też rozmnażam
a to dowód, choć kiepskie ujęcia...no i szałwie omszonae też
Choć raz mam szybciej, a hiacynty pachną bardzo u ciebie Aniu tez nie jest źle pozdrawiam serdecznie
piwonie drzewiaste, biała i fioletowa, nie wiem czy te czuby gałęzi z góry ściąć, bo pąki idą z boku i z dołu?
jeżówki na dobre wszędzie ruszyły, a rudbekia w stanie zielonym przezimowała
Bożenko, przypomnij nazwę rośliny, co mi wysłałaś, zapomniałam, a nie zapisałam
ona już tak dorodnie idzietak samo liliowce od ciebie, wywaliłam irgę i mają fajne miejsce
biały szafirek, mam kilka, rok temu były w donicy
róże miniaturki całe w listeczkach, mam ich kilka w różnych miejscach
Iwonko, wsadzam różnej wysokości, bo to tez sprawdzian, z których lepiej się przyjmą jedne niskie, inne wysokie, a inne jeszcze takie, że z jednego głównego patyka idą 3 wielkie na 70 cm, one tez są w pakach
o np takie, tych wielkich kilka dałam, powinny super kwitnąć w tym roku
To super, szybko będą wielgaśne kępy, moje już tez pną się w górę a nasiona tak, jak mówiłam bez pospiechu, ciepło i deszcz, szybciej wzejdą, testowałam różne terminy
Jolu fajnie cię widzieć mam mnóstwo łubinów, sadzonek, podzielę się z tobą
a tak juz idą moje nowe nabytki z jesieni, choc raz nieparzyście- sztuk 5 posadziłam
trzcinnik krótkowłosy CALAMAGROSTIS BRACHYTRICHA
i na tym miejscu mają być żonkile Sir Winston Churchill, , Cassata, , Orangery, a z tulipanów Double Beauty Apeldooorn
i to tez nowy z ub.r. trawa Sporobolus Heterolepis, idą
i turzyca palmowa