Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:40, 30 kwi 2015

Pola napisał(a)

Irenko, to takie spotkanie po latach, znajomi dawno nie widziani przylatują do Wrocławia....w niedzielę mamy ich odwieść na lotnisko tylko nie wiem o której....ale dziękuję za zaproszenie....chętnie bym zobaczyła twojego buziaczka.....i oczywiście twój cudny ogród....dam znać kochanie

Ja sobie tym razem nie wyobrażam, aby taki szmat drogi się tłuc i o mnie nie zahaczyć czekam spokojnie na infobuziaki
wczoraj tu kant robiłam, oczywiście ciut skrzywiłam, koniec, trzeba ze sznurkiem, nie na oko

rabaty się wypełniają kwieciem i warzywami, niestety ślimaki mają gratisową stołówkę, kalarepę wyżerają

królowe cienia, to stadium jest piękne

Kasik 13:51, 30 kwi 2015

Irenko - dziś tylko podczytuję troszkę, bo jestem bardzo słaba. Choroba mnie położyła i ledwo zipię. Czekam na Twojego Tamaryszka razem z Grzesiem bedziemy razem do niego buziole cieszyć.

Mam prośbę jesli możesz zrobiż zdjęcie -takie całościowe-buczkowi, którego pokazałaś ciut wyżej - Gosieńka mi i sobie kupiła z etykietką "buk purple fountain", a on mi wygląda właśnie jak Twój.

Pozdrawiam
ZielonaAnia75 13:56, 30 kwi 2015

Irenko, nie mogę się nadziwić, jakie u Ciebie lato!!! Wszystko tak niesamowicie kwitnie, masa kolorów, pięknie! Mam nietypowe pytanie: czy ta ławeczka biała, która jest na zdjęciu jest czymś specjalnym impregnowana, czy chowasz ją na zimę?
AgnieszkaW 13:56, 30 kwi 2015

Irenko, tylko wzdycham, kiedy odwiedzam Twój ogród, ach
Joaska 14:13, 30 kwi 2015

Przecudne paprocie, uwielbiam je , i mam takie miejsce gdzie chce je wsadzić, ale to pewnie dopiero jesienią.
Milka 14:33, 30 kwi 2015

Oj Kasiu, biednaś, na samo wolne się pochorowałaś, jak mój mąż, malował meble w brzydką pogodę, w przeciągu i się załatwił, ale winna ja, bo mnie się zachciało
niedługo naprawdę będzie pokaz, udało mi się z patyka, 2 wielkie drzewa wyprowadzić, dość trudne, bo one dość kruche są
co do buczka, mój ma 4 lata, ale u mnie odmiana kolumnowa, w tej chwili ma wysokość około 3-4m, zrobię ci jutro fotkę w całości, wasze chyba będą zwisające, szerokie, mój ma być wąski, wszystkie gałązki idą do góry, a jak u ciebie? tę odmianę ma Anita z Zielono mi- czyli płuca zielonego Śląska płuca
to kalina z ,,Ryskiem"

i do komplet żagwinowa poducha

Kasik 14:59, 30 kwi 2015

No właśnie Irenko- wszystkie listeczki i gałązeczki ku górze.

a kiedyś miałam purple ale mi zdechł i pomimo, że mały to już się zwieszał. Gosieńka jak usłyszała, to mi go kupiła i przywiozła, ale on inny jakiś. U siebie wysłała Krzysia do szkółki i też jej przywiózł z etykietą purple, a wygląda jak mój.

Mam zdjęcie jak mi go przywieźli to wstawię u siebie.

Tylko za jakiś moment , bo muszę się podnieść z łóżka.
Milka 15:06, 30 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Irenko, nie mogę się nadziwić, jakie u Ciebie lato!!! Wszystko tak niesamowicie kwitnie, masa kolorów, pięknie! Mam nietypowe pytanie: czy ta ławeczka biała, która jest na zdjęciu jest czymś specjalnym impregnowana, czy chowasz ją na zimę?

Aniu dzięki
Ciepło mimo zapowiedzi, deszcz popadał, ba nawet ulewa była, ale u mnie śladu nawet nie ma, nadal susza, drzewa wodę ciągną i inne na niższym poziomie cierpią
co do ławek, wszystkie są malowane Sadolinem kremowym, bejca z lakierem do drewna na zewnątrz, na zimę nie chowam, po zimie tylko myję, super się sprawdzadrewno na domu mam nim malowane, wiadomo jakie warunki, bez problemu wytrzymało 17 lat
czekam na pokaz tych, wysokie, w środku cedr libański, róże Bonica i Rahpsody Blue i carex elata Aurea

te irysy sa śliczne, w realu lepiej wyglądają, mam w 3 miejscach, tak wyszło przy okazji rewolucji cisowej
Milka 15:09, 30 kwi 2015

Kasik napisał(a)
No właśnie Irenko- wszystkie listeczki i gałązeczki ku górze.

a kiedyś miałam purple ale mi zdechł i pomimo, że mały to już się zwieszał. Gosieńka jak usłyszała, to mi go kupiła i przywiozła, ale on inny jakiś. U siebie wysłała Krzysia do szkółki i też jej przywiózł z etykietą purple, a wygląda jak mój.

Mam zdjęcie jak mi go przywieźli to wstawię u siebie.

Tylko za jakiś moment , bo muszę się podnieść z łóżka.

Jak do góry, to będzie fastigiata one sa cudne, widziałam w Anglii takie połączenie 3 tych buków z dębami kolumnowymi, boski widok, jak masz okazję, dokup jeszcze 2, będzie czad, strażnicy waszej posesji spokojnie poczekam, jak wstawisz, obejrzęlecz się, bo aż żal, dobrze, że pogoda w kratkę, to tak ci nie żal, ale może na tej rabacie nowej się załatwiłaś?
Milka 15:16, 30 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Miłeczko ta różnorodność u ciebie ciągle mnie zadziwiaChyba masz już wszystko
Kolory zachwycają i ta bujność Buziaki

Sama nie wiem, kiedy tyle tego zebrałam a ile wypadło, bo się nie nadawało na nasz klimat, albo złe miejsce, albo zima za ostra, sa sukcesy i porażki, najważniejsze, że kwiecia full, wcześniej u mnie tylko zielono było
Chwalę się moim dereniem kwiecistym Florida Rubrum, bo w życiu nie myślałam, że ten widok ujrzę, ale Kousa nadal tylko zielony

powojnik obrasta berberys

klon Sheridan ma takie pomarańczowe liście