Bogusiu nie okrywawam, tu jest bardzo cieplo nawet zima, ziemia tu nie zamarza, snieg nie przedostaje się
Donice podlewane dzien w dzien
Kwiaty sialam i patyki anabelek tu dalam, rosna
Nasiona zbierzesz jesienia, sypniesz do gruntu i zapomnisz, wiosna pojawia sie siewki
My tez nie kosimy, sa miejsca zlote i zielone, studni zazdroszczę.
Jesli tobie sie podoba, kupuj, jakby co bedziesz ciąć, pisza rozne rzeczy, ale potem w konkretnym ogrodzie rosliny różnie się spisują
Buziak Kasiu
Pod tulipanowcem jest fatalnie, kilka wielkich drzew, wiec trawa padla, a on sam juz zloty
One co rok idealne, beda eko soki
Tegoroczne patyki
Tu juz wszestkie buksy przyciete, pora na wielkoludy, ale juz na drabinie
Tu tez cisy i jalowce po cieciu
Tu schnie trawnik, a Hameln i Moudry od spodu tez
Kotki juz powoli sie pokazuja
No smętnie, ale cale szczescie nie wszystko tragiczne, rok temu było soczyscie, zaraz lece dalej podlewac, wczoraj nie dalam rade wszystko...
Chorob nie mam zadnych, tylko susza
Na tarasie fajnie trawy rosna, zalewalam je, gnily, teraz nie podlewam i odzyly
Jak masz tlo, to wywalaj, po co dublowac.
Tu w takim polcieniu rosna i patrz, jak im dobrze
Tu mam najgorzej, jak nie podlejemy, hortensje leza, nawet trzmieliny na pniu nie radza sobie
rRenko świetny masz ten taras. Jakby tam jeszcze jakiś fotelik bujany stał to taras jak z westernu normalnie . Przykry widok jak roślinki mimo opieki przegrywają walkę z upałem. Ale wiesz, że i tak masz jeden z najpiękniejszych ogrodów i nic mu nie zaszkodzi. Podniesie się jak feniks z popiołów .
Kasiu, pojechalam po fotel do mamy i co, nie przelazl mi przez drzwi, bo wielki jeszcze raz z męźem pojedziemy i przez okno wyciagniemy a potem bede sie bujać
Dzieki za komplementy, ale jeszcze sporo poprawek mnie czeka no i z 2 lata jeszcze czekam, aby uroslo, to co male, a w zalozeniu ma byc piekne, rodki, limki i azalie
Ponownie kwitnie Cunigham White, srednio go lubie, ale ma ladny pokroj i liście
Fotel musi być, choćby oknem wciągany . Ech, zazdroszczę Ci tej przestrzeni Irenko, a przede wszystkim Twojej umiejętności pięknego komponowania roślin i aranżowania takich cudnych zakątków i zakamarków .
Kasia, raka spieklam, bo ciagle mam wrazenie, ze chce po ogrodowiskowemu robic, a wychodzi inaczej przestrzen ma i minusy, dzis wolalabym mniej ogrodu, jest naprawde duzy, ale pozytyw jest, mam sporo cienia, dzieki Kasiu