Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:17, 30 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, tylko wzdycham, kiedy odwiedzam Twój ogród, ach

Agnieszko, jakie to miłe dla ucha pachnie w ogrodzie teraz bardzo intensywnie, jakieś dziwne robale się pojawiły, muszę sfocić, może ktoś rozpozna, bo nie wiem co to i co może narozrabiać

wilczomlecze zarosły mi inne rośliny, w tym cisy!
kwitna juz orliki i rh coraz więcej

Milka 15:32, 30 kwi 2015

Joaska napisał(a)
Przecudne paprocie, uwielbiam je , i mam takie miejsce gdzie chce je wsadzić, ale to pewnie dopiero jesienią.

Joasia, gdybyś tylko blisko była, dałabym ich ci mnóstwo, one są bardzo żywotne, bardzo je lubię, ale ograniczam do lasku, z pewnych miejsc usunęłam, a one dalej z kawałka odrastają, więc radzę przemyśleć temat dokładnie sadzić je można o każdej porze

portrety ku pamięci

pod ambrowcem już zaczęłam eksmisję żurawek, brzydko będzie, bo łyso, jakoś trzeba wytrzymać, może po tygodniu trawa urośnie
tu mam sliczne białe tulipany,bukietowe, a nie wiedziałam
ewsyg 15:33, 30 kwi 2015

Cudne te ostatnie tulipany

Rodki już Ci kwitną? Szalone, czy co ?

Pozdrawiam Irenko
Milka 15:40, 30 kwi 2015

Olili...Iza macham

Ani... też

iwonaal...nie wszystko, ale w tak dużym ogrodzie ciut się gubi, z kolei minusy tez są, bo nigdy nie jest, jak w pudełeczku

Bogdzia
ciągle patrzyłam na to, co to jest, wywalić, ale myślę nie...coś za ładne, ależ mam pamięć, a to goryczka od ciebie, są 2 paki idealnie wkomponowana kolorystycznie do tej żółto-fioletowej rabaty

azalie wielkokwiatowe prawie, chyba z rh równocześnie będzie
Milka 15:48, 30 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Cudne te ostatnie tulipany

Rodki już Ci kwitną? Szalone, czy co ?

Pozdrawiam Irenko

śliczne są, jeszcze czekam na odsłonę 3 rodzajów, wszystko niespodzianki rodki szaleją, myślałam, że bliżej końca maja, a one już ciepło im chyba
Ewciu, ile ja mam siewek łubinu, szok! pewnie w tym roku nie zakwitną,, ale kto wie, same różowe, więc będę dawać do kolorystycznych aranżacji, dzięki i pozdrawiam
Rubens juz kwitnie, teraz czekam na ten, też piękny, pąków pełno, wspinają się po paulowni.

i Rubens, a pąków ma mnóstwo, obok też jest tu Veronica Choice i Peter jakiś
Milka 16:06, 30 kwi 2015

Ewa....chyba juz padło? u mnie tak, ale nadal sucho, teraz się chmurzy, może jeszcze lunie podlewanie nie jest tak dobre, jak porządny deszcz, na długo wystarcza.

Gabrysia...carex elata Aurea zimuje doskonale, to był strzał w 10 jeszcze będę ją kupować, obok mnie jest Kwiaton i tam jest w sprzedażypiszą, ze zimozielona, ale raczej nie, normalnie wiosna trzeba przyciąć, ślicznie kwitnie też
Ewa777...no te ślimaki zmora, nie mogę mieć granulek, bo szczeniak jest i wszystko do pyszczka bierze, więc zostają nożyce i regularne zbieranie, najbardziej żal mi jednak kalarepki.

Bogusiu...dziękuję tez je lubię
tu kolejne, inne, chyba podobne u kogoś widziałam, ja mam bez nazwy, z mixu prezentowego
maki od ciebie są, jak mi to wszystko zakwitnie, to będzie raj

Rench...Reniu są do wyboru i koloru dzięki za dobre chęci, doceniam gestmyślę, że wkoło daj cukierki, ślimaki oszalały, a zjadają to co najlepsze, np u mnie główki tulipanów, resztę zostawiają
jak twoje Chopin? moje w końcu ruszyły, skróciłam je do ziemi

Weroniko...ta odmiana jest świetna, ale ja dużo grzebałam w ziemi, gdzie tulipany, może im zaszkodziłam, a falbanki są czarne drugie falbanki chyba jakieś inne, coś jasnego przebijai wg mnie tulipany liliokształtne, to dobry nabytek, 3 sezon i są
czarne

Basiu...całkiem nie padły, wyżarte środki, bokiem zaczęły puszczać, ale takiego efektu już nie będzie, znowu 2 lata czekania; masz wielką wiedzę na temat roślin, rozpoznajesz, co to jest, nawet nie wiem od kogo to mam, a śliczna roślinka

Kasik 16:08, 30 kwi 2015

Irenko- my razem w tamtym roku Rubensika sadziłyśmy. Mój do tej pory szedł w ilość, ani jednego kwiatka nie miał, ale teraz widzę, że jest obsypany.

Pewnie nie będzie to jeszcze spektakl jak u Kasi Bawarki , ale ta ilość kwiatków juz bardzo cieszy.

Wtawiłam zdjęcia
Pszczelarnia 16:15, 30 kwi 2015

Ależ kwiecia nam zaserwowałaś i nie tylko. Różności, osobliwości, piekne wszystko. Ale i tak rh lubię u Ciebie najbardziej!

Milka 16:19, 30 kwi 2015

Pieguski to przebój sezonu

chyba tak jeszcze takich nie widziałam przywiozła je Agnieszka,,Bleebla" w mixie z Holandii

Aaaaa jaki carex aurea elata piekny!!! I żurawki jak odbiły. Nadrobiłam wszytskie zaległści

Ojej, taka zalatana Madżenko, że tez miałaś siłęzwolnij, ja tez tak na obrotach latałam, to nie jest dobre...weekend chyba nie będzie taki zły z pogodą
w kwiatonie w maju już elata w sprzedaży w doskonałej cenie, same zdrowe okazyte ciemno bordowe żurawki i Southem Comfort, to wg mnie najmocniejsze okazy
to jeszcze carex elata i zaczyna kwitnąć kostrzewa sina

w tym kole tez mam i w końcu po spaleniu, kulki odżyły, już tak tragicznie nie wyglądają, nic nie robiłam, na razie na czekanie się nastawiłam

a te kule coraz trudniej mi ciąć, ręka nie tak sprawna

Milka 16:22, 30 kwi 2015

Kasik napisał(a)
Irenko- my razem w tamtym roku Rubensika sadziłyśmy. Mój do tej pory szedł w ilość, ani jednego kwiatka nie miał, ale teraz widzę, że jest obsypany.

Pewnie nie będzie to jeszcze spektakl jak u Kasi Bawarki , ale ta ilość kwiatków juz bardzo cieszy.

Wtawiłam zdjęcia

No właśnie, obie rok temu tylko rósł, zmierzyłam, hi, hi...6m urósł, a kwiaty w tym roku, to dopiero początek pokazu, zaraz biegnę do wasmyślę, że ten powojnik to idealny dla amatorów, nie tak wymagający