Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 19:25, 15 sie 2015

Da rade
aga_pe 19:34, 15 sie 2015

JulkAd 20:47, 15 sie 2015

Milka napisał(a)

Na tarasie fajnie trawy rosna, zalewalam je, gnily, teraz nie podlewam i odzyly

Irenko myślę,że ciut deszczu rośliny dostaną i do normy ogród wróci...a Ty sobie posiedź na tym tarasie i odpocznij. Taras super, ja bym całe popołudnia tam spędzała z książką....buziaki
JulkAd 20:50, 15 sie 2015

Milka napisał(a)

Jak masz tlo, to wywalaj, po co dublowac.
Tu w takim polcieniu rosna i patrz, jak im dobrze

Ja półcień tylko na froncie będę miała, ale za to tam świerk pijak rośnie i non-stop podlewać trzeba...ale na pewno je posadzę...i definitywnie ograniczam hosty....może nie pod limkami, ale na pewno w każdym innym miejscu
Milka 20:58, 15 sie 2015

Czemu hosty ograniczasz? Miskanty silne sa, dzis ten nowy sadzilam, bo usychal w donicy, pewnie za 2 lata bedzie go jakos widac, teraz taki zdezelowany.

Ja odpoczywam, jak sie źle czuje..tylko, tak to mnie nosi, ale ostatnio dzialam chaotycznie, wiec efektow nie widać, konczy sie na gadaniu...co zrobię
JulkAd 21:05, 15 sie 2015

Milka napisał(a)
Czemu hosty ograniczasz? Miskanty silne sa, dzis ten nowy sadzilam, bo usychal w donicy, pewnie za 2 lata bedzie go jakos widac, teraz taki zdezelowany.

Ja odpoczywam, jak sie źle czuje..tylko, tak to mnie nosi, ale ostatnio dzialam chaotycznie, wiec efektow nie widać, konczy sie na gadaniu...co zrobię

Irenko lubię hosty, ale mam ich sporo, a ogród mały i mam wrażenie, że tylko hosty w nim rosną....a chcę ciut koloru, a tego hosty mi nie zapewnią...
w byliny zainwestuję i róże, może ożywię ogród
Madzenka 21:35, 15 sie 2015

Mam nadzieję że solidnie u Ciebie popadało. Znów sie błyska moze będzie padać w nocy?
Rabaty nie wygladaja złe, tylko tarwa sucha Ale kilka dni deszczu i tarwnik sie zregeneruje. Reszta roslin da rade. U mnie teź hakone najgorzej wygladała ale podlałarm ja z konewki intensywnie i ma się dobrze. Hortensje podlewam co drugi dzien ale tylko ogrodowe, bukietowe dobrze sobie radza. Reszta musi przeżyc na podlewaniu raz w tygodniu linia kroplującą
Irenko z moich obserwacji wynika, ze szlaufem podlewamy zbyt mało. Sprawdź jak długo napełnia ci sie konewka ze szlaufa. A kazdej horetnsji ja daje co najmniej poł konewki. Moze szkoda Twojego czasu na takie powierzchowne podlewanie. Lepiej połozyc szlauf pod rosliny i nich sie dłuzej a rzadziej leje. Dwa razy w tygodniu intensywne podlewanie przy takich upałach powinno byc wystarczające???
Mala_Mi 21:43, 15 sie 2015

Milka napisał(a)

No ja z Dolnego Slaska, u mnie ciut pokapalo i pachnie, ale powiat zabkowicki strasznie ucierpiał.

To u Finki??
Milka 21:58, 15 sie 2015

Tak.
polinka 22:01, 15 sie 2015

Widziałaś co u mnie z hortkami się stało? Mam nadzieję, że się podniosą...