Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 08:18, 15 sie 2015

Kasiek napisał(a)
Lubie zapach lisci winogron...

Szkoda, ze nie moge tego zapachu przesłac
Ketmia super kwitnie, cos wywale i moze ich wiecej dam, pomyślę

Trawy w dobrej kondycji tutaj, lilie upieczone
Milka 08:23, 15 sie 2015

boguslawa_madejska napisał(a)

Okrywasz je na zimę?

Bogusiu nie okrywawam, tu jest bardzo cieplo nawet zima, ziemia tu nie zamarza, snieg nie przedostaje się
Donice podlewane dzien w dzien
Kwiaty sialam i patyki anabelek tu dalam, rosna

Tu jest nieźle, najwieksza wilgoc w tym miejscu
Milka 08:30, 15 sie 2015

Katkak napisał(a)
IRenko dzięki za to zdjęcie małych jeżówek. Wzdychałam więc do chwastów . Już wyciepałam. Może wzejdą jeszcze te nasionka. Biedny ogród w te upały.U mnie na szczęście nie jest źle. Podlewamy prawie codziennie (mam studnię). Trawa wkrótce sięgnie chyba kolan, bo nie koszona. Ale dzięki temu jest zielona. Ja bym chciała bez Sutherland Gold. Podobny bardzo, ale troszkę wolniej rośnie (podobno). Co do wielkości piernik wie. W jednym miejscu wyczytałam, że dorasta do 2m, w innym, że 3-4m. Co myślisz o takim? Buziaki.

Nasiona zbierzesz jesienia, sypniesz do gruntu i zapomnisz, wiosna pojawia sie siewki
My tez nie kosimy, sa miejsca zlote i zielone, studni zazdroszczę.
Jesli tobie sie podoba, kupuj, jakby co bedziesz ciąć, pisza rozne rzeczy, ale potem w konkretnym ogrodzie rosliny różnie się spisują
Buziak Kasiu

Pod tulipanowcem jest fatalnie, kilka wielkich drzew, wiec trawa padla, a on sam juz zloty

A dalej tak

Milka 08:37, 15 sie 2015

Rench napisał(a)

Chociaz tyle pocieszenie,że nie wszystko usycha i będą słodkie winogrona,bo w słonku dojrzeją

One co rok idealne, beda eko soki
Tegoroczne patyki

Tu juz wszestkie buksy przyciete, pora na wielkoludy, ale juz na drabinie
Tu tez cisy i jalowce po cieciu

Tu schnie trawnik, a Hameln i Moudry od spodu tez
Kotki juz powoli sie pokazuja
Milka 08:43, 15 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Smutno ogląda się takie obrazy ale u mnie podobnie. Hosty schną mimo podlewania. Do tego choroby sie panoszą. Studnia wysycha... Co za sezon

No smętnie, ale cale szczescie nie wszystko tragiczne, rok temu było soczyscie, zaraz lece dalej podlewac, wczoraj nie dalam rade wszystko...
Chorob nie mam zadnych, tylko susza

Na tarasie fajnie trawy rosna, zalewalam je, gnily, teraz nie podlewam i odzyly
Milka 08:48, 15 sie 2015

JulkAd napisał(a)

No to decyzja zapadła...tło tam będzie, bo rosną tam tuje u sąsiada...nawet ogrodzenia specjalnie nie widać, a jak piszesz, że wszędzie rośnie to tym bardziej....na bonsaja nie mam miejsca i jakoś mnie nie ciągnie do takich kształtów....formowałam jednego, ale i jego do swojej pracy wyprowadzę...tam będzie miał miejsce...żurawki- pewniaki zapisałam...dzięki

....deszczu życzę

Jak masz tlo, to wywalaj, po co dublowac.
Tu w takim polcieniu rosna i patrz, jak im dobrze

Tu mam najgorzej, jak nie podlejemy, hortensje leza, nawet trzmieliny na pniu nie radza sobie
Katkak 09:19, 15 sie 2015

rRenko świetny masz ten taras. Jakby tam jeszcze jakiś fotelik bujany stał to taras jak z westernu normalnie . Przykry widok jak roślinki mimo opieki przegrywają walkę z upałem. Ale wiesz, że i tak masz jeden z najpiękniejszych ogrodów i nic mu nie zaszkodzi. Podniesie się jak feniks z popiołów .
Milka 09:39, 15 sie 2015

Kasiu, pojechalam po fotel do mamy i co, nie przelazl mi przez drzwi, bo wielki jeszcze raz z męźem pojedziemy i przez okno wyciagniemy a potem bede sie bujać
Dzieki za komplementy, ale jeszcze sporo poprawek mnie czeka no i z 2 lata jeszcze czekam, aby uroslo, to co male, a w zalozeniu ma byc piekne, rodki, limki i azalie
Ponownie kwitnie Cunigham White, srednio go lubie, ale ma ladny pokroj i liście
Katkak 09:44, 15 sie 2015

Fotel musi być, choćby oknem wciągany . Ech, zazdroszczę Ci tej przestrzeni Irenko, a przede wszystkim Twojej umiejętności pięknego komponowania roślin i aranżowania takich cudnych zakątków i zakamarków .
Milka 09:49, 15 sie 2015

Kasia, raka spieklam, bo ciagle mam wrazenie, ze chce po ogrodowiskowemu robic, a wychodzi inaczej przestrzen ma i minusy, dzis wolalabym mniej ogrodu, jest naprawde duzy, ale pozytyw jest, mam sporo cienia, dzieki Kasiu